Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 29 » У наших колег із Поділля: червонохрестівці м. Кам’янець-Подільська у 2011 р.
12:17
У наших колег із Поділля: червонохрестівці м. Кам’янець-Подільська у 2011 р.

ВІДРАДНІ  ПІДСУМКИ  РОКУ

На сайті районної держадміністрації м. Кам’янець-Подільська 23 грудня п.р. було розміщено річний звіт - про діяльність їхньої районної організації Товариства Червоного Хреста. За нашими даними, він - один з перших із аналогічних звітів, опублікованих в Інтернеті і може послужити прекрасним взірцем для інших, який і публікуємо нижче: 

"Історія українського Червоного Хреста сьогодні – це: патронажна служба сестер милосердя, що обслуговує самотніх громадян похилого віку, інвалідів; невідкладна гуманітарна допомога жертвам стихійних лих, аварій і катастроф, епідемій; надання допомоги самотнім громадянам похилого віку, інвалідам, багатодітним сім’ям, дітям-сиротам; служба розшуку зниклих без вісті під час збройних конфліктів та стихійних лих, сприяння возз’єднанню сімей; допомога біженцям і переселенцям; навчання населення прийомам першої допомоги і правилам догляду за хворими вдома; пропаганда безоплатного донорства і здорового способу життя;  залучення і підготовка молодих активістів ЧХ; різнопланові гуманітарні програми допомоги нужденному населенню України разом з Міжнародної організацією Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Одне з наших завдань – виконання медичних призначень, тому кожний робочий день патронажних медсестер починається з відвідувань поліклініки, амбулаторій, ФАП, де вони постійно співпрацюють з лікарями, фельдшерами. Постійно контактуємо з головами сільських рад, працівниками комунальних підприємств, відділень зв’язку.

На обліку в нашій Районній організації Товариства Червоного Хреста нараховується 830 підопічних, або 100 чол. на одну патронажну медсестру. Працює 8 патронажних м/с, 1 мол. м/с. протягом поточного року ними зроблено 18 301 відвідування, навантаження на 1 робочий день – 9,4, надано медичних послуг 39 598, соціальних послуг – 5489. Протягом 2011 р. Кам’янець-Подільською районною організацією Товариства Червоного Хреста проведено 11 благодійних акцій. Всі вони проходили у співпраці з відділом соціального захисту населення, з відділом сім’ї, молоді та спорту, відділом освіти, закладами охорони здоров’я району.

З працівниками цих служб проводились обстеження матеріально-побутових умов проживання, складались акти перевірок, згідно яких надавалась різнобічна допомога. Щорічно проводимо акцію «День Святого Миколая», новорічний ранок для дітей-сиріт та дітей-інвалідів. Посильну допомогу в про веденні цих заходів отримали від Хмельницького обласного Об’єднання Церков ЄХБ м. Кам’янець-Подільський, голова об’єднання – Радомський Володимир Степанович. В поточному році отримана від них допомога на загальну суму більше тисячі грн.

До 24 березня в районі проводилась акція «Громадськість проти туберкульозу та СНІДу». Від РО ТЧХ 10 чоловік хворих на туберкульоз отримали гуманітарну допомогу у вигляді одягу та взуття. Працівники нашої організації допомагали в проведенні флюорографічного обстеження населення району. Для хворих з активним туберкульозом легень, що знаходяться на амбулаторному лікуванні в туб. кабінеті, ми закупили медикаменти і вітаміни. Спонсором цієї допомоги є директор ТОВ СП «Нібулон» – філія Кам’янець-Подільський – Сергій Вікторович Богачик.

З 4 квітня по 4 травня в районі проходить місячник Червоного Хреста під гаслом «Відкрий волонтера в собі». Розпорядженням голови РДА утворена робоча група і намічений план заходів з проведення місячника. Працівники нашої Кам’янець-Подільської районної організації активно включились в роботу по залученню коштів, продуктів харчування, одягу, взуття бувшого у вжитку тощо. Нами написано листи-звернення до керівників підприємств, організацій. Директор ТОВ «Кам’янець-Подільський-Вісбаден» надала гуманітарну допомогу на суму близько 500 грн. Нужденні отримали одяг і взуття, ролатори, дитячі візки, милиці, автосидіння для дітей. За це ми дуже вдячні нашому волонтеру Павлюкевич Раїсі Василівні, яка щорічно надає гуманітарну допомогу.

