Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 16 » Річні звіти районних організацій Товариства Червоного Хреста Львівщини: Личаківська РО ТЧХ м. Львова.
16:04
Річні звіти районних організацій Товариства Червоного Хреста Львівщини: Личаківська РО ТЧХ м. Львова.

У ПОШУКУ НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ



Личаківська районна організація Товариства Червоного Хреста у цифрах і фактах


1.      Загальні цифри

За статистикою у Личаківському районі м. Львова проживає 117550 осіб. Якщо умовно прийняти  що 20% - це дошкільнята, то дорослого населення тут понад 94 тисячі мешканців. В даний час  процент охоплення населення району членством у ТЧХ складав - 16,6%.

 Личаківська РО ТХ в 2011 р. налічувала 15619 членів, в тому числі молоді – 10955 осіб. На одну п/о Товариства припадає 289 членів. Активістів – 197 осіб. Членів правління – 15 осіб. Впродовж року проведено 4 засідання президії правління, 1- засідання правління РО ТЧХ.

Фінансовий план з реалізації марки «Членський внесок» у 2011 р. виконано на 100,2%, що у натурльному вираженні складає 45230 грн. Це стало можливим, завдяки активній діяльності 54 п/о Товариства в Личаківському районі м. Львова.

2.      Про первинні осередки Товариства

Добре налагоджена робота в п/о закладів охорони здоров’я району, тому тут фінансовий план виконується, переважно, вже у І кварталі року. У школах, як правило, ця робота починається з 1 вересня. Цього року, в основному, на ІУ квартал припала напружена щоденна праця з осередками шкіл. Це вилилося у позитивний результат – піврічний план було виконано саме у жовтні-грудні 2011 р.

Звичайно, велику роль тут зіграло заснування власної веб-сторінки в Інтернеті. Адже молодь треба зацікавити, і в першу чергу новизною. Як приклад, одинадцятикласник СШ-63 Петро Чобіт взяв активну участь у підготовці матеріалу про рідну школу на нашому сайті.  Завдяки своїм знанням і цікавості, він зміг долучитися до активу волонтерів РО ТЧХ.

Зроблено перші спроби до відновлення добрих стосунків з керівництвом Львівського медичного університету імені Данила Галицького. 

3.      Патронажна медична служба

За звітний період одним з головних завдань нашої РО ТЧХ було виконання медичних призначень для підопічних Товариства. Тому кожний робочий день патронажних медичних сестер починався із відвідувань поліклініки, де вони постійно співпрацюють з лікарями, виконуючи їхні призначення для самотніх лежачих хворих, яких треба відвідувати на дому.

Загальна кількість посад працівників патронажної служби – 5, з них медичних сестер – 4, молодших сестер – 1. Однак, довший час цій службі довелося працювати у половинному складі – дві медсестри звільнилися, і заповнити ці вакансії не вдалося навіть на кінець року.

Медичні сестри за звітний період надали допомогу 298 пацієнту. Вони зробили  6551 відвідування. Кількість відпрацьованих днів – 749. Середнє навантаження на 1 медичну сестру за 1 день – 8,7.

Кількість пацієнтів, яким надала допомогу молодша сестра – 12. Кількість відвідувань – 1368. Кількість відпрацьованих днів – 229.

Загальна кількість пацієнтів, яким надали допомогу медичні та молодші сестри з числа первинних, всього – 119, з них : немобільних – 49, лежачи – 10. Кількість стаціонарів на дому – 40.

Зібрано коштів патронажною службою – 2980. Кількість працюючих волонтерів – 54. Кількість осіб, які пройшли навчання по «Першій допомозі» - 260.

4.      Благодійні акції

В 2011 р. Личаківською районною організацією Товариства Червоного Хреста проведено 5 благодійних акцій. Майже всі вони проходили у співпраці з районним відділом соціального захисту населення, з відділом сім’ї, молоді та спорту, відділом освіти, закладами охорони здоров’я, УДЮМКом, п/о РО ТЧХ.

Спільно з працівниками цих служб нами проводились обстеження матеріально-побутових умов проживання підопічних, складались акти перевірок, згідно яких надавалась різнобічна допомога.

Щорічно проводимо акцію «День Святого Миколая», новорічний ранок для дітей-сиріт та дітей-інвалідів. В проведенні цих заходів отримали від спонсорів допомогу 5150 грн.

Працівники нашої організації допомагали в проведенні флюорографічного обстеження населення району. Для хворих із неактивним туберкульозом легень, що все-ще знаходилися на амбулаторному лікуванні у тубдиспансері, медичні сестри розносили по домівках медикаменти і вітаміни.

