Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Кошти від Львівської громади залишать на депозитному рахунку для Андрійка Царинського
20:29
Кошти від Львівської громади залишать на депозитному рахунку для Андрійка Царинського


«ЗОЛОТУ СЕРЕДИНУ» - ЗНАЙДЕНО !

Координаційна громадська рада при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України прийняла рішення щодо коштів, зібраних на лікування постраждалого від пожежі Андрія Царинського.

Про це 22 лютого повідомив кореспондент ЗІКу.

Рада засідала майже дві години в присутності журналістів. Пропозиції жертводавців були різними, та більшість зводилася до того, що кошти, які надходили на порятунок сім’ї зі Сколівщини, мають бути, в першу чергу, скеровані на потреби єдиної дитини, що вижила – Андрійка Царинського. А вже залишок коштів можна буде витратити чи на лікування інших дітей, чи на створення сучасного опікового центру у Львові, чи на резерв літака для транспортування, якщо така біда повториться у майбутньому. І таке рішення має приймати погоджувальна рада.

Загалом було зібрано 2 млн 317 тисяч 98 гривень. На рахунку станом на сьогодні залишився 1 млн 500 тисяч 974 грн. Ще частина коштів, які люди особисто приносили в лікарню, зберігається тут, – повідомив завідувач відділенням В. Савчин.

Сьогоднішнє рішення координаційної ради підсумував жертоводавець Ярослав Дубневич: «Кошти у сумі 1,5 млн 974 грн, які залишилися на розрахунковому рахунку Червоного хреста, знаходяться на депозитному рахунку в UniCreditBank. На сьогодні процентна ставка за цими коштами – 15% річних. Наразі їх ніхто розподіляти не буде».

Адже, за його словами, для початку члени ради мають визначити, яка сума потрібна для лікування Андрійка, його подальшої реабілітації і для забезпечення його соціальних потреб. До того часу нікуди ці кошти витрачати не будуть. Хоча медики зізнаються, що зараз підрахувати таку суму на медичні потреби цієї дитини дуже складно. Однак, лише після цього погоджувальна рада прийматиме рішення, куди скерувати залишок коштів. Голова Львівської обласної організації Товариства Червоного хреста України Валентин Мойсеєнко за тиждень має запропонувати положення про погоджувальну раду. До погоджувальної ради закликають вступити також представників ЗМІ. Окрім того, на погоджувальній раді за тиждень мають запропонувати і проект банківського договору, де, можливо, буде збільшена процентна ставка на депозит та визначено всі умови депозиту.

Було запропоновано також, що, можливо, на залишкові кошти буде зукладено договір з авіакомпанією про надання спеціалізованого транспорту, якщо, не дай Боже, подібна проблема повториться. Однак це має визначити погоджувальна рада. Ярослав Дубневич також запропонував, щоб щомісячні відсотки за депозитом надходили на рахунки Червоного Хреста для їх потреб, однак таке рішення має бути прописано у банківському договорі і також погоджене радою.

Він також запропонував голові Червоного Хреста Львівщини звернутися до ЛОР, ЛМР, ЛОДА про виділення коштів з міського, обласного бюджетів на ремонт приміщень у 8-ій лікарні для створення сучасного опікового центру. Адже, як повідомили лікарі 8-ї лікарні, Бостонська клініка уже зараз надає відповідне обладнання під такий центр, потрібно лише мати для цього належні умови.

Довідка:

Склад громадської ради, якийбрав участь у  засіданні: представник ОДА; Микичак Ірина – заст. начальника Головного Управління охорони здоров’я ОДА з материнства і дитинства; Мойсеєнко Валентин Анісимович – голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України; Лис Володимир Іванович – нач. Управління у справах неповнолітніх ОДА; Савчин Василь Степанович – зав. опіковим відділенням 8-ої лікарні; Сергеєв Олег Миколайович – керівник департаменту корпоративного бізнесу Західного макрорегіону «Укрсоцбанк»; Жертводавці.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2012/02/22/335443

 

 

Переглядів: 776 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024