Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 31 » У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: СШ-63 – подарунки від св. Миколая у складчину
11:44
У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: СШ-63 – подарунки від св. Миколая у складчину

ПЛЕКАЙ МИЛОСЕРДЯ ЗМАЛКУ


 Шкіл у Львові багато. Щоб запам»ятати їх, треба виділити якусь  характерну для кожної особливість. Про СШ-63 колись неодмінно  казали: «Це та, де на подвір»ї - погруддя Тараса Шевченка».

 Вчителі ж дотримуються правила, запам»ятовувати школи за  прізвищами їх директорів.  Раніше вони впізнавали її за відомим у  подальшому у Львові прізвищем – Братунь. Багато років тому назад   тут керував педагогічним колективом батько видатного  українського поета і громадського діяча Ростислава  Братуня –  Андрій Лукич. У перші роки незалежності, поезію Р. Братуня  вивчали у школі. Адже він був редактором журналу "Дзвін" (у  радянські часи - "Жовтень"), а також багатолітнім головою  Львівської обласної Спілки письменників України.

 Про погруддя Т.Шевченка, його автора, довгу-довгу історію школи,  детальніше можна довідатися із її офіційного сайту, що  розміщений в Інтернеті за адресою:http://  school63.ucoz.ua/index/0-2


Тож вже два цих упізнавальних знаки засвідчували одне і те ж: тут    виховували, виховують і будуть виховувати «твердих» патріотів України. Для українського ж характеру  притаманна не тільки любов до  Вітчизни, але і щиросердне милосердя. Причому, не лише до свого родича, земляка чи одноплемінника, але і до чужинця, якщо він у біді. Бо  всі ми – Діти Божі, і кожна людина є  нам - ближнім во Христі.

У кодексі поведінки християнина зазначено: «Голодного – нагодувати, недужого – лікувати, сироту - захищати». Заповіді ці дотримуються у нашому народі, як звичаєве право, і донині. Але щоб вони жили і надалі, про це треба турбуватися зі шкільної парти.



На знімку: голова п/о школи ТЧХ Орися Мойсей (справа) та голова профкому Катерина Гриб.



На знімку: навіть якщо зовсім нічого у хаті немає, то чай для червонохрестівців і їх підопічних завжди у людей знайдеться

Розповсюджуючи буклети і листівки Червоного Хреста, голова первинного осередку школи Личаківської РО ТЧХ Орися Стахівна Мойсей, розповідає дітям про історію виникнення цієї міжнародної благодійної організації, про її роль і місце у наші дні, про проблеми і завдання, які Товариство ставить перед собою і вирішує у школі, районі, місті.

 

У СШ-63 налічується 150 юних і 40 дорослих членів первинного осередку ТЧХ. Вони вивчають основи міжнародного гуманітарного права, правила надання першої домедичної допомоги, беруть участь у акціях щодо пропаганди боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом, наркоманією, тютюнопалінням тощо.


Як і всі діти, тут чекають на прихід св.Миколая з подарунками, на святкову ялинку, шкільний бал-маскарад. Радіють канікулам, можливості пограти у сніжки, зліпити снігову бабу, і сумують, коли сніг розстає і погода позбавляє дітей звичних о цій порі року розваг.


Щоб торба з подарунками у св. Миколая була повнішою, до фінансування цього свята долучається голова профспілки вчителів школи Катерина Євгеніївна Гриб. З директорського фонду дещо докидає директор школи Віктор Кирилович Степанюк. І так у складчину, справа йде безвідмовно. Жодна дитина не залишається без подарунка у ці  святкові дні.



 Фото - Ірини Дзиклевич

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова


 

 

Переглядів: 1433 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024