Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 15 » Звіт про засідання правлвння ЛОО ТЧХ: Львівські послідовниці Флоренс Найтінгейл
01:19
Звіт про засідання правлвння ЛОО ТЧХ: Львівські послідовниці Флоренс Найтінгейл


ДОПОВІДЬ ГОЛОВИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЧХ ВАЛЕНТИНА МОЙСЕЄНКА



 

 Чотирнадцять українських сестер милосердя удостоєні  вищої  нагороди Міжнародного Комітету Червоного Хреста.  Серед них і  наші львів’янки. Поліна Гусак та Розалія  Колчина нагороджені  медаллю Флоренс Найтінгейл. На  зворотному боці медалі є напис –  «За справжнє  милосердя і піклування про людей, які викликають  захоплення людства».

 





ШАНОВНІ ЧЛЕНИ ПРАВЛІННЯ!

 

Шановні запрошені та гості Правління !

 

             Виповнюється 50 років патронажній службі Товариства Червоного Хреста України, яка була створена для допомоги державній владі у наданні медичної допомоги, догляду, соціально-побутовому обслуговуванні одиноких та непрацездатних людей, інвалідів, ветеранів війни та праці, допомоги дітям-сиротам, які знаходяться під опікою, багатодітним сім’ям, а також для проведення медико-соціальних, профілактичних та навчально-освітніх програм серед населення.

До свого ювілею патронажна служба Товариства підійшла з вагомими здобутками і продовжує набувати надзвичайної ваги з огляду на те, що Україна належить до найбільш демографічно старих країн світу.

Ваша, шановні сестри, неоціненна заслуга у тім, що нам вдалося не лише зберегти кадри, а й якісно підвищити їхній професійний рівень: у продовж останніх п’яти років атестаційний рівень медичних сестер зріс із 34 до 51%.

Зміцнено  матеріально-технічну базу служби милосердя, розширено коло послуг, що надаються підопічним, залучається додатковий кадровий потенціал і завдяки співпраці Львівської обласної організації Товариства із центром зайнятості. Зросла  кількість медико-соціальних послуг на дому, що їх надають патронажні сестри.

Для надання реальної допомоги були запроваджені комплексні гуманітарні програми. Найвідоміша з них, медико-соціальної підтримки малозахищених, почалася створенням у 1961 році служби милосердя Червоного Хреста, яка зараз налічує 3200 патронажних сестер.

         14 українських сестер милосердя удостоєні вищої нагороди Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Серед них і наші львів’янки. Поліна Гусак та Розалія Колчина нагороджені медаллю Флоренс Найтінгейл. На зворотному боці медалі є напис – « За справжнє милосердя і піклування про людей, які викликають захоплення людства».

Згідно штатного розкладу на 2011 рік, затвердженого головою Львіської ОО ТЧХУ в кількості 102,0 посад працює:

- на 82,5 ставки  медсестри –  87 чол.;

- на 17,0  ставки молодшої сестри – 19 чол.

- керівник ПСМ – 1,0 ставки

-ст. медсестра – 1,0 ставки

- бухгалтер ПСМ –  0,5 ставки

Списки  одиноких непрацездатних громадян  щороку погоджуються з установами охорони здоров’я,  соціального захисту населення.

Щороку складається і затверджується головою ОО ТЧХУ план-графік підвищення кваліфікації патронажних медсестер, направляються заявки в медичний коледж післядипломної освіти про необхідну кількість путівок. На  2011 рік виділено 18 путівок на безкоштовне навчання  медсестер на курсах підвищення кваліфікації.

Із 87 медичних сестер мають кваліфікаційну категорію 61 чол., що складає 70 %: вищу – 49 чол., першу – 9 чол., другу – 3 чол. За планом атестації станом на 14.09. 2011 р. пройшли атестацію 2 медсестри, переатестовано на підвищення кваліфікації 5 медсестер.

Згідно основного плану заходів щороку проводиться спільний обласний семінар  з Головним Управлінням  охорони здоров’я, соціального захисту населення, асоціацією медсестер та іншими партнерськими організаціями  по співпраці щодо покращення медико-соціальної допомоги одиноких непрацездатних громадян.  Обласний семінар з патронажними сестрами був проведений  15.12.2010 року, в 2011 році запланований на 1У квартал.

Обласною організацією Товариства розроблено методичний лист та професійну пам’ятку для сестри милосердя  по покращенню роботи патронажної служби милосердя, за підписами Головного управління праці та  соціального захисту населення, охорони здоров’я, який був направлений в установи області.

