Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 25 » Маценати сьогодення: засновник соцмережі "ВКонтакте" Павло Дуров пообіцяв $1 мільйон для підтримки Wikipedia
17:24
Маценати сьогодення: засновник соцмережі "ВКонтакте" Павло Дуров пообіцяв $1 мільйон для підтримки Wikipedia


МОЛОДІСТЬ – НЕ ЗАВАДА ЩЕДРОСТІ !


Засновник найбільшої в рунеті соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров хоче пожертвувати на розвиток вільної онлайн-енциклопедії Wikipedia 1 мільйон доларів.

Про це Дуров заявив в ході свого виступу на європейській конференції DLD, що проходить в Мюнхені, присвяченій соціальним медіа.

За словами Дурова, проект Wikipedia дуже важливий для Інтернету і є глобальним феноменом. Саме тому Дуров вирішив підтримати проект матеріально.

Засновник "Вконтакте" похвалив Вікипедію і назвав її кращою на сьогоднішній день спробою акумулювати людські знання. "Сім з десяти разів, коли я шукаю щось в Інтернеті, я звертаюсь на сайт Вікипедії", - сказав Дуров.

"Ми недооцінюємо її значущість, приймаючи це як даність. Оскільки вона багато робить для нас, я думаю, буде добре щось зробити для Вікипедії. Я особисто хотів би пожертвувати один мільйон доларів Вікипедії, і я сподіваюся, що Джіммі і рада директорів схвалять це пожертвування", - сказав Дуров, звертаючись до засновника Вікипедії Джіммі Уельсу, що знаходився на сцені.

Той усміхнувся і подякував, додавши: «Заздрю, твоїй молодості, Павле, бо в твої 27 років я нікому не міг такі гроші дарувати»!

Про цей епізод докладніше зазначається в офіційному Twitter-акаунті конференції. . Відеозапис виступу Дурова і Вейлза доступний на сайті LiveStream.

Wikipedia є некомерційним проектом. Засоби, необхідні на підтримку і розвиток сервісу, щорічно жертвують як рядові користувачі, так і представники і підрозділи різних компаній.

Так, фонд Wikimedia, що займається підтримкою і розвитком Wikipedia, зібрав 20 мільйонів доларів пожертвувань в ході щорічної кампанії.

Зібрані кошти підуть на закупівлю устаткування для ресурсу, оплату юридичної підтримки сайту, розвиток мобільної версії Wikipedia та інші потрібні енциклопедії. Сума запланованих витрат на проект в 2011-12 роках складає 28,3 мільйона доларів. За словами представників проекту, частина коштів, якої бракує, буде отримана протягом року у вигляді грантів.

Wikipedia є найбільшою у світі онлайн-енциклопедією. Проект налічує понад 20 мільйонів статей на 282 мовах світу.

У грудні 2011 року Павло Дуров, спільно з головою фонду DST Global Юрієм Мільнером, оголосив про старт програми з інвестування цікавих старт-апів. Наприкінці грудня вони вручили гранти в 25 тисяч доларів першим шістьом проектам, нагадує Лента.ру.

Недавно повідомлялося, що "ВКонтакте" відкриває представництво в Україні. Офіс розташовуватиметься на Хрещатику.

Павло Дуров — непублічна людина. На відміну від Альберта Попкова, засновника соціальної мережі Однокласники.Ру, Дуров не приймає участі ні в яких російських IT-конференциях, на зразок всіляких Рифів, Кибов і так далі. Його не показують по телебаченню. У мережі немає (відомих) відеозаписів з Павлом.

Тому багато хто зробив вивід про те, що такої людини просто не існує. Або, як варіант, він існує (оскільки є фото, зроблені в різних обставинах), але фактично не є першою особою соціальної мережі.

Рідних міст у Павла чомусь три. Москва, Санкт-Петербург і Турін. Проте його образ міцно прив'язаний саме до Пітера — міста, яке вважається за «територію Вконтакте».

Павло Дуров був відмічений на новинному сайті Roem.Ru, де він періодично пише коментарі до статей, пов'язаних з мережею «Вконтакте». Юрій Синодов, власник Roem, по своїх каналах встановив, що це насправді Павло.

Фото – з сайту: http://tyomma.ru/passport/people/6/

Джерело: Kyiv Post, 24.01.2012

 

Переглядів: 1147 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024