Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 17 » Перехожі на вулицях Львова дарували червонохрестівцям усмішки, роблячи пожертви для бідних
21:03
Перехожі на вулицях Львова дарували червонохрестівцям усмішки, роблячи пожертви для бідних

АКЦІЯ   ЩИРИХ  УСМІШОК




У Львові студенти дарували сьогодні перехожим цукерки…за усмішки. Так молодь міста відзначала 17 лютого Міжнародний день спонтанного вияву доброти. Хлопці і дівчата  заохочували львів’ян виявляти доброзичливість і дарувати іншим гарний настрій.

Зокрема, студенти провели акцію «Полювання на усмішку». У центрі міста волонтери в обмін на усмішку дарували перехожим тістечка, трюфелі, мармелад. На усмішки перехожих полювали фотографи біля оперного театру, монументів королю Данилові Галицькому, поетові Іванові Франкові, композиторові Володимиру Івасюку. Пізніше, можливо, добірку таких фотомиттєвостей свята покажуть на виставці.


«Цією акцією ми хочемо показати, що робити добро і легко і приємно, і цим самим заохотити людей якомога частіше виявляти свою доброзичливість. Я впевнена, для львів’ян це стане приємною несподіванкою й подарує не тільки гарний настрій, а й бажання зробити щось хороше іншим людям». - розповідали  організатори соціальної акції «Полювання на усмішку».

Вони не помилилися. Синхронно з цією акцією, працівники Личаківської РО ТЧХ м. Львова вийшли на вулиці міста зі скриньками Червоного Хреста. Вони також дарували перехожим усмішки, але замість цукерок роздавали їм…листівки з реквізитами новоствореної Української Біржі Благодійності, яка з початку року запрацювала в Інтернеті. Знайти її можна дуже легко, набравши Головну сторінку: http://ubb.org.ua.


Серед численних благодійних програм, на її сторінках розгорнуто збір коштів на доброчинну програму Львівської ОО ТЧХУ «Самотність, як вирок», яку в Інтернеті можна знайти за адресою: https://ubb.org.ua/uk/project/53/

Виявилося, що мало хто з мешканців міста, а тим більше, його гостей, чув про таку програму. І це при тому, що «світова павутина»  семимильними кроками крокує по Львову. Нагадаємо, презентацію УББ (Української Благодійної Біржі) Віктор Пінчук, організатор і натхненник інтернет-біржі добрих справ, провів нещодавно у Давосі, трансляція якої  велася майже на всіх каналах українського телебачення. 

Тож процитуємо дещо з цього проекту, в якому, зокрема, повідомляється, що самотніх людей похилого віку: «…у Львівській області понад 20 тисяч. Вони покинуті і забуті родичами та суспільством, отримують мінімальні пенсії і не мають інших джерел доходу. Це –  хворі люди, самотні бабусі та дідусі, що потребують постійного догляду та уваги. Їх взяв під свою опіку Червоний Хрест України.


Будь-яка людина у цивілізованому суспільстві має право на допомогу. Проте часто-густо через недогляд, самотній спосіб життя та бідність літні люди просто помирають вдома. Вони йдуть з життя через хвороби, які можна ще вилікувати або попередити. Але ж пенсіонери не мають можливості купувати ліки, ціни на які бувають просто захмарні для людини з мізерними статками.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України – це громадська, благодійна організація, яка надає допомогу самотнім людям, що не можуть самі про себе подбати".

 


В рамках програми «Медикаменти для самотніх підопічних Червоного Хреста» ЛОО ТЧХ України робить багато  добрих справ. Головна з них - закуповля і доставка ліків для  малозабезпечених пенсіонерів. Крім того, патронажна медична сестра повинна і проконтролювати як приймає призначені лікарем медикаменти літня самотня людина. Окремий догляд - за лежачими хворими. А до них треба особливий підхід, регулярні процедури, добре слово. 

  

 

Перехожі, до кого б не звернулися, відгукувалися на чужу біду. Майже не було таких, хто відмовився би вкинути в скриньку для пожертв бодай кілька гривень. Ми також мали фотоапарат і зафіксували для вас, шановні читачі, їх променисті усмішки щастя від зробленого добра. Нехай маленького, мікроскопічного, але конкретного, яке гріє душу, піднімає настрій, сприяє очищенню.

Та зібрані у скриньку кошти виявилося не так легко перерахувати на банківський рахунок Української Біржі Благодійності.  Для цього потрібно було мати банківські пластикові карточки , а не просто розрахунковий рахунок. Тож акцію доведеться завершувати вже наступного тижня, коли все буде належним чином відрегульовано, узгоджено і лінія для переказування коштів запрацює безперебійно. Поки що зібрані пожертви у сумі 109 грн здано в ПАТ "Укрсоцбанк" на розрахунковий рахунок Личаківської РО ТЧХ.



Перехожим, яким потрапили до рук наші рекламні листівки, доведеться дома самим опановувати методику співпраці з УББ при допомозі Інтернету. В Німеччині, у Франції, Англії, США, Канаді таким інтернет-біржам вже виповнилося по десять років, а ми, на жаль, вчимося лише робити перші кроки.

І все ж, Міжнародний День спонтанної доброти у Львові - вдався на славу! Він породив першу нашу АКЦІЮ ЩИРИХ УСМІШОК, яка, наче перша ластівка, штрих-пунктиром прокреслила контури співпраці з інтернет-біржею добрих справ, прообразом майбутнього доброчинства і спонсорства в Україні. 


Фото – Юлії Поліщук

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова   

 

 

 

Переглядів: 1162 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 07:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024