Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 13 » Дипломатичне рішення Червоного Хреста щодо своєї участі в обстеженні Тимошенко
15:13
Дипломатичне рішення Червоного Хреста щодо своєї участі в обстеженні Тимошенко


НА   СТОРОЖІ  ЛІКАРСЬКОЇ  ТАЄМНИЦІ


Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовилися брати участь у медичному обстеженні екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але якщо буде потрібно, долучаться до повторного встановлення її діагнозу.

Про це заявила Монік Нанхен - представник московського офісу, що координує діяльність організації в Росії, Білорусії, Україні, Молдавії, передає Комерсант.

"Можна сказати, що ми самі відмовилися від участі в цій програмі. На даний момент складається враження, що наша присутність буде там надлишковою",- пояснила вона.

М.Нанхен підкреслила, що українська влади вже проінформована про це рішення.

Як відомо, Червоний Хрест був єдиною організацією, запрошеною стороною колишнього прем'єра для участі у міжнародному консиліумі, що збереться в Качанівській жіночій виправній колонії з приводу стану здоров'я Тимошенко.

Уряди Канади й Німеччини за власною ініціативою запропонували допомогу своїх медичних фахівців, на що Юлія Тимошенко відповіла згодою.

"Лікарі з Німеччини — це невролог і фахівець з проблем спини і дисків. З Канади — керівник відділення швидкої допомоги однієї з наших лікарень, дуже хороший діагност, кардіолог, лікар, що спеціалізується на акушерстві-гінекології і, нарешті, терапевт, який також має практичний досвід в токсикології", - повідомив в суботу радіо "Свобода" виконавчий директор Конгресу українців Канади Тарас Залуський.

За інформацією Генеральної прокуратури, група іноземних медиків прибуває до України сьогодні. "Генпрокуратура в межах своєї компетенції сприятиме організації обстеження міжнародними і українськими фахівцями Юлії Тимошенко в понеділок, 13 лютого", - мовиться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Пані Тимошенко, за словами її захисника Сергія Власенко, відмовиться від обстеження українськими медиками. "Я отримав інформацію про те, що українська сторона намагалася або намагатиметься підписати з іноземними лікарями договір: якщо Юлія Тимошенко допустить до себе тільки іноземних фахівців, щоб вони обов'язково повідомили Мінохоронздоров'я її діагноз, - це розголошування лікарської таємниці!" — заявив пан Власенко.

"Міжнародний Комітет не відмовляється від обстеження, якщо буде необхідність після обстеження міжнародними експертами, то Міжнародний Комітет Червоного Хреста візьме участь у подальшому обстеженні Юлії Володимирівни Тимошенко”, - сказав президент товариства Червоного Хреста України, кандидат медичних наук, Заслужений лікар України Іван Усіченко, даючи сьогодні інтерв"ю телеканалу 24. Його розміщено: http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?chervoniy_hrest_mozhe_povtorno_obstezhiti_timoshenko&objectId=187550

 

 Джерело: http://www.kommersant.ua/doc/1872312

Переглядів: 745 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024