З 4 квітня по 4 травня в районі проходив місячник Червоного Хреста під гаслом «Відкрий волонтера в собі». Розпорядженням голови РО ТЧХ була утворена робоча група і розроблений план заходів з проведення Місячника. Працівники Личаківської районної організації ТЧХ м. Львова та волонтери активно включились в роботу по залученню коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, що вже були у вжитку тощо. Звіт про це подавався у травні 2011 р.

Нами написано листи-звернення до керівників підприємств, організацій. В результаті було залучено 5150 грн спонсорської допомоги.

До Міжнародного Дня інвалідів було надано матеріальної допомоги на 1400 грн 12 особам, згідно поданих заяв.

До Міжнародного Дня людей похилого віку – 1 жовтня, нами була проведена акція: закуплено і сформовано продуктових наборів на загальну суму 600 грн. Патронажні сестри і волонтери розвезли їх по домах 15 підопічним РО ТЧХ. Акція висвітлювалася на веб-сторінці.

До Великодня було закуплено  пасок, ковбас, яєць, з чого сформовано великодні кошики для 200 осіб на загальну суму 1013,33 грн. Ритуал освячення провів о. Юрій з храму святої Трійці, що на території Львівської академії ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С. Гжицького. В акції взяли участь – патронажна служба РО ТЧХ, волонтери, безробітні з МЦЗ.  Акція висвітлювалася в газеті «Шанс».

У школах району проводилися Дні Червоного Хреста. Зокрема, у СШ- 42; 49; 63; 82, 6, 24, а також у Ліцеї ім. Героїв Крут. У програму входили: уроки з вивчення міжнародного гуманітарного права, інформація про історію та сучасну діяльність ТЧХ України і його регіональних підрозділів, тренінг з набуття дітьми навиків надання першої домедичної допомоги. Ці акції висвітлювалися в Інтернеті.

5.      Співпраця з пресою і ЗМІ

В газеті МЦЗ «Шанс» опубліковано за звітний період 4 інформації про діяльність РО ТЧХ. Підготовлено і подано в редакцію професійного журналу «Вісник ТЧХ України» статтю під робочою назвою «Інтернет на службі Червоного Хреста». На сайті НК ТЧХ України розміщено інформацію про відзначення у Личаківській РО ТЧХ Дня св. Миколая під назвою «Чудотворець у дітей з клубу «Багато сердець». Її  можна прочитати на сторінці за електронною адресою в Інтернеті: http://redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=139.

При допомозі і сприянні Білоцерківської МО ТЧХ Київської області у серпні 2011 р. було засновано на безкоштовній основі веб-сторінку РО ТЧХ в Інтернеті за адресою: http://lviv-redcross.at.ua/.  Це дало змогу висвітлювати діяльність не лише Личаківської РО ТЧХ м. Львова, але й інших районних організацій Товариства Львівщини.

Не замикаючись у регіональних рамках, адміністрація сайту широко подавала у 2011 р. інформацію про життя і діяльність НК ТЧХ України та її регіональних підрозділів, МК ТЧХ, МФ ТЧХ і ЧП.

З часу заснування, адміністрація сайту, яка працює на безоплатній основі в режимі волонтерської допомоги Червоному Хресту, домоглася таких показників: близько 30 тисяч відвідувань, понад 2000 відвідувачів, 2300 гостів. На одного відвідувача, в середньому, 20 переглядів.

Сайт Личаківської РО ТЧХ переглядають не лише в Україні, але і за кордоном, зокрема – у РФ, США, Великобританії, Німеччині, Австрії, Італії, Норвегії, Польщі, Білорусії, Казахстані, Канаді, Ісландії, Данії, Швейцарії, Марокко, Сенегалі. Робота над розширенням міжнародного ареалу відвідувань продовжується.

Для полегшення спілкування з громадянами інших країн, у панель Головної сторінки вмонтовано програму перекладу, яка дозволяє з української перекладати публікації, розміщені на сайті, на 52 мови світу, в тому числі – на російську, англійську, французьку, німецьку, арабську, китайську, хінді, японську, польську та ін.

6.      Партнерство з Львівським міським центром зайнятості

В 2011 році в РО ТЧХ було створено 10 додаткових робочих місць для безробітних за рахунок МЦЗ , які обслуговували 36 пацієнтів впродовж року. Вони зробили 2539 відвідувань, надали соціально-побутових послуг 7614, що на одного пацієнта склало в середньому 70 відвідувань.

За підсумками року нами було розміщено в Інтернеті подяку всім спонсорам, в тому числі й колективу МЦЗ, котрі взяли участь у благодійній діяльності Личаківської РО ТЧХ м. Львова, у Міжнародний День «спасибі» (International Thank You Day) – 11 січня 2012 р.


 Ірина Апостолюк,

 Голова Личаківської РО ТЧХ м.Львова

Переглядів: 1171 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024