Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 20 » Медичні знання – всім: у Львівському медико-соціальному Центрі ЛОО ТЧХ запрацювали курси
18:27
Медичні знання – всім: у Львівському медико-соціальному Центрі ЛОО ТЧХ запрацювали курси

ТУРИСТИ  ВЧАТЬСЯ  ПЕРШІЙ  ДОМЕДИЧНІЙ ДОПОМОЗІ




Карпати ваблять туристів з усієї України своїми краєвидами, гірськими хребтами та стрімкими річками

Та щоб безпечно мандрувати підземними лабіринтами, треба мати міцні навики з надання першої

домедичної невідкладної допомоги.



Ці знання 35 спелеологів – аматорів зі Львова, у вільний від роботи час, набувають у Львівському медико-соціальному центрі за 12-годинною програмою. Заняття йдуть у двох паралельних групах. Після отримання посвідчень про завершення навчання, п. Софія Ступко з турклубу "Аргонавт-Манівці", старша групи, знову поведе своїх підопічних у підземний світ із казок Шахерезади за новими враженнями, а можливо, і рекордами. Серед слухачів є також і туристи-водники, й альпіністи, і  велотуристи, і дайвери, а також ті, хто любить піший прогулянковий туризм.




«Головне для спортивних туристів, - каже вона, - це безпека. А оскільки наші мандрівки іноді відбуваються у незаселених місцях, де до найближчого медпункту кілька днів ходу, для нас ці курси надзвичайно важливі".

Першу інформацію про ці курси, п.Софія отримала з нашого сайту.  Адже 19 жовтня ми опублікували звіт про тижневий семінар-тренінг  з підготовки спеціалістів вищої категорії, які  одержали право навчати й атестувати інструкторів Червоного Хреста з надання першої невідкладної домедичної допомоги. Його провів НК ТЧХ за розпорядженням генерального секретаря Алли Хабарової у рамках партнерства з Австрійським Червоним Хрестом, який виділив кошти на фінансування програми підвищення кваліфікації провідних спеціалістів ТЧХ України із зазначеного кола питань.



В семінарі взяли участь працівники Червоного Хреста з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Запорізької, Житомирської, Харківської ОО ТЧХ України. Всього – 17 осіб. 




Тож у них було чому повчитися не тільки патронажним сестрам та головам РО та МО ТЧХ, а навіть практикуючим лікарям, слухачам семінару: хірургу Тернопільської міської поліклініки Віктору Швацькому, спеціалісту відділу швидкої допомоги  Ужгородської районної лікарні Ігорю Ониську, реаніматологам Львівської лікарні швидкої медичної допомоги  Оресту Гері та Оресту Юськіву, який нині успішно навчає групу спеліологів у Львові.

Заняття розпочалися одночасно у двох паралельних групах, але з огляду на велику кількість бажаючих - нові групи приступлять до занять вже у лютому. Туристичний сезон - диктує свій прискорений графік навчань.



Про перший випуск курсів для туристів різних видів спорту – у наступних наших інформаціях.


Прес – служба ЛОО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 979 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024