Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 23 » Увага - на Львівщині ріст захворюваності на кір !
01:50
Увага - на Львівщині ріст захворюваності на кір !

МІНІСТЕРСЬКИЙ  РЕЦЕПТ  

 



Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко дав цінну пораду, як не заразитися кіром. «Раджу вакцинуватися і трохи менше спілкуватися один з одним», - сказав він журналістам 14 грудня, відповідаючи на питання, як уберегтися від інфекційної хвороби.

За прогнозом міністра, в Україні не повинно бути великого сплеску захворювання кіром.

Однак це сподівання не виправдовується: ізолятор Львівської обласної лікарні уже  заповнений хворими на цю інфекційну недугу. На Львівщині з початку року на кір захворіло 656 осіб, з них 329 дітей. На 21 грудня на стаціонарному лікуванні перебувало 158 осіб, з них - 89 дітей.

Останні випадки смертей внаслідок кіру з ускладненнями  були 7-8 років тому: тоді померло дві людини. В Україні за 10 місяців цього року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року відмічено зростання захворюваності на кір у 8 разів.

Причиною захворюваності на кір у Львівській області є зниження напруженості популяційного протикорового імунітету, яке може бути пов’язане зі зниженою імунногенністю вакцин, що використовувалися для протикорових щеплень у 80-90-х роках ХХ ст.

Такого висновку дійшла комісія, яка займалася аналізом причин росту захворюваності на кір в області, повідомили в Головному управлінні охорони здоров’я у Львівській ОДА. Комісія  зробила висновки, що епідемічна ситуація щодо кіру у Львівській області оцінюється як нестійка.

Окрім цього, комісія розслідувала причини летального випадку хворого на кір підлітка.  Встановлено, що причиною смерті дитини стала гостра дихальна недостатність, пов'язана з ускладненим перебігом важкої форми кіру.

В області зареєстровано 18 спалахів в організованих колективах. Проводяться карантинні заходи. Водночас за повідомленням обласної СЕС, у грудні на кір захворіло 434 особи, з них - 199 дітей. За одну добу, 21 грудня, у Львівській області на кір захворіло 30 осіб, з них - 21 дитина.

З числа захворілих - 310 осіб, це ті, що перебувають в організованих колективах.

Львівський науково-дослідний інститут епідеміології та гігієни МОЗ України, який на нашому сайті розмістив нещодавно санбюлетень з профілактики грипу, розроблений разом з Личаківською РО ТЧХ м. Львова, приступив в екстренному порядку до підготовки інформ-листка з профілактичних заходів по боротьбі з кіром. 

Фото: tournavigator.ru

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ  м. Львова  

Переглядів: 1204 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 02:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024