Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 6 » На Львівщині станом на 6 лютого число постраждалих від обморожень – збільшується
12:42
На Львівщині станом на 6 лютого число постраждалих від обморожень – збільшується

…ОБМОРОЗИВСЯ,   ВІДКИДАЮЧИ  ЛОПАТОЮ  СНІГ


З початку зимового періоду на території Львівської області зареєстровано 3 смертельні випадки від обмороження. В період з 26 січня по 6 лютого у лікувальні заклади Львівщини звернулось 103 громадян, що постраждали внаслідок обмороження та переохолодження. З них - 67 чоловік госпіталізовано.

З  історії  обморожень:

5 лютого о 09.15 год у Буську ЦРЛ доставлено жительку смт. Красне Буського району, гр. Стефанію О., 1929 року народження з обмороженням пальців рук ІІ ступеня. Обмороження отримано внаслідок падіння на подвір’ї та неможливості тривалий час піднятись самостійно.

5 лютого о 10.20 год. в Кам’янка-Бузьку ЦРЛ звернулась гр. Ганна Б., 1994 року народження, жителька с. Долина Кам’янка-Бузького району з обмороженням І-ої степені нижніх кінцівок обох стоп. Обмороження отримано внаслідок тривалого перебування на вулиці.

5 лютого о 12.10 год. в Буську ЦРЛ доставлено жительку с. Кути Буського району, гр. Олександру В., 1971 року народження з діагнозом – обмороженням пальців рук ІІ ступеня. Обмороження жінка отримала при годуванні свійських тварин.

5 лютого у о 12.30 год. в Яворівську ЦРЛ госпіталізовано гр. Михайла В., 1968 року народження, жителя с. Нагачів Яворівського району з діагнозом: обмороження лівої кисті руки ІІ-ІІІа ступеня. Обмороження отримав при заготівлі дров в лісі.

5 лютого о 23.10 год. в Пустомитівську ЦРЛ поступив гр. Роман В., 1968 року народження, житель с. Гаї Пустомитівського району. Діагноз – обмороження кінцівок пальців обох рук ІІІ-ІV ступені. Обмороження отримав під час прибирання снігу на власному подвір’ї.


Увага! Звернення рятуквальників:


        Громадяни!

Скоротіть до мінімуму перебування на морозі і без необхідності не виходьте на вулицю ! Слід ретельно підбирати одяг. Не одягати тісний одяг та взуття, бо це сприяє зменшенню кровообігу та швидкому замерзанню. Перенесення у руках важких предметів – сумок, кошиків тощо – сприяє здавленню судин рук, що сприяє їх швидкому замерзанню.

Попри розповсюджену у народі думку, вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що своєю чергою викликає швидке замерзання. Сприятимуть обмороженню кінцівок та обличчя косметичні зволожуючі креми!

Особливо треба берегтись від обмороження кінцівок хворим на судинні захворювання та цукровий діабет.

                        При виявленні ознак обмороження необхідно  вжити наступні заходи:

При обмороженні першого ступеню, для якого характерно почервоніння кінцівок, необхідно помістити людину у тепле приміщення. Можна проводити масаж кінцівок.

Увага! Не слід зігрівати кінцівки за допомогою високої температури (на батареї опалення, гарячою чи теплою водою тощо) — перепади температури погіршують стан та наслідки при обмороженні.

При обмороженні другого – четвертого ступеню (блідість, втрата чутливості кінцівок) слід відігрівати постраждалого за допомогою теплого повітря (застосовувати фен та інші нагрівальні прилади) чи води, починаючи з температури 20 градусів і поступово підвищуючи до 33 – 34 градусів. Якщо відігрівання неможливе або помітні ушкодження шкіри, а також при транспортуванні до медичних закладів, на обморожені місця необхідно накласти термоізолюючу (ватно-марлеву, вовняну) пов’язку.

Увага! Не слід відігрівати постраждалого з обмороженнями гарячою та теплою водою, бо швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання.

 Фото - www.talschool.ucoz.ua

Джерело: http://www.lviv.mns.gov.ua/news/258.html

Переглядів: 930 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024