Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 23 » Економіст, депутат Львівської обласної ради Анатолій Дейнека про християнську екологічну ідеологію
21:23
Економіст, депутат Львівської обласної ради Анатолій Дейнека про християнську екологічну ідеологію

ЩО  ДОПОМОЖЕ  ЗДОЛАТИ  КРИЗУ ?

Економічні кризи, політичні потрясіння, соціальні негаразди сьогодні є головною темою більшості повідомлень інформаційного простору. В українських реаліях додаються питання моральності та відповідальності як керівників держави, так і кожного з нас за те, що відбувається навколо. Проте реально здолати усі негативні явища суспільного та економічного життя людини, на мою думку, можна лише застосовуючи нове бачення, ґрунтоване на принципах християнської - екологічної ідеології.

Головні принципи християнської екологічної ідеології:

Перший – це принцип обмеженої свободи людини, коли свобода дій людини і суспільства обмежена об’єктивними закономірностями функціонування природи і суспільства. Тому суспільні провідники мають розуміти ці закономірності, бачити тенденції змін в країні і світі та формувати максимально корисну для населення, країни, краю суспільну стратегію. Це дозволяє обирати лише реально досяжні цілі та уникати популізму, що ставить фальшиві цілі і тим самим веде до марної трати ресурсів без отримання позитивного результату.

Другий – це принцип гармонії між суспільством і природою, що є найкращим станом для окремого громадянина і суспільства в цілому. Інтереси всіх громадян повинні перебувати у гармонії з інтересами суспільних рухів. Це дозволяє суспільству обирати конкретні цілі і працювати над їхнім досягненням.

Третій – це розуміння того, що християнська мораль і об’єктивні потреби людини, християнський і науковий світогляди є різними шляхами досягнення гармонії людини і суспільства з Богом, собою і світом. Ці шляхи доповнюють один одного й мають використовуватися одночасно. Всяке теоретичне положення має бути використано для практичного задоволення потреб людини. Це дозволяє обрати найкращий шлях до цілі.

Четвертий – це віра у велике майбутнє України, що ґрунтується на інтелекті українського народу та оцінці унікальних культурних та природних ресурсів. У минулі часи цей потенціал не змогли реалізувати, через постійне пригнічення зовнішніми і внутрішніми силами. Тепер склалися об’єктивні обставини, коли цей потенціал може реалізуватися так само швидко, як пружина, котру довго стискали

П’ятий – це розуміння потреби починати відродження України з гірського краю, оскільки він найменше зазнав негативних природних, психологічних, історичних впливів чужорідного середовища та найбільше зберіг українську ідентичність.

 

Оригінал піблікації на сайті: http://zik.ua/ua/news/2012/02/22/335430

Переглядів: 813 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 22:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024