Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 4 » Жертвами морозів в Україні станом на 4 січня стало 122 осіб. Більшість з них - замерзли просто на вулиці.
14:39
Жертвами морозів в Україні станом на 4 січня стало 122 осіб. Більшість з них - замерзли просто на вулиці.

УЖИНОК  МОРОЗУ  ЗРОСТАЄ

В Україні від переохолодження померло на сьогоднішній день 122 особи. Про це повідомляє прес-служба МНС. За даними Міністерства охорони здоров'я, за 8 останніх днів, до лікувальних закладів України зі скаргами на обмороження, чи переохолодження - звернулися 2036 людини. З них -1591 особа була госпіталізована.

Померло за час сильних морозів – 122 громадян, з них 12 – в лікарнях, 78 – виявили на вулицях, ще 32 – у домівках, які  не опалювалися. Водночас, як зазначає прес-служба МНС, чи є остаточна причина смерті цих осіфб саме «переохолодження», встановить судово-медична експертиза МОЗ України.

На Львівщині сталася незвичайна пригода: в автобусі посеред дороги замерзло дизельне пальне, що слідував маршрутом  «Дрогобич-Летня». Він перевозив людей, що поверталися з роботи додому. Терміново перевізникові довелось відправляти інший автобус, який і доставив людей до домівок.

Зі слів голови районної комісії з ТЕБ і НС Михайла Винницького, ця надзвичайна ситуація учора, 3 лютого, стала предметом обговорення на нараді з перевізниками, яких зобов’язано заправляти транспорт якісними паливно-мастильними матеріалами, – передає кореспондент ЗІКу.

Сільські голови, медичні заклади отримали вказівку при необхідності одиноким престарілим людям, яким самим важко обігрівати оселі, пропонувати ліжка в лікарнях на час морозів. Також запроваджується волонтерство щодо опіки немічними людьми разом з Червоним Хрестом.

На жаль, до сильних морозів дехто поставився у Львові легковажно. Більшість пунктів обігріву, гучно розрекламованих ЛМР, не працюють. Про це програмі новин «Огляд дня» повідомили глядачі, які зателефонували на «гарячу лінію» телеканалу ZIK.

Раніше у Львівській міськраді запевняли: львів’янам грітися є де. І навіть вказали адреси пунктів обігріву. Тепер стверджують: помилку в адресах допустили… журналісти, тому задекларовані в Інтернеті місця обігріву насправді людей не обігрівають. Але де можна зігрітися, в міськраді знають: центр обігріву, виявляється, працює на першому поверсі Ратуші і називають його… інформаційним центром. Скеровують людей і в медичні консультації.

«Ми можемо надати першу медичну допомогу: виміряти температуру, тиск, обробити спиртом, якщо є рани, фільонкою і дизрозчином», – зауважила медсестра Анна Грень.

У пункті обігріву, котрий мали б відкрити на вул. Дністерській, 16, люди так і не змогли зігрітися. Львівські рятувальники кажуть: із 117 пунктів обігріву, розгорнутих в області, вони відповідають лише за дев’ять своїх – у наметах. І запевняють: у Львові їх служба опікується лише наметом на площі Двірцевій, що поблизу Головного залізничного вокзалу, котрий працює цілодобово. Решта – на совісті місцевої влади.

Насправді, як з’ясували журналісти, у Львові центри обігріву працюють лише на пл. Двірцевій (Гол. залізничний вокзал) та на вул. Кирилівській, 3а (Центр обліку та нічного перебування безхатченків).

Водночас варто відзначити, що тема людських жертв сильних морозів засвідчила появу в українському інформаційному просторі нової забороненої теми - в офіційних зведеннях уперто не називаються регіони, в яких є найбільше жертв сильних морозів. Журналісти газети «Експрес», нагадали своїм шанувальникам, що у попередні роки найбільший ужинок морози зібрали у Донецькій і Луганській областях.

Джерела: повідомлення інформ-корпорації ЗІК, телеканалу ZIK, сайту Експрес online.

Переглядів: 965 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 04:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024