Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 1 » Всесвітній День Миру – 1 січня: газета «Народна Армія» про діяльність ТЧХ України у 2011 р.
13:35
Всесвітній День Миру – 1 січня: газета «Народна Армія» про діяльність ТЧХ України у 2011 р.

ПОРОДЖЕНІ  ВІЙНОЮ – НА ЗАХИСТІ ДОБРА  І  МИЛОСЕРДЯ


 Світ бореться проти війни. Кожен, як уміє, і як може.  У перший  день Нового 2012 р. у м. Львові відбудеться, наприклад, похід за мир  та життя без насильства. Його ініціатором стала міжнародна  спільнота св. Егідія, яка організовує такі походи у всіх містах,   де є  її осередки. Папа Римський щороку в цей день виступає з  посланням  миру до всього світу, повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

 Центральна газета Міністерства оборони України «Народна армія»  опублікувала днями матеріал «На захисті добра і милосердя»,  присвячений підсумкам діяльності Червоного Хреста нашої країни у  2011 р. Він містить фрагменти інтерв»ю з І.Г. Усіченком –  президентом НК ТЧХ України, тому заслуговує, на наш погляд, на  особливу увагу.




Прочитати її можна й у варіанті он-лайн, перейшовши на сайт за адресою: http://na.mil.gov.ua Для тих, хто не має такої можливості, публікуємо нижче її скорочений виклад:

«Історія Червоного Хреста України бере свій початок від квітня 1918 року. Метою діяльності його волонтерів є захист життя людей, попередження та полегшення їхніх страждань під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф тощо. У 2002 році ухвалено Закон України «Про Товариство Червоного Хреста України», який визначив його статус і правові засади діяльності.

- Основні напрямки нашої діяльності- надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та натуральної допомоги найнезахищенішим верствам населення, — розповідає президент ТЧХ України Іван Усіченко. - З 2006 року започаткована співпраця з центрами зайнятості, якими виділяються кошти на оплату праці осіб, що залучаються для догляду за одинокими людьми похилого віку. У районах, віддалених від лікувально-профілактичних закладів, діють 100 наших медико-соціальних центрів та 356 кімнат медико-соціальної допомоги. На їх базі тільки минулого року надано більше ніж 2,5 млн медичних та соціально-побутових послуг. Під нашим прапором працюють також 4 лікарні, 3 хоспіси, 2 стаціонарні відділення, 294 палати та 15 денних стаціонарів. Кількість пунктів першої допомоги, створення яких започатковане у 2003 році, зросла з 42 до 820. У межах програми боротьби з бідністю подальшого розвитку набуло надання адресної матеріальної допомоги, яку щороку отримують понад 1 млн осіб.

Товариство Червоного Хреста України утворило систему управління за надзвичайних ситуацій. Зокрема, Національний комітет та всі обласні організації мають склади з недоторканними запасами усього необхідного для надання термінової допомоги постраждалим.

Займається Товариство й розшуковою роботою, яка проводиться у співпраці з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, Міжнародною службою розшуку, Національними товариствами Червоного Хреста і Червоного Півмісяця більше ніж у 40 країнах світу. За словами завідувача відділу інформації ТЧХ України Ольги Храмової, за 10 років службою розшуку розглянуто майже 244 тис. звернень громадян. За цей час воз’єднано сім’ї 3 тис. осіб, знайдено 2 тис. воєнних поховань часів Другої світової війни, а 4,4 тис. громадян отримали повідомлення про своїх рідних через передачі Послань Червоного Хреста. З 2006 року сфера діяльності Товариства розширилась роботою з розшуку та відновлення родинних зв’язків, втрачених у мирний час унаслідок надзвичайних ситуацій та міграційних процесів.

Відповідно до Стратегії-2020 Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, його основні цілі — жити й працювати разом у гармонії, вести безпечний і здоровий спосіб життя, рятувати життя та сприяти відновленню здоров’я постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій та катастроф. Окрім того, Товариство займається навчанням населення навичок медичної допомоги. Більше ніж 40 патронажних сестер отримали сертифікати інструкторів з першої допомоги та успішно проводять навчання з українськими громадянами, зокрема — з волонтерами Євро-2012».

Джерело: офіційний сайт газети «Народна Апмія» http://na.mil.gov.ua

Переглядів: 1378 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024