Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 5 » Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 7: до 20-річчя дипломатичних відносин України і Польщі
00:09
Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 7: до 20-річчя дипломатичних відносин України і Польщі

УРОЧИСТОСТІ  У ЛЬВОВІ – ПРАЗНИК  ФІЛАТЕЛІСТІВ  ВСІЄЇ  УКРАЇНИ



Польща була першою країною, яка визнала незалежність України вже 2 грудня 1991 року. Через  місяць і два дні, - 4 січня 1992, - були встановленні дипломатичні відносини між двома країнами.

З нагоди встановлення дипломатичних відносин України з Польщею у Львові 4 січня погасили поштову марку. Церемонія відбулася у  Музеї пошти у Палаці Бандінеллі. В ній взяли участь: Михайло Костюк - голова Львівської обласної державної адміністрації, Андрій Садовий – міський голова, Ярослав Дрозд - генеральний консул Республіки Польща у Львові, Маркіян Мальський - Надзвичайний та Повноважний Посол України в Польщі, та Михайло Кулиняк - міністр культури України.

Директор Львівської дирекції "Укрпошти” Анатолій Кидисюк повідомив, що всього було надруковано 150 ювілейних марок. Загалом на них було витрачено близько 1500 грн.

"На марці зображено польський та український герби, дві стрічки з барвами двох державних прапорів і зроблено напис "20-років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Республікою Польща”, - прокоментував пан Кидисюк, щоб запобігти непотрібному ажіотажу: марок і так не вистарчить на всіх бажаючих.

За традицією, по одній погашеній 4 січня марці відправлять у музей Львівської пошти, у Польський національний музей телекомунікації у Вроцлаві та музей Української пошти у Києві.

«Минуть роки, десятиліття, століття, але залишиться мить в історії – ця марка, яка нагадує про теплі відносини з нашими сусідами, і нагадуватиме про цей прекрасний палац Бандінеллі», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий, подякувавши організаторам і привітавши усіх присутніх із прийдешнім святом Різдва.


«Я хочу подякувати організаторам цього дійства за те, що воно відбувається у дуже символічному місці, адже палац Бандінеллі є свідченням нашої спільної глибокої історії, і те, що це відбувається у Львові, котре є європейським містом. Двадцять років своїх відносин святкують два європейські стратегічні сусіди», - зазначив у своєму привітанні Посол України в Польщі Маркіян Мальський.

Його думку розвинув і продовжив Генеральний консул Республіки Польщі у Львові Ярослав Дрозд : «Двадцять років тому ми розпочали найперспективніший проект. І те, що ми сьогодні відзначаємо встановлення дипломатичних відносин для нас є великим святом. Контакт і діалог – це майбутнє наших країн. І нашим завданням є те, щоб все розвивалося якнайкраще. Я дуже дякую, що у місті Львові відзначаємо і визнання Польщею незалежності України, і встановлення дипломатичних стосунків. І цей культурний проект має значення і для України, і для Львова, який незабаром стане футбольною і культурною столицею Європи».


Спільний турнір «Євро-2012» мимоволі вимагатиме, щоб на забезпечення його успішності були задіяні всі кращі ресурси гостинності і туристирчної приваби обох держав, а також мобільні сили МНС, волонтерів-перекладачів, опіка національних Червоних Хрестів.

 Передбачається, що Укрпошта випустить до цієї видатної спортивної події спеціальну серію тематичних марок, і значно більшим тиражем, ніж цього разу.

На фото: (вгорі) міський голова Львова Андрій Садовий (у центрі – сидить за столом) розпочинає церемонію спецпогашення; .загальний вигляд конверта і ювілейної марки.


Фото  – із сайтів ZAXID.NET та ЗІК

Джерело – прес-служба ЛМР


  Петро Гарматій,                                                                                                                                                                                                     Почесний зв»язківець України, голова віртуального філателістичного клубу «Милосердя»

 

 

Переглядів: 972 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024