Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 5 » Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 8: відгадка на марку-загадку
11:27
Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 8: відгадка на марку-загадку

РОЗГАДКА  ПРИЙШЛА  З-ЗА  ОКЕАНУ


У випуску №6 була опублікована марка-загадка. Від читачів сайту треба було тільки одного: вгадати з якої країни вона походить.

На жаль, з України не вгадав ніхто. Правильна відповідь надійшла з м. Колумбія, штату Меріленд у США від філателіста Любомира Онишкевича. Він, зокрема, пише: «Це блок з маркою на тему популярної в світі дитячої казки "Wiennie the Pooh" - "Вінні Пух" в перекладі на українську. Видала пошта островів Теркс і Кайкос. Ці острови належать до Великобританії і розташовані у Караїбському морі. Той блок вийшов останн'ого року і є дуже популярним поміж філателістами. Його можна купити за $8.50 (США)».

Ми вітаємо з правильною відповіддю п. Любомира, зичимо йому щасливого і приємного Різдва, солодкої куті і гарних нових марок у своїй колекції, в тому числі і з України.

Щоб наші читачі мали краще уявлення про ці острови, подаємо таку інформацію, яку знайшли на  сайті - http://halupa.org.ua/article.php/20100618195208568

«Говорячи про Великобританію дуже часто вживають вираз «Туманний Альбіон». Клімат Британських островів дуже вологий, тому тумани є частим гостем у цьому регіоні. Але є у Великобританії кілька так званих заморських територій, які туманними ніяк не назвеш. Наприклад, на островах Теркс і Кайкос, розташованих в Карибському морі, 350 днів у році світить спекотне сонце.

Острівна історія

Острови Turks & Caicos Islands (Теркс і Кайкос) називають перлиною Карибського моря. Вони розташовані в Центральній Америці, в басейні Атлантичного океану між Кубою і Гаїті. Це цілий архіпелаг з 30 островів, який поділений на дві групи - Кейкос на заході і Теркс на сході. Але постійне населення мають тільки шість із тридцяти островів (Гранд-Терк, Солт-Кей, Гранд-Кайкос, Іст-Кайкос, Саут-Кайкос і Провіденсьялес), інші нежилі.


Архіпелаг Теркс і Кайкос відкрив іспанець ще в XVI столітті, в той час вони всі були безлюдні. Після чого острови стали заселяти колоністи. Потім на короткий час територію захопила Франція, а потім острови стали колонією Великобританії. У XX столітті місцева влада уклала з Лондоном угоду про надання островам незалежності. Але після чергових виборів новий склад місцевої влади Теркс і Кайкос прийняв рішення відмовитися від отримання державної незалежності і зберегти статус заморської території Великобританії. Згідно з останніми угодами, острови Теркс і Кайкос мають право на внутрішнє самоврядування, а Великобританія зберегла за собою право визначати тільки зовнішню і оборонну політику країни.

Британську Королеву тут представляє Губернатор, а в його підпорядкуванні перебуває Виконавча Рада, яка і керує життям в регіоні. Місцева правова система заснована на англійському праві. На островах говорять англійською мовою.

 

Без бідності і злочинності

 

Життя на островах Теркс і Кайкос справді можна назвати райським. Тут немає бідності і злочинності. Ці острови вигідно відрізняються від своїх сусідів. На території багатьох інших країн Карибського басейну (наприклад, Домініканської Республіки) безпека гарантована тільки всередині обгороджених зон готелів та готелів. На Теркс і Кайкос можна почувати себе в повній безпеці в будь-якому, навіть самому віддаленому  куточку.

Місцевих жителів тут не більше 7 000 чоловік, а тих, хто має дозвіл на проживання і зазвичай приїжджає сюди для відпочинку - більше 30 тисяч. В основному це багаті родини з США, Англії та Канади, а також співробітники великих компаній зі світовим ім'ям. Тому на островах створена обширна інфраструктура високого рівня як для відпочинку (обладнані пляжі, водні види спорту, торгові та розважальні центри, спа-курорти, ресторани, кафе, кінотеатри і т.д.), так і для життя (школи, медичні центри і пр.).

Пляжі на цій групі островів входять до десятки кращих у світі. Turks & Caicos Islands пропонують зручні, сучасні причали для яхт, дивовижний підводний світ, спокій і чудовий відпочинок.

Не плати податки

Теркс і Кайкос є класичною офшорною зоною. Компанії, зареєстровані тут, не підлягають оподаткуванню. Тому на островах відкриті філії найбільших світових банків, фінансових компаній. Губернатор і Виконавча рада всіляко підтримують ініціативу тих, хто хоче відкрити свою справу на островах. Тому що головну роль в економіці країни крім туризму грають доходи від фінансових послуг офшорної зони.

Валюта Turks & Caicos Islands - долари США.

Бізнес тут процвітає завдяки сприятливому клімату, офшорній зоні, захисту та прозорості англійської законодавства, а також гарне транспортне сполучення з багатьма світовими центрами. Пряме авіасполучення на Теркс і Кайкос налагоджено з Лондоном, Майямі, Торонто та ін містами. У найближчому майбутньому очікується відкриття прямого рейсу з Москви. При терміні перебування на островах до 30 днів росіянам не потрібно оформляти візу.

Повноправна власність

За словами ріелторів Тетяни та Миколи Конкіним (компанія RE / MAX UNIQUE), нерухомість на островах Turks & Caicos Islands - прекрасна інвестиція і розкішний другий дім. Сьогодні основні власники нерухомості на Turks & Caicos Islands - канадці (30%), американці (30%) і англійці (30%). Інвестиційний клімат тут - найкращий у Карибському басейні.

Ціни на нерухомість на Теркс і Кайкос починаються від 5000 доларів за квадратний метр і стабільно ростуть. Всі вкладення надійно захищені Англійським законодавством. Покупець нерухомості на островах Теркс і Кайкос отримує повне право власності, як на землю, так і на будову. На Turks & Caicos Islands можна купити квартиру в шикарному комплексі, яку можна здавати в оренду через спеціалізовані компанії, поки ви в ній не живете, або жити самим. Багато житлових комплексів мають чудово обладнані стоянки для глибоководних яхт. Можна купити шикарну віллу з персональним причалом. Крім того, можна взяти участь у різних високорентабельних будівельних проектах.

Процес розвитку на цих островах розпочався тільки п'ять років тому, тому сьогодні є багато інвестиційних можливостей.

Абсолютна прозорість інвестицій в нерухомість, гарантія захисту власності, зрозумілі і легко контрольовані механізми платежів, 100%-а гарантія збереження коштів, найвища ліквідність (купити, продати, здати в оренду власність можна не приїжджаючи на Turks & Caicos).

Купуючи нерухомість на суму не менше 500 тисяч доларів покупець отримує дозвіл на проживання. Це означає, що можна відкрити фірму і вести бізнес по всьому світу без податків. На острові немає податків ані на нерухомість, ні на прибуток. Після п'яти років можливо подати заяву на отримання Британського паспорта та отримати статус «Громадянина Великобританії за кордоном» (BRITISH OVERSEAS PASSPORT)».

 Петро Гарматій,                                                                                                                                                                                                   Почесний зв»язківець України, голова віртуального філателістичного клубу «Милосердя»

Переглядів: 1091 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024