Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Січень » 31 » Медичні знання – всім: у медико-соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХ України - перший випуск курсів
12:25
Медичні знання – всім: у медико-соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХ України - перший випуск курсів

НАВЧАННЯ – ПОЗАДУ,  МАНДРІВКИ – ПОПЕРЕДУ !


У Львівському медико-соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХ днями відбувся перший випуск курсантів, що навчалися за 12-ти годинною програмою оволодіння навиками надання першої домедичної невідкладної допомоги.

Група туристів у складі 35 осіб отримала у п»ятницю, 27 січня, сертифікати слухача, що пройшов, і навчання, і тренінг з програми - мінімуму, без якої ніяк не можна пускатися у далекі мандрівки, хоч би як Карпати не вабили своїми краєвидами, гірськими хребтами та стрімкими потоками гірських річок, струмків та водограїв.


Заняття йшли у двох паралельних групах. Після отримання посвідчень про завершення навчання, п. Софія Ступко з турклубу "Аргонавт-Манівці", старша групи, знову поведе своїх туристів, серед яких є і спелеологи,  у підземний світ із казок Шахерезади за новими враженнями, а можливо, і рекордами.

Серед тих, хто отримав сертифікати,  є також і туристи-водники, й альпіністи, і  велотуристи, і дайвери, а також ті, хто любить піший прогулянковий туризм.

«Головне для спортивних туристів, - каже вона, - це безпека. А оскільки наші мандрівки іноді відбуваються у незаселених місцях, де до найближчого медпункту кілька днів ходу, для нас ці курси надзвичайно важливі".


Першу інформацію про ці курси, п.Софія отримала з нашого сайту.  Адже 19 жовтня ми опублікували звіт про тижневий семінар-тренінг  з підготовки спеціалістів вищої категорії, які  одержали право навчати й атестувати інструкторів Червоного Хреста з надання першої невідкладної домедичної допомоги. Тоді серед слухачів були і реаніматологи Львівської лікарні швидкої медичної допомоги  Орест Гера та Орест Юськів, котрий успішно провів навчання і тренінг для обох груп нинішніх курсантів-випускників.


Сьогодні, 31 січня, до навчання приступає вже інша група туристів. Це – альпіністи. Поки що зголосилося тільки 18 осіб. Але пані Софія Ступко, розуміючи важливість курсів для своїх підопічних, обіцяє через два тижні набрати нові групи туристів, які також хочуть убезпечити себе від різних травм і  несподіванок на безлюдних маршрувтах далеко у горах.  

Фото - МСЦ  ЛОО ТЧХУ 

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1768 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 19:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024