Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 29 » Новини законодавства: з сьогоднішнього дня дистанційна торгівля ліками – заборонена!
13:54
Новини законодавства: з сьогоднішнього дня дистанційна торгівля ліками – заборонена!


УДОСКОНАЛЕННЯ  ТОРГІВЛІ  ЛІКАМИ


Сьогодні, 29 грудня п. р., набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров'я № 723 від 31.10.2011 р., яким затверджено нові Ліцензійні умови (ЛУ) здійснення господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптовій, роздрібній торгівлі лікарськими засобами.

Серед найкардинальніших змін можна відзначити заборону дистанційної (через Інтернет) торгівлі лікарськими засобами, а також продажу лікарських засобів поштою і через будь-які заклади (окрім аптечних),  "і поза ними", окрім випадків - відсутності аптеки або структурного підрозділу аптеки в сільській місцевості, коли роздрібна торгівля лікарськими засобами по переліку, встановленому наказом Мінохорониздоров'я, здійснюється в приміщеннях фельдшерських, фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських, дільничних лікарень, амбулаторіях, амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини працівниками цих установ, що мають медичну освіту, на підставі договорів, повязаних з ліцензіатом, що має ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами. 

Крім того, в нових ЛУ прямо забороняється реклама лікарських засобів, які відпускаються за рецептами, що відповідає вимогам Закону "Про рекламу".

Дещо змінилися вимоги до приміщень аптек в сільській місцевості. Законотворець ухвалив рішення розмежувати вимоги до загальної мінімальної площі для аптек, розташованих в селищах і селищах міського типу, - не менше 40 кв. м (для площі торгового залу - не менше 18 кв. м) і для аптек, розташованих в селах, - не менше 30 кв. м (для площі торгового залу - не менше 10 кв. м, приміщення для зберігання лікарських засобів - 6 кв. м; кімнати персоналу - не менше 4 кв. м).

Раніше вимоги до площі для всіх аптек сільської місцевості встановлювалися в розмірі не менше 40 кв.м.

Джерело: всеукраїнська мережа Ліга - закон

Переглядів: 1027 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 17:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024