Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 30 » З В І Т Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста за 2011 рік
16:12
З В І Т Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста за 2011 рік

ОРІЄНТУЮЧИСЬ   НА  ГРОМАДСЬКІСТЬ

З В І Т

Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста за 2011 р.

І   СТРУКТУРА

                                                                       ІІ  ДІЯЛЬНІСТЬ КЕРІВНИХ  ОРГАНІВ

                                                                                 ІІІ РОБОТА З  КАДРАМИ

 

       На протязі  2011 р. діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста була спрямована на виконання статутних завдань Товариства.

      Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста станом на 01.12.11. складається з 33 МРО ( 26 РО, 7 – МО).

      Населення області станом на 01.12.2011 року становить 2 541,7 тис. чол.

В 2011 всього налічувалось 289 651  членів Товариства,   юних членів – 207 556.

Штатними працівниками на посаді голів працюють 22 чоловік, сумісників – 4 внутрішніх, 7 – зовнішніх.

У  2011 р.р.  робота обласної організації та колегіальних органів  проводилась згідно затвердженого плану роботи. Згідно статутних вимог, щодо роботи колегіальних органів,  обласним комітетом проведено:

1 засідання Правління, 4 засідання  Президії,  2 засідання Бюро, виїзне засідання НК ТЧХУ, проведено спільне засідання з ГУ праці та соц. захисту населення.

Згідно розпорядження НК ТЧХ України № 47 від 2.09.11., з метою підготовки матеріалів для виїзного засідання Президії Правління НК ТЧХ України, комісією у складі :

-                     Соколенко В.П. – член Президії Правління Товариства,  голова Рівненської ОО ТЧХ – голова комісії;

-                     Кітченко М.І. – заст.голови Закарпатської ОО ТЧХ;

-                     Москалюк В.І. – заст. голови Київської ОО ТЧХ;

-                     Гостренко Т.О. -  головного бухгалтера Ів. Франківської ОО ТЧХ

 

перевірено стан роботи Львівської ОО ТЧХУ, Червоноградської МО ТЧХУ, Пустомитівської РО ТЧХУ, Шевченківської РО ТЧХУ м. Львова, МСЦ  для потерпілих від диктаторських режимів м. Львова.

Перевірка роботи патронажної служби милосердя проведена в 6  РО ТЧХ м. Львова та 13  МРО ТЧХ області, на які оформлені довідки  за підписом керівника патронажної служби.

Висновки комісіїЛьвівською ОО ТЧХУ проводиться значна робота по виконанню статутних завдань та гуманітарних програм,  але мають місце певні недоліки та невикористані резерви, які потребують поліпшення роботи.

На засіданнях Президії Правління ЛОО ТЧХ  виносились актуальні питання організаційно-кадрового напрямку, медико-соціальної діяльності, підводились підсумки діяльності за рік та за І півріччя, інформаційну  діяльність, створення та роботу груп      по вивченню  першої невідкладної допомоги,  надання допомоги потребуючим, робота з молоддю, питання інформаційно-пропагандистської діяльності, перша допомога , готовність до НС.

Протягом року на засіданнях Президії та бюро Президії Правління ЛОО ТЧХУ заслуховувалась діяльність 24 МРО ТЧХУ. Не всі МРО ТЧХУ проводять засідання колегіальних органів у вказані терміни та згідно плану роботи.  МРО ТЧХУ провели 132 засідань Президії Правління.  

        Контроль за ходом виконання прийнятих постанов, як вищестоящих, так і своїх органів розглядається щоквартально на семінарських заняттях.

       На базі обласної організації та медико-соціального центру м. Львова проводяться навчання штатних працівників. На семінари запрошуються колеги з інших ОО ТЧХ,  обласного комітету профспілки медичних працівників, асоціації медичних сестер, податкової служби. Протягом звітного періоду удосконалено навчальний процес  з головами МРО: семінарські заняття відбувалися за графіком та продовжується програма "Порада колезі” по обміну досвідом новообраних голів на базі шкіл передового досвіду.  У 2011 р. проведено 4 семінари обласного рівня. 

      Для вдосконалення діяльності обласної організації, забезпечення її  розвитку  та зміцнення вагомості організації, були здійснені наступні заходи:

Ø     Львівською обласною організацією ТЧХ організовані інформаційно- пропагандистські кампанії, щодо роз’яснення положень Закону України "Про Товариство Червоного Хреста України до структур всіх рівнів. Присутність  представників засобів масової інформації на прес-конференціях сприяла  появі  тематичних публікацій в обласній та міській пресі з цього приводу, а також під час проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста,  та інших акцій,  звернень до населення при виникненні НС, проведенню звітно-виборної кампанії .

Ø     На сьогоднішній день підписані та діють угоди про співпрацю:

v З головним управлінням освіти та науки ОДА;

v Управлінням професійно-технічної освіти , координації діяльності ВНЗ та науки;

v  з Головним Управлінням охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації;

v  з обласною контрольно-рятувальною службою;

v  з Львівським обласним центром інвалідного спорту "Інваспорт”;

v  з Головним Управлінням з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Львівської облдержадміністрації;

v  з регіональним фондом "Салюс”;

v  з Німецьким Червоним Хрестом, Земельною організацією Баденського Червоного Хреста;

v  на підставі одного із пунктів угоди між Люксембурзьким Червоним Хрестом та Товариством Червоного Хреста України, обласний комітет  ТЧХ у Львові є представником проекту "Допоможемо хворим дітям України  з вадами серця”;

v  з обласним центром "Здоров’я”.

v  підписаний спільний План заходів  співпраці між ЛОО ТЧХ  та головним управлінням праці та соц. Захисту населення.