Функціонують 15 банків одягу, в 7 МРО ТЧХ організовано кутки-банки речей.

В обласній організації ТЧХУ  функціонують 2 медико-соціальні центри : м. Львів, м. Новояворівськ, в 6 міськрайонних організаціях – медико-соціальні кімнати, в яких проведена паспортиризація.  Перелік послуг – згідно «Положення про МСЦ» , «Положення про МСК», а саме : виконання медичних маніпуляцій за призначенням лікаря, проведення навчань по догляду за хворими, долікарської допомоги, масажу, проведення благодійних заходів, зустрічей.

Патронажні медсестри залучені до роботи в первинних організаціях,  де проводять роботу по залученню  населення в члени Товариства, розповсюдженню марки  Червоного Хреста, в школах – навчання першої допомоги.

Патронажні медсестри беруть участь в сестринських конференціях та семінарах при поліклініках, за якими закріплені, виступають з темами про діяльність Товариства.

В більшості МРО ТЧХ та м. Львові організовуються чергування медсестринських постів в скупчених місцях для контролю кров’яного тиску в населення, розповсюдження пропагандистської літератури, знань про ТЧХ, збір пожертв.

За І півріччя зібрано силами ПСМ – 153 943 грн. – 15,3% річного плану.

Робота патронажної служби області висвітлюється в засобах масової інформації. Так, станом на 12.09.2011 року надруковано 63 статті в обласній пресі, проведено 109 радіопередач, 13 телепередач та 1 відеоролик.

Обласною організацією Товариства отримано  в 2010 році 4  набори для медичних сестер, які розподілені  медсестрам, які працюють в сільській місцевості.

Діє спільна програма «Ветеран-медик» спільно з Головним Управлінням  охорони здоров’я, обкомом профспілки медпрацівників та обласною асоціацією медсестер, згідно якої взяті на облік , патронаж, обслуговування та надання грошової допомоги, ліків, продуктових наборів одиноким непрацездатним, з числа ветеранів-медиків та працівників Товариства Червоного Хреста.

З метою залучення додаткових посад для догляду за хворими, залучались працівники за угодами з центрів зайнятості – 30,0 посад та 2,0 посади підсобних робітників для ремонту приміщення для  медико-соціальної кімнати в м. Новий Розділ.

Місцевими адміністраціями на протязі 3-х років забезпечено безкоштовний проїзд медсестер в 6 МРО, в 2011 р. питання вирішилося тільки в Червоноградській МО та Миколаївській РО ТЧХУ.

За багаторічну плідну працю, сумлінне виконання функціональних обов’язків працівники патронажної служби милосердя були відзначені:

- «Почесна відзнака» - 9 чол.;

- «Почесна Грамота Товариства Червоного Хреста України» – 10 чол.

- «Почесна Грамота Головного управління охорони здоров’я» - 8 чол.

- Почесна грамота міського голови м. Львів – 1 чол.

Це ви, наші дорогі патронажні сестри, на рахуючись ні з особистим часом, ні з самопочуттям, щодня за будь-якої погоди надаєте необхідну допомогу. Це ви, як то кажуть є ногами бідного, очами сліпого, опорою дитині, джерелом знань та впевненості розгубленим і зневіреним в бурхливому морі життя матерям, вустами тих, хто дуже слабкий, щоб говорити.

 За словами відомої всьому світові медичної сестри Флоренс Найтінгейл ,  «догляд за хворими – це таке ж  мистецтво, як живопис та скульптура».  Мистецтво догляду – найвище з мистецтв. Не тільки ліки, а й ваші милосердні серця, лагідні руки, вправна та своєчасна допомога, уважність і оптимізм завжди допомагають хворій людині подолати тілесні та душевні недуги і страждання.

Щиро вітаю вас, любі патронажні сестри, зі славним 50 літнім ювілеєм! Нехай  ваша нелегка справа завжди буде гідно поцінована й шанована, душевні та фізичні сили ніколи не згаснуть, а терпіння не обміліє. Частка кожної з вас – у ваших підопічних, отже вас  багато! І все те добро, увага та  чуйність, які ви їм віддаєте, повернуться до вас сторицею

Зі святом вас, дорогі сестри милосердя!


Прес-служба Львівської ОО ТЧХ

 

 

 

Переглядів: 1143 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024