Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 18 » У понеділок, 20 лютого, колегіально вирішуватимуть, куди скерувати кошти, зібрані для сім’ї зі Сколівщини
00:29
У понеділок, 20 лютого, колегіально вирішуватимуть, куди скерувати кошти, зібрані для сім’ї зі Сколівщини

НЕ   БУЛО  НІ  ГРОША…



Залишок коштів на рахунках, які збирала громада для порятунку трьох дітей та їх дідуся – жертв пожежі на Сколівщині, становить 1,5 млн грн. Зараз гроші знаходяться на банківському депозитному рахунку. 

Про це 17 лютого на прес-конференції повідомив голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентин Мойсеєнко (на фото).

«Ми їх відокремили від загального рахунку. Вони лежать на рахунках «Укрсоцбанку» на депозиті на вимогу. Ці гроші звичайно нікуди повертатися не можуть. Думаю, і цю пропозицію підтримує губернатор, потрібно створити раду при Червоному Хресті, куди залучити авторитетних людей, професіоналів в медицині, які колегіально вирішать, як найкраще скерувати ці кошти. Вони можуть бути використані тільки на лікування дітей, на інші процедури – ні», – розповів Валентин Мойсеєнко.

На запитання журналістів, чи не доцільно було б ці кошти покласти на рахунки для єдиної дитини, яка вижила і залишилася круглою сиротою Андрія Царинського, Валентин Мойсеєнко пояснив, що це має бути рішення авторитетних людей. На запитання, що це за люди, він додав, що рада може складатися з представників медицини, влади, громадськості, церков. «Це будуть пропозиції і, хто захоче взяти участь, того включатимемо. Одноосібно рішення прийматися не буде», – додав він. І засідатиме така рада в понеділок, хоча її склад ще не затверджено.

Заступник начальника головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак погодилася, що справді є люди, які цільово давали кошти на цю сім’ю. «Є біля 50 жертводавців, які надали понад 10 тис. грн. Тому, напевно, є логіка запросити цих людей для прийняття рішення. Також з них біля 15 жертводавців дали понад 40 тис. грн. Приватні особи, які жертвували від 10 до 200 грн, з тисячі осіб становлять близько 300», – каже І. Микичак. Також близько 150 тис. грн надійшло від профспілкових і громадських організацій лікарів. «Це унікальний приклад, як громада відгукнулася на біду. Треба знайти механізм, як найкраще використати ці гроші. І, щоб це громадою сприймалося і, щоб принесло найбільшу користь», – наголосила І. Микичак.

Валентин Мойсеєнко також додав, що за його практики, коли Червоний Хрест неодноразово скеровував дітей на лікування за кордон, не було такого, щоб клініка повністю взяла вартість лікування на себе. Як це зробила Бостонська клініка у випадку з Андрієм Царинським.

За його словами, операція по збору коштів на транспортування дитини, оцінена, як блискавична. «Повертаючись назад до хронології тих події, нічого не можна було змінити, посунути на жодну годину. Блискавично спрацювала громада. Були поступлення по 10-15 грн від пенсіонерів, від людей з інших областей. Ми зустрічаємося з таким вперше. Навіть працівники банку були здивовані таким швидким надходженням коштів», – пояснив він.

Нагадаємо, координаційний центр Львівської облдержадміністрації узагальнив попередні підсумки надходження коштів для потерпілих від пожежі дітей зі Сколівського району Львівської області станом на 09.02.2012 року 12.00 год. Всього зібрано 2 млн 317 тис. 473 грн.

Фото -  ZAXID.NET

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2012/02/17/334567

Переглядів: 984 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 11:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024