Для активізації співпраці між органами місцевого самоврядування та Львівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста Львівська обласна держадміністрація видала наступні документи:

 

q        розпорядження голови Львівської ОДА від 23.05.11.  № 446/0/5-11 " Про підтримку діяльності  ОДА з підтримки ЛОО Товариства Червоного Хреста України ”.

      Ці документи доведені до голів райдержадміністрацій області,  голів міст обласного значення. Останнім часом, обласною організацією запроваджено  доведення до першого заступника голови ЛОДА, голів райдержадміністрацій та головних лікарів центральних районних лікарень рейтингових показників виконання планових завдань по збору членських внесків ТЧХ.

 Голова обласної організації, входить до складу обласних комісій при облдержадміністрації з питань: техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , соціального захисту інвалідів, гуманітарної допомоги, меценатства та спонсорства, альтернативної військової служби, комісії по боротьбі з ВІЛ/СНІДом та новоствореної комісії при Головному Управлінню охорони здоров’я по питанню відправлення дітей з вадами серця на оперативне лікування в Люксембург, засідання цих комісій проводилось в ОДА, згідно затвердженого графіку.

 Голова обласної організації постійно бере участь в роботі колегій Головного Управління праці та соціального захисту населення, Головного Управління охорони здоров’я, а також у щотижневих апаратних нарадах в облдержадміністрації.

  

Одним з найважливіших питань ЛОО ТЧХ у 2011 році було питання надання пільгової орендної плати для приміщень Червоного Хреста. В деяких МРО ТЧХ позитивно вирішити питання не вдалося.

В 2011 р. було отримано у власність приміщення для ООТЧХ – 150,9 м2  та проведений в ньому  євроремонт, встановлене власне опалювання ( двох функціональний котел).

Також в 2010 р. ООТЧХ був подарований автомобіль «Фольксваген» від Німецького ЧХ.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста  працювала згідно плану основних заходів на 2011 р., на засіданні Правління затверджений стратегічний план розвитку Товариства з 2012 до 2020 р.,  плану заходів по реалізації критичних зауважень та пропозицій, висловлених на ХХІІ  звітно-виборній конференції ООТЧХ. На зсідання

Своєчасно, у вказані терміни, згідно плану,  проводиться оформлення протоколів засідань Президії Правління, Правління, засідань комісії з прийому та видачі гуманітарних вантажів. Інформація подається в НК ТЧХУ своєчасно. Слід вказати, що не всі МРО ТЧХ своєчасно оформлюють та надсилають до ООТЧХ відповідну документацію.

Постійно, під час підготовки матеріалів на засідання Президії ООТЧХ, а також з метою удосконалення роботи МРО ТЧХ, підтримки голів МРО ТЧХ на місцях, проводяться виїзди голови ООТЧХ, працівників апарату ООТЧХ,  членів Президії.  В 2011 році відбулось 45 виїздів в райони області .

З метою підвищення професійного рівня голів МР О ТЧХ проводяться семінари, наради.

Затверджені протоколом № 24/6 від 28.05.09. школи передового досвіду:

Шевченківська РО ТЧХ – з розвитку ресурсів;

Пустомитівська РО ТЧХ – з питань інформаційної діяльності;

Червоноградська МО ТЧХ – з медико-соціального обслуговування та фінансово -      економічної діяльності;

Самбірська РО ТЧХ – з організаційно - методичної роботи та кадрової роботи.

В 2011 р.  поновлені та затверджені склади громадських комісій з усіх розділів роботи. Комісії працюють один раз в квартал з оформленням протоколів.

З метою надання адресної допомоги проводяться численні доброчинні акції.  Завдяки добре організованій роботі обласного комітету, цього року обласна організація ТЧХ досягла переконливих результатів: цільові надходження: ЦЗ – 96,33 тис.грн.; ПС – 1883,26 тис. грн.; дохід в натуральному вигляді – 1037,41 тис. грн.,  гуманітарної допомоги отримано на суму – 419,130 тис. грн. Надано матеріальної допомоги на суму  17,6 тис. грн.

Щороку  поповнюється список потенційних донорів, яким під час проведення благодійних акцій Червоного Хреста було відправлено понад  300 листів До організації та проведення широкомасштабних акцій залучаються працівники владних структур, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, ветеранських та молодіжних організації.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста приділяє значну увагу   методам удосконалення управління фінансами, бухгалтерського обліку та звітності.

 В  діяльності обласної організації запроваджені сучасні методи залучення коштів для забезпечення статутної діяльності. Щорічно,  з метою активізації діяльності ревізійних комісій МРО, обласним комітетом був проведений семінар-навчання, на якому були присутні  25 голів МРО та 18 голів або членів  ревізійних комісій з представником податкової інспекції  м. Львова та юристами обкому профспілки.

З метою морального та матеріального стимулювання, працівники Товариства, за сумлінну працю, високі показники діяльності :

У 2011 р. 2 чол. отримали нагороди.

 Почесна Відзнака  – 4

      Грамота НК ТЧХУ – 4

      Подяка НК ТЧХУ – 3

        подяка ГУ ОЗ – 3

        грамота ЛОО ТЧХУ – 10

        грамоти ОАМС – 3

        грамота ГУ ОЗ – 1

        грамота МОЗ – 2

        Матеріально нагороджуються голови МРО ТЧХ, які виконують та перевиконують фінансовий план у вигляді премії.

 Голова Львівської ОО ТЧХУ        В.О.Мойсеєнко                                                 

Переглядів: 1753 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024