Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 30 » Увага - кір !
13:20
Увага - кір !

ПРО  КІР  І  ЗАХОДИ  ПРОФІЛАКТИКИ

Держсанепідслужбою України проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності на кір у Західній Україні,  де в листопаді-грудні поточного року спостерігається його зростання.

За оперативними даними територіальних органів Держсанепідслужби України з початку реєстрації підйому захворюваності на кір по 27.12.2011року в західних регіонах зареєстровано 1112 випадків (з них 82 за останню добу) підозри захворювання на кір, з них у:

Волинській області - 53;

Закарпатській області - 23;

Івано-Франківській області - 263;

Львівській області - 734 (56 випадків за останню добу);

Рівненській області - 39.

У м. Києві зареєстровано 13 випадків підозри захворювання на кір, 1 випадок підозри захворювання на кір не підтверджено.

Станом на 27.12.2011 відомостей про спалахи захворювання на кір з інших регіонів не надходило. Кількість зареєстрованих випадків підозри захворювання на кір в решті регіонів залишається без змін - 64.

Враховуючи зазначене, загальна кількість випадків підозри захворювання на кір в Україні з початку реєстрації підйому захворюваності по 27.12.2011 становить 1189 (всього з початку року 1382).

Наказом МОЗ України від 16.12.2011 № 367-Адм створено оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні. Даним наказом затверджено персональний склад штабу для вжиття заходів щодо контролю за епідемічною ситуацією із захворюваності на кір в Україні.

Прес-служба МОЗ України

_______________________________

На Львівщині з приводу необхідності боротьби з кіром 28 грудня відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань  техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, протокол якого публікуєм нижче:

 

 

            ЗАТВЕРДЖУЮ

Голова обласної державної адміністрації

                                                                                                          (підпис) М.Д. КОСТЮК

 

        "  29  "  грудня 2011 року



 П Р О Т О К О Л  № 29

позачергового засідання обласної комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

 

                 28 грудня 2011 року                                                                                                                              м. Львів

 

Головував: заступник голови обласної державної адміністрації, перший заступник голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Стефанишин Іван Миколайович.

 

Присутні: члени обласної комісії (за окремим списком).

 

Запрошені:

1. Заступник головного державного санітарного лікаря області Когут Олег Миколайович;

2. Заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Середа Орест Миколайович;

3. Заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Бабій Роман Петрович;

4. Головний державний санітарний лікар Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Львівській області Сало Тимофій Миколайович;

5. Начальник медичної служби Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України Бенцало Леонід Станіславович.

 

Слухали інформацію:

 

Про вжиття додаткових профілактичних та протиепідемічних заходів з метою стабілізації ситуації в області щодо захворюваності на кір.

 

Доповідали:

головний державний санітарний лікар області Павлів Роман Михайлович,

заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Середа Орест Миколайович,

заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Бабій Роман Петрович.

 

Заслухавши доповіді з цього питання,

 

Комісія вирішила:

 

1.  Визнати нестійкою ситуацію, що склалася в області в зв’язку зі зростанням інтенсивності захворюваності населення на кір.

 

2. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації  (C.Федоренко), Державному закладу "Львівська обласна санітарно-епідеміологічна станція” (Р.Павлів), головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації  (М.Брегін) забезпечити виконання завдань, визначених протокольним рішенням надзвичайної протиепідемічної комісії при Львівській обласній державній адміністрації від 8 грудня 2011 року, протокол №4, та доручення заступника голови обласної державної адміністрації Стефанишина І.М. від
15 грудня 2011 року №33.

 

3. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення вишукати можливість щодо виділення коштів для придбання вакцини проти кору для щеплення осіб віком до 35-ти років, у яких відсутні в анамнезі відомості про перенесений кір та які отримали менше 2-х доз вакцини проти кору.

 

4. Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації  (C.Федоренко):

4.1.  На час ускладнення епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір тимчасово обмежити відвідування хворих в стаціонарних відділеннях медичних закладів та проведення партнерських пологів.

4.2.  Додатково скеровувати на вірусологічне дослідження у вірусологічну лабораторію обласної санітарно-епідеміологічної станції сироватку крові від хворих на кір, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії і реанімації закладів охорони здоров’я, та від усіх вагітних з підозрою на кір.

4.3.  Продовжити роботу щодо розповсюдження серед населення у місцях його масового перебування пам’ятки-бюлетеню з питань профілактики кору.

 

5. Державному закладу "Львівська обласна санітарно-епідеміологічна станція” (Р.Павлів):

5.1.  Здійснювати періодичний контроль за лікувально-профілактичними закладами та закладами освіти області щодо дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів з питань профілактики кору.

5.2.  Активізувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань профілактики кору.

 

6. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації (М.Брегін):

6.1.  Рекомендувати відділам освіти адміністративних територій області,
на підставі висновків територіальних відділів охорони здоров’я та санітарно-епідеміологічної станції про зростання інтенсивності захворюваності на кір (більше 10 випадків захворювання на 100 тисяч населення), спільно з місцевими санітарно-епідеміологічними станціями приймати рішення про продовження терміну зимових канікул у навчальних закладах до 21 дня (максимальний інкубаційний період кору).

6.2.  Залучати медичних працівників лікувально-профілактичних закладів адміністративних територій області до проведення роз’яснювальної роботи серед батьків учнів щодо необхідності проведення щеплення від кору.

 

7. Головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації  (C.Федоренко), Державному закладу "Львівська обласна санітарно-епідеміологічна станція” (Р.Павлів) провести на адміністративних територіях області, на яких було зафіксовано спалахи захворюваності на кір, службові розслідування та дати належну оцінку діям (бездіяльності) посадових осіб, відповідальних за цей напрямок роботи.

 

8. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на Державний заклад "Львівська обласна санітарно-епідеміологічна станція” (Р.Павлів), головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації  (C.Федоренко) та головне управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації (О.Титаренко)
у межах компетенції.

 

 

Заступник голови обласної

державної адміністрації,

перший заступник голови обласної

комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки і надзвичайних ситуацій  (підпис)                          І.М. СТЕФАНИШИН

 

 

Відповідальний секретар комісії  (підпис)                           О.К. ДЕЙНЕГА

 

Переглядів: 1511 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024