Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 24 » Псевдопрофесора Слюсарчука можуть виправдати – юрист
16:38
Псевдопрофесора Слюсарчука можуть виправдати – юрист

       У   «ЛАБІРИНТАХ»  ЗАКОНІВ



Сьогодні, 24 січня, Експрес online повідомив: «На думку вiце-президента Асоцiацiї правникiв України Олексiя Резнiкова, невиннiсть псевдопрофесора Слюсарчука у пiдробцi документiв можна довести дуже легко. Про це вiн заявив на круглому столi "Андрiй Слюсарчук: аферист чи манiяк-убивця?", який проходить сьогоднi в Iнститутi Горшенiна, передає LB.ua.

"На мiй погляд, як юриста, Слюсарчуку можна iнкримiнувати цiлий букет статей (Кримiнального Кодексу - ред.) - незаконну лiкарську дiяльнiсть, доведення до вбивства, незаконне введення психотропних речовин в органiзм людини. Коли ж йому iнкримiнують пiдробку документiв - я посмiхаюся. Диплом, зазвичай, не пiдробляють, його купують на ринку. Сам Слюсарчук свiй диплом напевно не пiдробляв - суддя визнає його невинним".

Резнiков наголосив, що Андрiй Слюсарчук не мiг би здiйснювати свої злочини, якби йому не сприяли i своєю халатнiстю не допомагали це робити. "Правоохороннi органи зобов'язанi провести вiдповiдну перевiрку i порушити кримiнальнi справи проти всiх головних лiкарiв i начмедiв всiх лiкарень", -- каже Резников.

Вiн також нагадав, що озвучена в ЗМI iнформацiя є пiдставою для порушення кримiнальної справи i висловив сподiвання, що слiдчi вiзьмуть до уваги те, що обговорювалося на круглому столi. Потерпiлим же юрист порадив готувати позови до лiкарень, в яких були вбитi їхнi рiднi".

Такі думки було висловлено і нашими оглядачами ще до арешту Слюсарчука. Щоб його підвести хоча би під умовний термін ув"язнення, треба буде віртуозно проминути всі перешкоди, які закладені у "лабіринті" законодавства. З якого боку не підійди - пришити йому щось таке, що він нібито порушував закон - дуже проблематично. Адвокат навіть найнижчої кваліфікації вщент розіб"є всі аргументи, висунуті звинуваченням проти Слюсарчука. 

Вся ця історія наштовхує тільки на один висновок: законодавство треба підправляти. Воно повинно бути - простішим, зрозумлішим, сучаснішим.

Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок упевнений, що матеріалів, зібраних його виданням, досить для того, щоб Слюсарчука присудити до вищої міри покарання. Даючи інтерв»ю Інституту Горшеніна, напередодні круглого столу, він заявив: 

«Єдине, що нас надзвичайно хвилює, це те, що слідство зупинилося виключно навколо епізодів по шахрайству, але і досі не перекваліфікувало статті, по яких здійснюється розслідування, з шахрайства на вбивство. Це перше.

Друге, що нас турбує, це те, що до цих пір залишається невизначеною доля Указу Президента про нагородження цієї людини Державною премією у сфері освіти – першою в нашій державі, яка мала бути виплачена. Це, на наш погляд, певний тиск на слідство, оскільки слідчі в нашій країні – люди достатньо підневільні – якщо у них немає чіткої команди (це я говорю їх лексикою), їм складно швидко рухатися вперед. Немає причини, яка б пояснила, чому цей Указ не скасований, оскільки навіть міністр вже публічно на прес-конференції напередодні Нового року заявив, що у цієї людини вищої освіти немає і всі документи сфальсифіковані.

На наш погляд, сьогодні доведена інформації участі Слюсарчука у вбивствах достатньо, щоб він отримав найвищу міру покарання".

Яка точка зору переможе, Ігоря Починка, чи наших оглядачів, покаже час.    

Джерелa: Експрес online, LB.ua

Переглядів: 989 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 07:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024