Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 22 » Міжнародне партнерство: німецькі благодійники – львівським підопічним МСЦ Львівської ОО ТЧХ
13:06
Міжнародне партнерство: німецькі благодійники – львівським підопічним МСЦ Львівської ОО ТЧХ

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ ЛЮБИТЬ НЕ ТІЛЬКИ ДІТЕЙ, А Й ЛЮДЕЙ У ПОХИЛОМУ ВІЦІ


Св. Миколай відвідував Медико-Соціальний Центр Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста аж два рази -19 та 20 грудня.  В МСЦ загорілась новорічна  зірочка, різнокольорові гірлянди прикрашали стіни клубної кімнати, за святково накритим столом збирались колишні в»язні фашистських концтаборів та репресовані сталінських ГУЛАГІВ. Зараз всі вони – підопічні Червоного Хреста.

Лунали  колядки, вірші, гуморески. Десь промайнули і сумні спогади давніх літ, років молодості, льодянящі душу згадки про далекі сибірські табори-гулаги, коли таємно від стукачів зустрічали Різдво, Стрітення, інші релігійні свята. Тоді також збирались маленькими гуртками і тихесенько співали колядки.

Набігали також спогади, як завжди хотілось їсти, перебуваючи в славнозвісних концтаборах -  Освенцім, Бухенвальд, Тремблінка…Сьогодні ці колишні жертви фашизму і сталінізму можуть голосно говорити і співати, танцювати і жартувати, читати і переказувати один одному про найцікавіше, що схвилювало до глибини душі.


Вони, ці мужні люди, оптимістично налаштовані, радіють кожному прожитому дню, кожній зустрічі з товаришами і подругами, з якими подружилися у часи концтабірної неволі. Жаль, що їх стає все менше і менше, догорають, як свічечки і відходять, бо вічних людей на землі немає.

В цьому році їх відвідав Святий Миколай з подарунками – продуктовими наборами, мандаринами, солодощами. Це стало можливим, завдячуючи спонсорам - організації Максиміліан-Кольбе -Верк  з  Німеччини, яка довгі роки опікується колишніми в»язнями фашистських концтаборів та гетто.


Представники організації Максиміліан-Кольбе –Верк,  спільно з працівниками Червоного Хреста, відвідали лежачих хворих та доставили подарунки 20 пацієнтам, а хто зміг - прийшов на святкування  в медико-соціальни центр обласної організації Товариства Червоного Хреста самостійно. Таких бажаючих було понад 60 осіб.  Продуктових пакетів до Дня Святого Миколая було закуплено на 17 тисяч гривень.


Доречі, були придбані та доставлені  також необхідні речі для лежачих хворих: мило, пральний порошок, зубна паста, креми і вазеліни, одеколони і пудра, - все, що необхідне у побуті сучасної людини.

Підопічні Червоного Хреста висловлювали щирі подяки для працівників з німецької благодійної організації Максиміліан-Кольбе-Верк за турботу, за матеріальну та моральну підтримку колишніх в»язнів фашистських концтаборів, які проживають в Україні.

Львівська обласна організація Червоного Хреста також дякує співробтниам Максиміліан-Кольбе-Верк за підтримку підопічних Медико-Соціального Центру, зичить їм процвітання і фінансового благополуччя в епоху криз та екологічних катастроф, бо допомогати знедоленим і йти дорогою милосердя – треба у світі завжди.

 

На знімку: (зліва на право) медсестра МСЦ Львівської ОО ТЧХ Оксана  Паливода, підопічні Червоного Хреста та МСЦ у м. Львові - подружжя Михайлових, волонтер німецької благодійної  організації  "Максиміліан Кольбе-Верк" Сара, монахиня - керівник МСЦ у м. Лодзі в Польщі преподобна Єва.


 Ніна  Добренька, директор МСЦ Львівської ОО ТЧХ 

Переглядів: 1081 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 13:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024