Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 9 » Одинадцятирічний обпечений хлопчик зі Сколівщини, що єдиним залишився ще живим, відлетів на лікування у Бостон
13:57
Одинадцятирічний обпечений хлопчик зі Сколівщини, що єдиним залишився ще живим, відлетів на лікування у Бостон


       НАВВИПЕРЕДКИ З ЧАСОМ



Як повідомив голова Львівської ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко, сьогодні 9 лютого, о 12.00 літак з постраждалим під час пожежі на Сколівщині хлопчиком благополучно відлетів на Бостон. До цього багато доклали зусиль керівники Львівщини і Львова – Михайло Костюк і Андрій Садовий, рятувальники, лікарі, жертводавці та безліч безіменних людей доброї волі, які робили свою справу, не чекаючи за це миттєвої винагороди.


Під час посадки довелося змайструвати тимчасовий бокс, своєрідний «теплий коридор», щоб лікарі-ревматологи з Бостона змогли обережно перевантажити постраждалого з лікарні у реанімобіль, а потім з нього - в літак, де все вже було підготовлене до відльоту.


Завдяки старанням Червоного Хреста, вдалося домовитися у Лондоні, що пілот, який здійснив переліт з Монреаля в столицю Великобританії, залишається там на 20-годинний відпочинок, а його напарник з трьома лікарями на борту бере курс з Хітроу на львівське летовище ім. Данила Галицького.



Медики з Бостона, які прибули до Львова вранці, провели ряд обстежень і переконалися, що дитину можна транспортувати, незважаючи на її важкий стан.

Транспортування було здійснено вулицями: Луганською, В.Великого, Виговського. Львівські автомобілісти, попереджені заздалегідь, брали в сторону і давали дорогу кортежу, що супроводжував реанімобіль з Андрійком.


Літак доставить хлопчика на лікування у Бостонську клініку. Переліт відбуватиметься у чотири етапи. Спочатку буде зупинка у Лондоні, потім на островах, а дві інших зупинки – за ситуацією. Передбачається, що транспортування повітрям триватиме 16 годин.

 

Директор центру медицини катастроф Львівської області Юрій Пацюрко сказав, що супровід такого пацієнта – непроста робота, але в них було достатньо необхідної техніки для того, щоб перемістити хлопчика з салону автомобіля у салон літака – на злітній смузі було влаштовано спеціальний тепловий бокс, в якому підтримувалася відповідна температура.


Михайло Костюк і Валентин Мойсеєнко - задоволені успішим проведенням пересадки Андрійка з реанімобіля в літак. Хлопчика до Сполучених Штатів Америки супроводжуватиме його родич-опікун. Лікування американські медики обіцяють провести своїм коштом.

Фото - Володимира Лиса і корпорації ZAXID.NET 

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 937 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 07:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024