Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 21 » Кошти, зібрані для погорільців зі Сколівщини, пропонують витратити на ліки
18:08
Кошти, зібрані для погорільців зі Сколівщини, пропонують витратити на ліки

ДОЛЮ    НАДЛИШКУ  ПОЖЕРТВ – ВИРІШАТЬ ЗАВТРА



 Депутати ЛОР вже вирішують, як витратити кошти, зібрані людьми на лікування сім’ї, що постраждала в  пожежі на Сколівщині. Зокрема, для Андрійка Царинського, який зараз з важкими опіками лікується у  Бостоні.

 Про це повідомив кореспондент ЗІКу.



Власне, 21 лютого на слуханнях у Львівській обласній раді про стан функціонування комунальних закладів обласної ради депутат ЛОР, лікар за професією Володимир Кирилич запропонував ці кошти скерувати на покриття дефіциту, який виник у забезпеченні медикаментами хворих дітей.

Зокрема, він запропонував цих 1,5 млн грн, які знаходяться на рахунках «Червоного Хреста», витратити на ліки для дітей. Нарада, під час якої вирішуватимуть, куди скерувати ці кошти, за словами депутата, має відбутися завтра, тому робоча група може виступити з такою ініціативою.

Однак, заступник начальника ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак одразу ж відкинула таку пропозицію. Вона пояснила: «Ми не можемо брати ці кошти, адже є маса дітей, які мають інші важкі патології і також потребують лікування».

До цього додамо: перше засідання такої громадської ради при ЛОО ТЧХ відбудеться завтра, 22 лютого.

Довідка:

Залишок коштів на рахунках, які збирала громада для порятунку трьох дітей та їх дідуся – жертв пожежі на Сколівщині, становить 1,5 млн грн. Зараз гроші знаходяться на банківському депозитному рахунку. Про це 17 лютого на прес-конференції повідомив голова Львівської обласної організації товариства Червоного Хреста України Валентин Мойсеєнко. «Ми їх відокремили від загального рахунку. Вони лежать на рахунках «Укрсоцбанку» на депозиті на вимогу. Ці гроші звичайно нікуди повертатися не можуть. Думаю, і цю пропозицію підтримує губернатор, потрібно створити раду при Червоному Хресті, куди залучити авторитетних людей, професіоналів в медицині, які колегіально вирішать, як найкраще скерувати ці кошти. Вони можуть бути використані тільки на лікування дітей, на інші процедури – ні», – розповів Валентин Мойсеєнко.

На запитання журналістів, чи не доцільно було б ці кошти покласти на рахунки для єдиної дитини, яка вижила і залишилася круглою сиротою Андрія Царинського, Валентин Мойсеєнко пояснив, що це має бути рішення авторитетних людей. На запитання, що це за люди, він додав, що рада може складатися з представників медицини, влади, громадськості, церков. «Це будуть пропозиції і, хто захоче взяти участь, того включатимемо. Одноосібно рішення прийматися не буде», – додав він. І засідатиме така рада в понеділок, хоча її склад ще не затверджено.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2012/02/21/335197

Переглядів: 785 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 06:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024