Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 19 » Свято Водохреща – у Львові: Червоний Хрест - виходець з надр християнства
15:34
Свято Водохреща – у Львові: Червоний Хрест - виходець з надр християнства


О Ч И Щ Е Н Н Я


Свято Водохреща повертає християн до витоків своєї релігії, коли св. Іоан охрестив Ісуса в річці Йордан. Його призначення – привести до очищення душі кожного віруючого, і надати йому можливість розпочати нове духовне життя.

Храм Зіслання Святого Духа у Львові, де парохом о. Володимир Бєляєв, 19 січня був переповнений, тож прихожанам довелося слухати Службу Божу, стоячи на подввір»ї. І ось, після її завершення, урочиста мить – освячення води, після чого вона набуває цілющих властивостей.


Світогляд і характер дитини формується в ранньому віці. Тому віруючі батьки приходять на Богослужіння з дітьми. Були такі сім»ї і на урочистому освяченні води. Малюки з пелюшок повинні знати, що таке - добро, а що таке – зло.І треба сподіватися що батькам, і Церкві поки що вдається справлятися з цією місією.


Підлітки, які обирають свій шлях, також були сьогодні тут. Мама Марія,  заради Служби Божої на Йордан своїх дітей – дочку Галину і сина Миколу - у школу не відпустила. «Нехай краще один день пропустять, - пояснює пані Марія свій вчинок, - це їм дасть більше користі».


Червоний Хрест зобов»язаний принципам християнського милосердя. Він пішов у широкий світ саме завдяки їм. І в цей день, коли навіть Президент вітає народ України з Водохрещем, всі ми маємо нагоду очиститися,  набратися наснаги і з новими силами продовжувати свій хресний шлях у повсякденному житті.


Святою водою є нагода окропити службові кабінети, піти з нею до підопічних, бо інколи духовний хліб є не менш потрібним, ніж хліб земний. Не забуваймо про це. Милосердя – окрилює. Зло мусить відступити. Темряві не запанувати над нашими душами.

Ірина Апостолюк,

Голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

     

Переглядів: 902 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024