Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 28 » Міжнародне партнерство: Словенський Червоний Хрест – дітям України
17:34
Міжнародне партнерство: Словенський Червоний Хрест – дітям України

КЛІМАТОЛОГІЯ   НА  СЛУЖБІ  МИЛОСЕРДЯ


 Посол України М.Кириченко вручив 21 грудня 2011 р.  керівництву організації «Червоний Хрест Словенії» Почесну  Грамоту Міністерства надзвичайних ситуацій України.

У приміщенні Посольства відбулася зустріч Посла України в Респібліці Словенія М.Кириченка з Генеральним секретарем «Червоного Хреста Словенії» доктором Даніелем Старманом. Від імені української сторони Посол висловив вдячність Словенському Червоному Хресту за організацію багаторічної програми з оздоровлення українських дітей, які проживають на території, ураженій внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.

При цьому голова дипломатичного представництва вручив представнику організації Почесну Грамоту Міністерства надзвичайних ситуацій України за внесок «Червоного Хреста Словенії» у подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В період з 17 по 25 серпня 2011 року 36 дітей віком від 6 до 14 років з різних регіонів України буде оздоровлено у Словенії. Це стало можливим завдяки ініціативі Уряду Словенії та Словенського Червоного Хреста, які запропонували Товариству Червоного Хреста України направити на реабілітацію дітей із областей, які зазнали впливу аварії на Чорнобильській АЕС. До Словенії поїхали діти з малозабезпечених сімей, що проживають у Волинській, Житомирській, Рівненській, Чернігівській та Київських областях та м. Києві.


 Групу дітей супроводжують керівники обласних організацій зазначених регіонів. Програма перебування в рекреаційному таборі не тільки отримання медичного обслуговування, фізіотерапія та інших лікувальних процедур, а й ознайомлення з культурною спадщиною Словенії. Реабілітація проходитиме у рекреаційно-розважальному таборі Debeli rtic Словенського Червоного Хреста. Всі фінансові витрати на себе взяла словенська сторона. 

Республіка Словенія з 2005 року щороку приймає групи українських дітей з різних регіонів України. Цього року – це 41 дитина з різних районів Черкаської області віком від 8 до 14 років. Проект фінансується Червоним Хрестом та Міністерством закордонних справ Словенії.

Керівник групи дітей та кураторів, голова Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України   Валентина. Пришко згадує: «Відмінні побутові умови, повноцінне та дієтичне харчування, заспокійливий середньоземноморський клімат, надання високопрофесійної медичної допомоги та консультацій, різноманітна екскурсійна програма та зустрічі, гостинність та привітність господарів оздоровили не тільки тіло, а й душу дітей».


Помічники Валентини Степанівни доповнюють: «Незабутніми залишилися зустрічі з Генеральним секретарем Словенського Червоного Хреста доктором Даніелем Старманом, секретарем МЗС Словенії пані Драга Любою Генчиною, паном Борисом Плавшичем, представником посольства України в Словенії пані Наталею Фіалко, директором зоопарку пані Зденкою Бан Фішінгер, що завершились врученням сувенірів нашим дітям. А особливою гордістю наповнилися наші серця ,коли господарі реабілітаційного центру 24 серпня організували для нас святкування Дня Незалежності. Розпочалося воно звучанням гімна України. Потім відбувся концерт і за участі нашої делегації. На святі було присутньо багато мешканців Дебелі Рітч, які з повагою говорили про Україну.

Такі поїздки дають можливість нашим дітям не тільки ознайомитися, дізнатися дещо про країні перебування, а й розповісти про свою Україну, про свій край. Це один із шляхів виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму, співчуття та милосердя в ставленні до іншої людини, активної життєвої позиції».

Така оцінка діяльності червонохрестівців Словенії – справедлива. Бо добрі відгуки про цей край розійшлися по всьому світу. Клімат країни – має цілющі властивості не тільки для здоров»я наших дітей-чорнобильців, а й для хворої дітлашні з інших країн.

Альпи вищі за Карпати. Але і клімат Карпат – також може зцілювати. Особливо, коли порівняти витрати на лікування у Словенії і на Західній Україні. Цікаво, що по території і по кількості населення Львівська область і Словенія – майже рівні. І одним з перших зрозумів цю особливість талановитий лікар з Трускавця, Герой України Володимир Козявкін. Розробивши унікальну методику мануальної терапії, застосувавши її при лікуванні дітей з ДЦБ, він свій погляд зупинив не лише на кліматології Карпат, але і на цілющих водах затоки Сиваш у Криму.

Червоний Хрест – перший помічник кліматологів, чи у Словенії, чи в Україні.

   

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1229 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024