Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 27 » Нове у милосерді: Фонд Пінчука запускає онлайн-проект під назвою «Українська біржа благодійності»
00:52
Нове у милосерді: Фонд Пінчука запускає онлайн-проект під назвою «Українська біржа благодійності»

«МЕРЕЖА ДОВІРИ»  В  ОНЛАЙН - ВЕРСІЇ  


 

 Фонд Пінчука, як було відомо ще з літа, вирішив зайнятися онлайн-філантропією і    оголосив про запуск бета-версії проекту «Українська біржа благодійності». Цей проект -  одна з перших соціальних інвестицій Фонду в сфері онлайн-філантропії. Вчора, 26 січня,   у Давосі в готелі Morosani Schweizerhof, з нагоди щорічної зустрічі  Всесвітнього    економічного форуму, Фонд Віктора Пінчука провів 5-й Круглий стіл з  питань    благодійності: "e-philanthropy". Трансляція йшла по більшості телеканалів, від  СТБ до  ІНТЕРА, тому переповідати її зміст немає потреби. На ньому В. Пінчук повідомив  світову громадськість про запуск в  Україні   першої онлайн-версії благодійної біржі.

 На форумі у Давосі присутня Катерина Березовська (на знімку) – одна з тріади      керівників   групи «Ти можеш !» Товариства Червоного Хреста України, яка  зареєстрована  у  соціальній мережі «ВКонтакте» і налічує 412 членів. В неї входить з 14  січня й Ірина  Апостолюк, голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова. Нещодавно, перед  від»їздом  у  Швейцарію, Катерина Березовська дала згоду бути у її гупі «Друзі». 

 Як стало пізніше відомо, Катерина одночасно є й адміністратором іншої групи, яку  назвали "Українська благодійна біржа". Її створено зовсім недавно і налічує це  згромадження поки що  40 осіб. Група  ще  відкрита  і до неї, очевидно, може долучитися  кожен спонсор і добротворець.



Ми зв»язалися із Катериною Березовською у Давосі. Вона якраз була на презентації цього проекту  онлайн - біржі, тому не мала жодної можливості  говорити. Повідомила  тільки, що  презентація іде нормально, виступ Віктора Пінчука світова громадськість зустріла   позитивно, і  докладніше вона розповість про цю подію після повернення із Швейцарії  4  лютого на прес -  конференції . 

Тож подамо ті  відомості про цю онлайн-біржу, які знайшли в Інтернеті. Ось, наприклад, що про неї повідомляє популярний інформаційний сайт «Новинар». Він, зокрема, пише: «Українська біржа благодійності - нова  загальнонаціональна  інфраструктура благодійності. Її метою є підтримка і розвиток в Україні цивільної філантропії, яка передбачає залучення в благодійну діяльність широкої громадськості.

"Реалізовувати цю мету планується за рахунок забезпечення зручності та ефективності пожертвувань, високого рівня довіри до соціальних проектів, а також за рахунок активної кампанії з пропаганди громадянської благодійності в Україні", - йдеться в повідомленні Фонду Пінчука.

"Благодійність сьогодні стає справою кожної людини, яка в змозі допомогти своєму ближньому - це ключовий актуальний тренд у світовій філантропії, один з найбільш позитивних у цій сфері за останні десятиліття. Практика показує, що навіть невеликі пожертвування, зроблені тисячами, мільйонами людей, можуть призвести до реальних великих змін у житті окремої людини і суспільства в цілому. Україна не повинна залишатися осторонь від цього процесу. У нашому суспільстві є грандіозний потенціал довіри і взаємодопомоги. І ми бачимо своє завдання в тому, щоб цей потенціал реалізувати", - заявив Пінчук.

 За його словами, ядром проекту стане інтернет-платформа, яка починає роботу від сьогодні в тестовому режимі. За допомогою неї та мережі інформаційних партнерств з провідними медіа країни Українська біржа благодійності буде пов'язувати потенційних донорів (приватних і корпоративних) з благодійними проектами українських неурядових організацій.

При цьому кінцевими одержувачами благодійної допомоги у проектах Біржі є громадяни України, притулки і дитячі будинки, творчі та спортивні колективи. Серед проектів - допомога в лікуванні дітей, включаючи збір грошей на дорогі операції, медична та соціальна допомога безпритульним, захист тварин, освітні програми, у тому числі спрямовані на соціальну адаптацію соціально-незахищених категорій населення.

У момент запуску бета-версії на Українській біржі благодійності зареєстровані проекти понад 30 громадських організацій. 100% пожертвувань донорів буде спрямовуватися на цілі проектів. Як стало відомо, витрати на утримання інфраструктури Біржі на даному етапі покриваються грантом Фонду Віктора Пінчука.

"Щоб отримати право виставити свої проекти на Біржі, ці організації проходять багатоступеневу процедуру акредитації. Крім того, передбачено механізм громадського контролю за ходом виконання проектів та витрачання коштів донорів, заснований на принципах "мережі довіри", в рамках якої кожна людина може стати "адвокатом" і "інспектором" того чи іншого проекту", - йдеться в повідомленні».

Докладніше про цю подію у наших наступних  випусках. Хто ж хоче і має можливість перерахувати знедоленим посильні кошти, той може скористатися такою інтернет-адресою "Української біржі благодійності": https://ubb.org.ua/uk/how_to_help/ 

Фото – з особистої сторінки К.Березовської в соцмережі ВК.

Джерело: http://novynar.com.ua/politics/209704

Переглядів: 1310 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024