Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 24 » Львів’ян закликають не зривати та не купувати первоцвіти
15:05
Львів’ян закликають не зривати та не купувати первоцвіти

ЗАХИСТИМО   СИМВОЛ  ВЕСНИ !



Управління екології та благоустрою ЛМР закликає мешканців міста не зривати та не купувати весняні первоцвіти, що дозволить значно скоротити попит на ранні букети та збереже життя багатьох рослин, занесених до Червоної Книги. 

 «Нагадуємо, весняні первоцвіти заборонено зривати та продавати на ринках, адже вони занесені до Червоної книги. Це в основному такі цибулькові рослини як шафран, проліски, підсніжники. Представники міліції та екологічної інспекції слідкуватимуть за незаконним продажем цих квітів. Адже, коли зірвати квітку із цибулиною навесні, вже після цього нічого не виросте. Коли ця квітка перецвіте протягом літа, цибулинка поділиться на дві, і відповідно на наступний рік вже виросте дві квітки. Тому закликаємо мешканців не зривати та не купувати весняні первоцвіти, а використовувати інші весняні квіти, наприклад, тюльпани», - наголосив головний спеціаліст сектору благоустрою управління екології та благоустрою ЛМР Володимир Чишинський.

 Як зазначили в управлінні екології та благоустрою ЛМР, підтримуючи браконьєрські продажі ранніх букетів, ми сприяємо зменшенню кількості первоцвітів, що з часом призведе до повного їх знищення, завдавши тим самим непоправимої шкоди природі.

 Нагадаємо, квіти, які першими пробиваються з-під снігу і нагадують про прихід весни, занесені до Червоної книги України і перебувають під охороною держави. Законодавством України встановлена відповідальність за незаконне зривання та продаж первоцвітів, зокрема відповідно до ст. 90 Адміністративного кодексу України штраф за зривання квітів становить від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідка:

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини.

Якщо зірвати стеблину з трьома первоцвітами, це означає, що загинуло 45 – 60 насінин. І, як наслідок, – відсутність нових рослин. До прикладу, для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7-8 років. Сам процес проростання насіння тривалий і складний.


Фото: Шафран
Джерело: blog.vip-inform.com.ua


Джерело: ZAXID.NET

Переглядів: 2811 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 05:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024