Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 17 » З життя первинних осередків ТЧХ: Львівська комерційна академія – вихованцям Турківської школи-інтернат
14:09
З життя первинних осередків ТЧХ: Львівська комерційна академія – вихованцям Турківської школи-інтернат

ЛИСТИ  ДІТЕЙ  ДО  СВЯТОГО  МИКОЛАЯ  



Студенти і викладачі Львівської комерційної академії вже багато років дружать із сиротинцем у Турці. У цьому дитячому закладі проживають і навчаються з 1 по 10 класи сироти з Турківського і довколишніх районів Львівщини. У передсвяткові дні діти пишуть до св. Миколая листи з різними проханнями. Хто просить – солодощі, хто – екзотичні  фрукти, а той, хто старший – одяг, взуття, плеєри, чи мобільні телефони.




«Це – дитячі мрії» , - констатує  Любомир Сиділо, студент ІІІ курсу, факультету фінанси та кредит. Він – голова студентського первинного осередку Товариства Червоного Хреста, і у передсвятковий час заклопотаний не лише підготовкою до зимової заліково - екзаменаційної сесії, але й вивченням дитячих листів до святого Миколая – Чудотворця.



Організація у нього чималенька – 630 осіб на 5-ти факультетах. Тож листи  від дітей до  Миколая є кому роздавати. Щоб виконати їх бажання, організували збір коштів у скарбнички Червоного Хреста. Побували з ними у гуртожитках № 2, 3, 4. Хто скільки зміг, стільки й пожетвував на виконання дитячих побажань. Загалом було зібрано 800 грн, на які студенти закупили солодощі і долучили до іменних подарунків. 

Щоб не обділити жодної дитини, подарунки для них готують іменні. На це пішов не один день. 




А ще треба подумати про транспорт в Карпати, про концерт для дітей, нарешті про самого  Миколая-Чудотворця у митрі. Бажаючих – хоч відбавляй. Але конкурс, влаштований між кандидатами, залишить тільки одного, най..., най…




Щоб підготовка йшла у студентів жвавіше, їм допомагають старші і досвідченіші товариші з первинного осередку працівників академії Товариства Червоного Хреста, який очолює Олександр Павлович Тімченко (другий зліва). Він же і голова профкому.  Керований ним осередок Товариства налічує 250 осіб. Вони також внесли свою лепту у підготовку подарунків, щоб свято у Турці відбулося на славу.

Про те, як воно проходило, у наступному репортажі. Слідкуйте за нашими випусками.

Фото - Ірини Дзіклевич

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024