Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Міжнародний День спонтанного прояву доброти - 17 лютого
17:11
Міжнародний День спонтанного прояву доброти - 17 лютого

УСМІШКА – ОКРАСА  ДОБРА



Видатний американський письменник, журналіст і громадський діяч Марк Твен любив говорити: «Доброта — це те, що може побачити сліпий і почути глухий». Але він забув додати, що коштовною окрасою добрих справ, як правило, є усмішка.

Міжнародний День спонтанного прояву доброти (англ.  Random Act of Kindness Day) — неофіційне свято, створене за ініціативою ряду міжнародних добродійних організацій, на думку яких це свято має планетарне значення.

Це свято слід відзначати «всім світом» 17 лютого, незалежно від місця проживання, громадянства і національності. Організатори Дня спонтанного прояву доброти закликають цього дня бути не просто добрими і чуйними до чужої біди, а добрими - і безмежно, і безкорисливо !

В Україну воно прийшло недавно. Про те, як його відзначали у Вінниці в 2010 р., та у Черкасах у 2011 р., можна ознайомитися, переглянувши відеоролики за адресами: http://www.youtube.com/watch?v=w4oK8vbaLuk ;  http://play.ukr.net/videos/show/key/4d4e0d4e5ccbe09a0ddcc66af5453e6b.

Як повідомляє офіційний сайт Львівської міської ради, в столиці Галичини цього року його також будуть відзначати весело і з вигадкою. Так, наприклад, 17 лютого із 13.30 до 14.15 год за адресою вул. Шевська, 6 (вхід через касу книжкового супермаркету "Літера") відбудеться заняття для дітей із багатодітних родин під назвою «Урок доброти», яке проведе навчальний центр «Хелен Дорон Рання Англійська» у рамках соціальної кампанії «Добрі справи».

Викладач Центру «Хелен Дорон Рання Англійська»  Дарія Судзенко зазначила, що «під час заняття вчитель пояснюватиме діткам, що таке доброта, як діти можуть допомагати одне одному і як це буде звучати англійською мовою.  Крім того, дітки під час уроку робитимуть брошки у формі сердечка, які потім даруватимуть своїм братикам й сестричкам і батькам».

За детальнішою інформацією звертайтеся за тел. 297-58-19, 068-500-11-20 (координатор соціальної кампанії «Добрі справи» Ольга Каспришин), а також 066-171-46-47 (керівник Центральної філії мережі навчальних центрів «Хелен Дорон Рання Англійська»  Олег Говоруха).

У центрі Львова відбудеться акція «Полювання на усмішку». Його організатори і волонтери в обмін на усмішку даруватимуть перехожим солодощі. З 13.00 вони та фотографи «полюватимуть» за усмішками львів’ян в 4 місцях: поблизу пам’ятника Д. Галицькому, перед оперним театром, біля пам’ятника В. Івасюку, біля пам’ятника І. Франку.

Усі усмішки «фіксуватимуть» фотографи, щоб згодом збірку таких позитивних моментів можна було подивитися на виставці

Як зазначає організатор акції Соломія Басараб, метою заходу є спроба показати, що робити добро – легко і приємно, а також тим самим заохотити людей якомога частіше проявляти свою доброзичливість.

У Личаківській РО ТЧХ м. Львова також візьмуть участь у святі всі працівники та доглядальниці, скеровані на громадські роботи міським Центром зайнятості. Вони вийдуть не тільки до перехожих, але і на чергування до своїх підопічних. Вчасно надана соціальна допомога, щира усмішка, і докладна розповідь про нове починання нашої молоді, скрасить людям похилого віку їх самотність. Завтра, 17 лютого, цей захід буде проводитися в межах Міжнародного дня спонтанного прояву доброти в Личаківській РО ТЧХ м. Львова - вперше..

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 


Переглядів: 1723 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024