Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Засади гуманізму в теорії і на практиці: в Японії будуть вимірювати «рівень щастя населення»
13:29
Засади гуманізму в теорії і на практиці: в Японії будуть вимірювати «рівень щастя населення»

ЩАСТЯ – НОВИЙ  СТАТИСТИЧНИЙ  ІНДЕКС


 Як зацвітає сакура, у Японії настає національне свято. Квіти не тільки милують око, дарують  оточуючим свої пахощі, заглиблюють  у ритуальну побожність, але і нагадують про швидкоплинність  людського житя, яке протікає по руслу ріки по імені Доля. Один її берег – це щастя, другий – горе. Між  ними і мчить під вітрилом подій доля кожної людини зокрема, і всьго людства вцілому.

Небувалий землетрус у березні п.р., світова економічна криза, теоретична можливість Третьої світової ядерної війни, пам»ять про атомні бомбардування Хіросіми і Нагасакі, – все це разом узяте створило підгрунття пошуку такої системи облікування громадських настроїв і міцності державного устрою, яка була би максимально ефективною і достовірною, як в науковців, так і в очах простих громадян.

Щоб завжди тримати руку на пульсі громадської думки, уряд Японії має намір, починаючи з 2012 року, ввести у країні новий статистичний індекс, яким вимірюватиме «рівень щастя населення країни».

Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на агентство Кіодо.

Цей індекс оцінюватиме благополуччя населення за трьома стандартами: достаток домогосподарств, фізичний і психічний стан здоров’я, а також взаємозв’язки в місцевому співтоваристві і соціальні зв’язки, не останнє місце в яких належить Японському Товариству Червоного Хреста.

Розрахунок цих трьох стандартів проводитиметься на основі таких даних: рівень дитячої бідності, статистика самогубств, усвідомлення міцності родинних зв’язків. Також враховуватимуться страхи, пов’язані з радіацією. Практика покаже, які ще треба ввести показники, щоб новий  статистичний індекс був таким же достовірним і корисним, як і всі інші.

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 824 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024