Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 23 » Школа виживання: завершення марафону «Одіссея милосердя» Вадима Ніколаса – мандрівника з Білорусі
16:01
Школа виживання: завершення марафону «Одіссея милосердя» Вадима Ніколаса – мандрівника з Білорусі

    МУЖНІСТЬ



 Сьогодні, 23 січня, у Гродно завершився марафон відомого мандрівника з Білорусі - Вадима Ніколіса.  Старт відбувся 20 днів тому. Про це ЗМІ на початку року повідомили:

 «3 січня 2012 в Могильові стартує благодійний марафон «Одіссея милосердя», спрямований на  популяризацію ідей гуманізму, милосердя і волонтерського руху. У ньому візьме участь ентузіаст і  просто хороший хлопець, Вадим Ніколіс, котрий пройде від Могильова до Гродно пішим ходом понад  п'ятисот кілометрів.

 Прихильник благодійності і допомоги тим, хто її потребує, Вадим в 2010 році, в якості волонтера,  підтримав благодійні заходи Червоного Хреста - веломарафон, організований в рамках акції «Я можу  зупинити туберкульоз». Влітку цього року він сам один переплив Балтійське море на звичайній  дерев'яному човні, закликаючи таким чином молодь до здорового способу життя, спорту і любові до  природи.




«Будь-який молода людина може принести в наш світ частинку тепла, головне - щоб було на те бажання, прагнення, креативність, ентузіазм і добра воля, доповнені знаннями і досвідом в тій галузі, в якій кожен здатний здійснити свою благодійну місію», - вважає Вадим .

До марафону «Одіссея милосердя» його спонукало бажання не на словах, а на ділі висловити солідарність з людьми, яким необхідна підтримка. Він твердо переконаний, що волонтерство та благодійність дозволяють людині розкрити весь позитивний потенціал, наповнюючи його новими знаннями і навичками, якими під час діяльності оволодіває  людина доброї волі. «Відкиньте страх і забобони, рухайтеся до нових досягнень, до нескорених вершин! Удосконалюйтеся в добрі! » - Так звучить основне послання Вадима до молоді.

Не менш важлива мета марафону - демонстрація людських можливостей та сили волі на шляху до поставленої мети. Багато людей при вигляді складнощів опускають руки і капітулюють перед, здавалося б, непереборними труднощами (хворобою, складними стосунками в сім'ї та ін.) «Я ж своїм скромним і символічним прикладом, зимовим переходом Білорусі з Могилева в Гродно, хочу продемонструвати, що людина здатна на багато що, якщо мобілізує всі свої сили. І тоді їй гарантована перемога », - вважає волонтер.

Під час маршруту Вадим буде орієнтуватися на місцевості тільки за допомогою компаса і карти, ночівлі проводитиме в лісі, в наметі. Для незвичайного походу він вибрав ... звичайнісіньке спорядження - те, що в більшості випадків використовують туристи.

Навесні наступного року Вадим Ніколас виступить з новою ініціативою - очолить молодіжну експедицію на Памір».

Нині мандрівник з Гродно прямує поїздом у Мінськ. Там він збере прес-конференцію. Згодом напише докладний звіт про свою зимову «одіссею», уривки з якого, якщо на це буде згода автора, опублікуємо на нашому сайті. Восени, якщо все буде гаразд, Вадим прибуде в Карпати. Про це докладніше повідомимо додатково.

Джерело: http://vkontakte.ru/id159985456#/public33789044


Інтерв"ю з В.Ніколасом розміщене у Світлиці "Калина-UА" на сторінці: http://lviv-redcross.at.ua/index/0-2


 

Переглядів: 1359 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024