Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 30 » Мороз збирає ужинок: на Львівщині з обмороженням госпіталізовано 9 людей
12:14
Мороз збирає ужинок: на Львівщині з обмороженням госпіталізовано 9 людей

ХОЧ   І  НЕ  СИБІР, А  ОБМОРОЗИТИСЬ МОЖНА !

Лише у період з 26 по 29 січня в лікувальні заклади Львівської області звернулось 11 громадян внаслідок обмороження та переохолодження, з яких дев’ять госпіталізовано.

Про це 30 січня ЗІКу повідомив прес-центр ГУ МНС у Львівській області.

Зокрема, о 08:40 год. в Радехівську центральну районну лікарні з діагнозом обмороження обох стоп ІІ-ІІІ ступеня поступив Юрій М., 1993 року народження, житель с. Криве Радехівського району, який пішки добирався додому з села Вузлове в село Криве.

З метою попередження випадків обмороження і загибелі людей, в м. Стрию на майдані Ринок за зверненням міського голови пожежно-рятувальним підрозділом Стрийського районного відділу МНС встановлено армійський намет для обігріву людей. Протягом минулої доби забезпечено гарячим чаєм та печивом 250 чоловік (з початку встановлення намету – 743 людини).

Рятувальники МНС рекомендують людям скоротити перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю. Слід ретельно підбирати одяг – не одягати тісний одяг та взуття, бо це сприяє зменшенню кровообігу та швидкому замерзанню. Перенесення у руках важких предметів – сумок, кошиків тощо, які здавлюють судини рук, що сприяє їх швидкому замерзанню.

Попри поширену у народі думку, вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що своєю чергою викликає швидке замерзання. Сприятимуть обмороженню кінцівок та обличчя косметичні зволожуючі креми!

Особливо треба берегтись від обмороження кінцівок хворим на судинні захворювання та цукровий діабет.

При виявленні ознак обмороження необхідно вжити таких заходів:

При обмороженні першого ступеню, для якого характерно почервоніння кінцівок, необхідно помістити людину у тепле приміщення. Можна проводити масаж кінцівок.

Не слід зігрівати кінцівки за допомогою високої температури (на батареї опалення, гарячою чи теплою водою тощо) – перепади температури погіршують стан та наслідки при обмороженні.

При обмороженні другого – четвертого ступеню (блідість, втрата чутливості кінцівок) слід відігрівати постраждалого за допомогою теплого повітря (застосовувати фен та інші нагрівальні прилади) чи води, починаючи з температури 20 градусів і поступово підвищуючи до 33 – 34 градусів. Якщо відігрівання неможливе або помітні ушкодження шкіри, а також при транспортуванні до медичних закладів, на обморожені місця необхідно накласти термоізолюючу (ватно-марлеву, вовняну) пов’язку.

Не слід відігрівати постраждалого з обмороженнями гарячою та теплою водою, бо швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2012/01/30/331053

Переглядів: 856 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024