Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 20 » Подвижники милосердя: візит о. Ансельма Грюна до Львова
13:27
Подвижники милосердя: візит о. Ансельма Грюна до Львова


ЗАЛИШИТИ   ПО  СОБІ  СЛІД  МИЛОСЕРДЯ


Отець Ансельм Грюн побажав кожному українцеві залишити по собі слід милосердя. Якщо ми будемо милосердними до себе, тоді ми будемо милосердними до інших людей.Таку думку під час Архиєрейської Служби Божої висловив монах-бенедиктинець, психоаналітик отець Ансельм Грюн, яка відбулася вчора, 19 лютого, у храмі св. свмщ. Йосафата (м. Львів).

Нагадаємо, що відомий духовний провідник прибув до Львова 17 лютого на запрошення Львівської міської ради та патріаршої Комісії УГКЦ у справах монашества. Цього ж дня відбулася  зустріч отця з працівниками мерії м. Львова та з громадою міста в храмі Пресвятої Євхаристії (вул. Музейна). Опісля, 18 лютого в приміщенні Українського католицького Університету з нагоди дня Богопосвяченого життя відбувалися зустрічі о. Ансельма з представниками монашества УГКЦ, зокрема він провів лекцію на тему: "«Як ми бачимо ідентичність богопосвяченої особи у сучасних реаліях? У чому полягає виклик і підтримка для автентичного життя обітами у сучасному світі?»


В М’ясопусну неділю 19 лютого, під час Літургії, яку очолив високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, монах-бенедиктинець звернувся до всіх присутніх у храмі свщмч. Йосафата зі своїм повчальним словом. У проповіді, звертаючи увагу на сьогоднішнє євангеліє, (Мт. 25, 31-46) про страшний суд, о. Ансельм сказав: «Ісус Христос судить нас не тільки по наших побожних думках, а й також через стосунки до наших ближніх. Він хоче відкрити наші очі, щодо таємниці, яка є в кожному з нас. Християнська традиція розвинула в цій євангелії навчання про 7 діл милосердя. Ці сім діл милосердя великою мірою впливають на наше християнське суспільство і мають політичний вимір. Ми можемо бути милосердними до інших людей - продовжив проповідник -  тоді, коли ми є милосердними до себе самих. Бог є милосердний, але дуже часто всередині кожного з нас існує немилосердний суддя. Важливо, щоб ми самі себе не засуджували. А старалися бути милосердними - щодо себе. Але тоді ми повинні подивитися на іншу людину. Це є наше завдання - життя тих людей зробити більш життєрадісним», - сказав відомий християнський письменник.



Разом з владикою та високодостойним гостем о. Ансельмом в цей день молилися чисельна парафіяльна спільнота, брати редемптористи, які опікуються цим храмом, сестри-монахині, які прийшли почути поважного монаха. При престолі з Архиєреєм співслужили протоігумен Чину Найсвятішого Ізбавителя львівської провінції ЧНІ ієрм. Ігор Колісник, та Голова Патріаршої Комісії УГКЦ у справах монашества ієрм. Петро Баран, ЧНІ.




По завершенні спільної молитви ієрм. Ігор Колісник, ЧНІ від імені спільноти братів-редемптористів та парафіяльної громади подякував о. Ансельму за участь у Богослуженні та змістовну науку яку виголосив відомий духовний провідник. Також слова подяки лунали в цей день і для високопреосвященного Митрополита Львівського. Владику Ігоря о. Ігор Колісник поздоровив з десятиріччям архієрейського служіння, яке Архиєрей нещодавно відзначав, і зазначив, що це перший приїзд владики Ігоря з часу його інтронізації, як Митрополита Львівського на парафію свщмч. Йосафата.




В свою чергу високопреосвященний Митрополит Львівський наголосив, що за тиждень наступає час Великого Посту і закликав усіх присутніх добре приготуватися до Страсної чотиридестниці: «пам’ятайте про це, робіть якісь постанови, кайтеся за якісь різні провини, щоб ми разом в молитві провели цей благословенний час» - завершив своє слово Архиєрей.


Фото - http://www.ugcc.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2701&Itemid=97

Прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ



                                                                                                                                                                                                                                      Ц

Переглядів: 1030 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024