Працівниками нашої РО сформовано 30 продуктових наборів, які будуть вручені дітям-сиротам. Для них надали допомогу: приватний підприємець Кротік Сергій Сергійович, Гай Віталій Володимирович – ТзОВ «Дари+Поділля», приватний підприємець Садовий Микола Павлович, Брунько Георгій Степанович – ПП Астарта-2005, с. Шутнівці.

В проведені МЧХ велика допомога надана головним лікарем Цуглевичем Яковом Миколайовичем, який цікавиться і допомагає залучати продукти харчування для дітей-сиріт.

До Дня Матері 12 багатодітних матерів від нашої організації отримали набори засобів гігієни на суму 700 грн. До Дня захисту дітей 1 червня дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручено солодощів на загальну суму бллизько 1000 грн.

До Дня інваліда патронажними медсестрами організації було сформовано продуктові набори на загальну суму 862 грн. Допомогу отримали 25 інвалідів І гр. Ми щиро вдячні нашим постійним спонсорам: – Оптова база «Октава», Прокопов Михайло Григорович – ПП Нефедівське, Тимчук Сергій Сергійович – ПП «Будмонтажсервіс», Заєць Олександр Степанович – Ковбасний цех с. Вербка, Крупельницький Андрій Анатолійович – ПП «Хліб Поділля», Петровський Віктор Васильович Маємо банк одягу і при зверненні надаємо допомогу нужденним. Протягом цього року 466 осіб допомогу отримали у вигляді одягу та взуття.

Працівники районної організації вдячні всім, хто підтримує програми Товариства Червоного Хреста України і може допомагати в будь-якій доступній формі – особистою працею, порадами, своєю участю в діяльності нашої організації, матеріально. Вітаю Всіх з новорічними та різдвяними святами! Сімейного тепла, затишку, здоров’я та звершення всіх ваших мрій і задумів!

Є.Ф. Борилюк, голова Кам’янець-Подільської РО ТЧХ»

_______________


Щоб краще оцінити, поданий вище звіт РО ТЧХ, треба хоча би кілька слів сказати про його автора. Найкраще, що вдалося розшукати, ми прочитали у рубриці «Серед нас» у Хмельницькій обласній газеті «Поділля». У замітці  «Людям на добро», зазначається:

«Є серед нас люди, якими захоплюється чи не увесь світ. Серед них – і кам’янчанка Євгенія Борилюк, яка вже вісім років поспіль очолює Кам’янець-Подільську районну організацію Червоного Хреста. Про неї в колективі кажуть: грамотний сумлінний керівник і чарівна жінка.

Саме завдяки пані Борилюк, очолювана нею організація, домоглася найкращих показників в області у допомозі одиноким громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-сиротам, багатодітним сім’ям.

Тісно співпрацюючи із закладами охорони здоров’я, Євгенія Францівна поширює рух безкоштовного донорства та вшановує донорів крові. Вона  налагодила взаємодію з релігійними конфесіями та, вивчивши потреби району, значно збільшила штат патронажних медичних сестер Червоного Хреста.

Євгенія Борилюк вимоглива до себе і своїх підлеглих. Разом з тим – справедлива, добра та чуйна, її знають у кожному селі, адже вона завжди допомагає знедоленим і нужденним громадянам, ввіреного їй району. Аби зробити медичну допомогу ближчою до людей, в чотирьох селах, де немає ФАПів, Євгенія Францівна організувала пункти першої допомоги Червоного Хреста, які очолюють підготовлені волонтери товариства. Разом з органами освіти пропагує здоровий спосіб життя серед молоді. Саме за такі благі справи, милосердя, гуманізм, вагомий внесок в розвиток медичної служби та соціальної допомоги Євгенію Францівну шанують та поважають чи не в кожному домі Кам’янеччини».

Адміністрація інформаційного порталу Червоного Хреста Львівщини: lviv-redcross.at.ua також вітає Євгенію Францівну з досягнутими успіхами на ниві милосердя і бажає щасливого Нового року і Різдва Христового!

Джерела: http://kprda.gov.ua/?p=7339 ; http://e-board.km.ua/podillya/2009-12/490

 

Переглядів: 1322 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024