Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 18 » Стан Андрійка Царинського зі Сколівщини у Бостоні - стабільно важкий
18:29
Стан Андрійка Царинського зі Сколівщини у Бостоні - стабільно важкий

ДИТИНА   МАЄ  ШАНС




 Інформація про стан 11-річного хлопчика Андрія Царинського, якого  з важкими опіками перевезли зі  Львова до Бостона, надходить  львівським лікарям щодня. За останніми даними – стан дитини є  важким, вона перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

 Про це 17 лютого на прес-конференції повідомив заступник  головного лікаря з хірургічної роботи 8-ої комунальної міської  клінічної лікарні м. Львова Ігор Стояновський.



Андрійко, що постраждав в пожежі в с. Долинівка на Сколівщині, перебуває зараз в опіковому центрі «Шрайнерс Госпітал» (Бостон, США). «Що стосується перебування пацієнта в США, я обмежений в інформації. Дитини особисто я не бачу і коментувати дії лікарів не можу. Інформацію я отримую приблизно раз на день від лікаря, який безпосередньо допомагав у консультуванні цих пацієнтів через електронну пошту – доктора Геннадія Фузайло. Він є лікарем-анестезіологом дитячого шпиталю у Бостоні. Крім того, він є професором Гарвардського університету», – розповідає Ігор Стояновський.

За словами лікаря, станом на 20.00 16 лютого, як повідомив доктор Фузайло, стан дитини був важким, вона перебуває у відділенні інтенсивної терапії і лікарі працюють над тим, щоб, принаймні, цей стан не погіршився.

«Нам відомо, що дитина було двічі прооперована. Перша операція пройшла одразу після поступлення Андрійка в опіковий центр Бостона. Вона тривала понад 6 годин і була скерована на те, щоб максимально обсікти ту шкіру, яка глибоко обпечена. Було забрано майже всю уражену шкіру. Через день було зроблено повторну операцію – забрали залишки обпеченої шкіри на кінцівках», – повідомив Стояновський.

На сьогодні, за його словами, вся обпечена шкіра є висічена і таким чином зменшено ризик, що організм може постраждати від токсичної дії продуктів розпаду цієї шкіри. «Натомість була застосована процедура, яка не має аналогів в Україні – закриття ран кріоконсервованою шкірою людини. В Україні є можливість використовувати спеціально підготовлену шкіру, яка забирається у спеціальної породи свиней і висушується у вакуумі. Ми таку шкіру використовуємо в опіковому центрі, але вона може виконувати функцію захисного покриття від кількох годин до кількох днів. Натомість кріоконсервована шкіра може виконувати свою функцію до трьох місяців», – розповів деталі львівський лікар.

Також, за його інформацією, після першої операції відбулося засідання ради директорів шпиталю, яка вирішила виділити кошти для культивування власної шкіри людини. «Це процедура, яка на сьогодні по якості немає аналогів в Україні. Воно в нас на стадії розробки. В майбутньому ця шкіра має бути використана для закриття цих ран», – каже Ігор Стояновський.

Американські лікарі всі витрати на лікування повністю взяли на себе. Адже дитячий опіковий центр у них проводить лікування дітей до 18 років безкоштовно. «Вони навіть не ведуть калькуляції, скільки коштує лікування Андрійка. Попри те, аналогічне лікування в палаті інтенсивної терапії в таких лікарнях вартує в середньому 8 тис. доларів за добу. А культивування шкіри людини – декілька сотень тисяч доларів», – розповів Ігор Стояновський. Також таке лікування оцінюють приблизно в 1 млн доларів.

Щодо гарантій, які дають лікарі на лікування дитини, то, за словами Стояновського, в медицині про гарантії чи про шанси не прийнято говорити. «Доки дитина в реанімаційному відділенні, стан може змінюватися в будь-який момент. На сьогодні стан дитини важкий, за лабораторними параметрами він стабільний – на рівні важкого часу. Скільки потрібно буде часу на одужання, стільки дитину й лікуватимуть», – розповів Стояновський.

Нагадаємо, 4 лютого сталася пожежа у селі Долинівка Сколівського району, у якій загинули двоє осіб – мати і бабуся постраждалих дітей. Ще троє дітей та дідусь з важкими опіками були госпіталізовані. Втім, через сильні ураження дідусь та двоє дітей померли. Хлопчика Андрійка 11 років вдалося транспортувати до Бостона в клініку, яка повністю взяла на себе витрати його лікування.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2012/02/17/334643

Переглядів: 1070 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 12:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024