Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 5 » Українська Біржа Благодійності: про 5-й Круглий стіл з питань добродійності у Швейцарії
03:00
Українська Біржа Благодійності: про 5-й Круглий стіл з питань добродійності у Швейцарії

           ПРЕЗЕНТАЦІЯ  У ДАВОСІ


 Катерина Березовська у Швейцарії – не новачок (на знімку).

 Тут вона працювала у Міжнародному Комітеті 

 Червоного Хреста. Як ми уже повідомляли, вона - учасниця

 групи «Друзі» в соцмережі Вконтакті, яку створила і веде з

 14 січня Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО ТЧХ.

 Відбуваючи у Давос, дівчина пообіцяла, що після повернення,

 повідомить про результати презентації УББ.







Своє слово Катерина дотримала. Вконтактах на сторінці групи УББ, де вона - одна з адміністраторів, розмістила 4 лютого наступне: 

«26 січня 2012 року Українська Біржа Благодійності була представлена на філантропічному круглому столі в рамках Всесвітнього Економічного Форуму у Давосі (Швейцарія). У Біржі Благодійності був свій стенд. До нас виявили цікавість, як відомі у всьому світі персони типу Шона Паркера, Челсі Клінтон або Аліка Росса, так і менш відомі в світі, але добре знані у нас особи. Це - Ніно Бурджанадзе, Олександр Фельдман і Дмитро Шимків».


Далі подаються Катериною відомості, може вже й відомі комусь, але вкрай необхідні усім тим, хто працює в царині доброчинності, для міцного засвоєння:

«Українська біржа благодійності – нова загальнонаціональна інфраструктура благодійності. Її метою є підтримка та розвиток в Україні громадянської філантропії, яка передбачає залучення широкої громадськості до благодійної діяльності. Реалізовувати цю мету планується за рахунок забезпечення зручності та ефективності пожертвувань, високого рівня довіри до соціальних проектів, а також за рахунок активної кампанії з пропаганди громадянської благодійності в Україну.


Віктор Пінчук: «Благодійність сьогодні стає справою кожної людини, яка в змозі допомогти своєму ближньому – це ключовий актуальний тренд у світовій філантропії, один з найпозитивніших у цій сфері за останні десятиріччя. Практика показує, що навіть невеликі пожертвування, зроблені тисячами, мільйонами людей, можуть привести до реальних великих змін у житті окремої людини і суспільства в цілому. Україна не повинна залишатися осторонь цього процесу. У нашому суспільстві є грандіозний потенціал довіри і взаємодопомоги. І ми бачимо своє завдання в тому, щоб цей потенціал реалізувати».


Ядром проекту стане інтернет-платформа, яка від сьогодні починає роботу в тестовому режимі. З її допомогою та з допомогою мережі інформаційних партнерств з провідними медіа країни Українська біржа благодійності зв’язуватиме потенційних донорів (приватних і корпоративних) з благодійними проектами українських неурядових організацій.


Кінцевими отримувачами благодійної допомоги в проектах Біржі є громадяни України, притулки і дитячі будинки, творчі та спортивні колективи. Серед проектів – допомога в лікуванні дітей, включно зі збором коштів на дорогі операції, медична та соціальна допомога бездомним, захист тварин, освітні програми, у тому числі спрямовані на соціальну адаптацію соціально-незахищених категорій населення. 


На момент запуску бета-версії на Українській біржі благодійності зареєстровані проекти більше 30 громадських організацій. 100% пожертвувань донорів спрямовуватимуться на потреби проектів. Витрати на утримання інфраструктури Біржі на даному етапі покриваються грантом Фонду Віктора Пінчука.

Щоб отримати право виставити свої проекти на Біржі, ці організації проходять багатоступеневу процедуру акредитації. Крім того, передбачено механізм громадського контролю за ходом виконання проектів та витрачання коштів донорів, який базується на принципах «мережі довіри», в рамках якої кожна людина може стати «адвокатом» та «інспектором» того чи іншого проекту. 


Зареєстрована як міжнародний благодійний Фонд, Українська біржа благодійності буде здійснювати збір коштів на українські соціальні проекти по всьому світу і є відкритою для партнерств з фондами, приватними донорами та медіа як в Україні, так і за її межами».

Інтернет-платформа Біржі доступна з 4 лютого на веб-порталі www.ubb.org.ua

Додаткова  інформація на сайті: http://www.novy.tv/news/reporter/585

Фото - Фонд Віктора Пінчука © 2012. Фотограф: Сергій Іллін; особиста сторінка ВК К. Березовської.

Джерело:  http://vk.com/friends?section=online#/club29025378


Докладніше про УББ - в інткрв"ю її директора П. Новікова , яке розміщене:http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-02-22-413

 

 

Переглядів: 1184 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024