Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 15 » Львівщина - в полоні пожеж: згарища на Сколівщині, у Миколаєві та Буську
02:23
Львівщина - в полоні пожеж: згарища на Сколівщині, у Миколаєві та Буську

З  ВОГНЮ  ТА  У  ПОЛУМ"Я

                  В холодну пору на Львівщині почастішали пожежі. Не встиг закінчитися марафон благодійності,

               розгорнутий для допомоги дітям, що постраждали у Сколівському районі під час пожежі, як з

               Миколаєва прийшло повідомлення про нову біду, від якої врятувалася тільки мати, але у вогні

               загинуло семеро її дітей. І ось знову зловіщий вогонь дав про себе знати. На цей раз у Буському районі.

               Наведемо сухі факти, взяті з довідки, розміщеної на сайті райдержадміністрації:

«О 5 год 22 хв  11 лютого 2012 року в Буський районний відділ ГУ МНС України в Львівській області надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в м. Буську, вул. Надсяння,1.

На місце події оперативно прибули пожежно-рятувальні підрозділи СДПЧ-22 м. Буськ, СДПЧ-1 м. Львів та від Золочівського і Кам’янка-Бузького РВ ГУ МНС в Львівській області та причетні служби цивільного захисту Буського району.

Пожежа локалізована о 07.05, ліквідована о 07.55. Завдяки оперативним і злагодженим діям рятувальників вдалося врятувати частину будівлі та майна мешканців на суму 300,000 тис. гривень.

Вогнем знищено частину будівлі на площі 200 кв.м. та пошкоджено стіни на площі 40 кв.м. Збитки та причина пожежі - встановлюються.

На місці пожежі об 11.19 виявлено тіло загиблого громадянина Басюри Олега Васильовича, 1984 року народження. Ведеться слідство.

З отриманням інформації про пожежу на місце події наряду з керівництвом Буської райдержадміністрації та Буської міської ради негайно прибули перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич - керівник обласного Штабу із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення та члени Штабу, начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Олексій Титаренко і начальник головного управління соціального захисту облдержадміністрації Василь Мартиняк.

Після зустрічі з постраждалими та ознайомлення з ситуацією, безпосередньо на місці події було проведено позачергове засідання Буської районної комісії з питань ТЕБ і НС за участю представників обласного Штабу.

На засіданні було визначено конкретні завдання щодо ліквідації наслідків пожежі. Особливий наголос було зроблено на соціальному захисті постраждалих: визначено місця для тимчасового проживання, порядок і механізм вивезення і зберігання уцілілих речей та майна тощо.

Постраждалі сім’ї відселено та тимчасово розміщено дві сім’ї (3 особи) – в Буському територіальному центрі соціального захисту, три сім’ї (8 осіб), що проживали - перебралися проживати до родичів у м. Буську та в с. Заболотне Буського району.

За результатами роботи робочої групи обласного Штабу на місці події, Богданом Матоличем надано доручення головам Буської райдержадміністрації, Буського міськвиконкому та керівникам причетних служб цивільного захисту щодо ліквідації наслідків пожежі та вирішення питань соціального захисту постраждалих сімей. Ситуація контрольована».

Голові Львівської ОО ТЧХ Валентину Мойсеєнку також було дано доручення, надати погорільцям посильну допомогу. У довідці, скерованій керівництву Львівщини, він, зокрема, доповідає: «На доручення першого заступника голови ЛОДА від 11 лютого 2012 р. № 14 Богдана Матолича, стосовно пожежі 11 лютого 2012 р. в м. Буську на вул. Надсяння,1 повідомляємо наступне.

                         Потерпілим надана допомога:

o   Одяг, взуття, постіль –            100 кг на суму 1346,30 грн

o   Тепловентилятори  (потужні) – 2 шт.  на суму 440,00 грн

o   Вода питна, соки, чай –                       на суму 1350,00 грн

                                                       Всього: на суму 3136,30 грн

 Довідка: Буськ — місто у Львівській області, адміністративний центр Буського району. Місто розташоване на річці Західний Буг, а також на трьох її притоках — Полтві, Слотвині та Рокитній. За 51 км від Львова та за 5 км від залізничної станції Красне. Місто славиться і тим, що тут встановлений перший в Україні монумент незалежності на честь Акту про державну незалежність України 24 серпня 1991 р. У місті багато зроблено хорошого, що надихає, а пожежа, про яку йшлося вище, це прикра випадковість, спричинена, частково, аномально холодною погодою, а частково, людським фактором.


Прес - служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

Переглядів: 849 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 09:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024