Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Лютий » 29 » Звіт Львівської ОО ТЧХ України про діяльність в 2011 р.
02:25
Звіт Львівської ОО ТЧХ України про діяльність в 2011 р.


 НЕ  ВТРАЧАЮЧИ  ОПТИМІЗМУ

 Фрагменти доповіді В.Мойсеєнка, голови ЛОО ТЧХУ

1.Загальний огляд   

Населення Львівської області, станом на 01.12.2011 року, становить 2 541,7 тис. чоловік. В 2011 всього налічувалось 289 651  членів Товариства,   юних членів – 207 556. Штатними працівниками на посаді голів РО/МО ТЧХ працюють 22 чоловік, сумісників – 4 внутрішніх, 7 – зовнішніх.

Протягом року на засіданнях Президії та бюро Президії Правління ЛОО ТЧХУ заслуховувалась діяльність 24 МО/РО ТЧХУ. Не всі МО/РО ТЧХУ проводять засідання колегіальних органів у вказані терміни та згідно плану роботи.  МО/РО ТЧХУ провели 132 засідань Президії Правління. В 2011 році відбулось 45 виїздів в райони області . 

2.Допомога державних органів

Для активізації співпраці між органами місцевого самоврядування та Львівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста Львівська обласна держадміністрація видала такий документ, як: Розпорядження голови Львівської ОДА від 23.05.11.  № 446/0/5-11 " Про підтримку діяльності  ОДА з підтримки ЛОО Товариства Червоного Хреста України ”.

Цей документ доведені до голів райдержадміністрацій області,  голів міст обласного значення. Останнім часом, обласною організацією запроваджено  доведення до першого заступника голови ЛОДА, голів райдержадміністрацій та головних лікарів центральних районних лікарень рейтингових показників виконання планових завдань по збору членських внесків ТЧХ.

Голова обласної організації ТЧХ входить до складу обласних комісій при облдержадміністрації з питань: техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , соціального захисту інвалідів, гуманітарної допомоги, меценатства та спонсорства, альтернативної військової служби, комісії по боротьбі з ВІЛ/СНІДом та новоствореної комісії при Головному Управлінню охорони здоров’я по питанню відправлення дітей з вадами серця на оперативне лікування в Люксембург, засідання цих комісій проводилось в ЛОДА, згідно затвердженого графіку.

Голова обласної організації постійно бере участь в роботі колегій Головного Управління праці та соціального захисту населення, Головного Управління охорони здоров’я, а також у щотижневих апаратних нарадах в облдержадміністрації.

Одним з найважливіших питань ЛОО ТЧХ у 2011 році було питання надання пільгової орендної плати для приміщень Червоного Хреста. В деяких МО/РО ТЧХ позитивно вирішити питання не вдалося. В 2011 р. було отримано у власність приміщення для ЛОО ТЧХ – 150,9 м2  та проведений в ньому  євроремонт, встановлене власне опалювання (двох функціональний котел).

З метою надання адресної допомоги проводяться численні доброчинні акції.  Завдяки добре організованій роботі ЛОО ТЧХУ, цього року Львівська обласна організація ТЧХ досягла переконливих результатів. Так, цільові надходження: від ЦЗ – 96,33 тис.грн.; ПС – 1883,26 тис. грн.; дохід в натуральному вигляді – 1037,41 тис. грн.,  гуманітарної допомоги отримано на суму – 419,130 тис. грн. Надано матеріальної допомоги на суму  17,6 тис. грн.

Щороку  поповнюється список потенційних донорів, яким під час проведення благодійних акцій Червоного Хреста було відправлено понад  300 листів. До організації та проведення широкомасштабних акцій залучаються працівники владних структур, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, ветеранських та молодіжних організації.

 3.Патронажна служба милосердя

В штаті патронажної служби 102,0 посад. Кількість посад збільшилась на 2,0 медичних сестер в результаті перерахунку посад ПСМ НК ТЧХ України. Щороку перереєстровуються списки за відповідною формою, які погоджуються з органами місцевої влади, соціального захисту та охорони здоров’я.

В Львівській області функціонували 2 МСЦ і 6 МСК.  А сме: МСЦ м. Львова, та Новояворівська, МСК м. Сокаля, Червонограда, Яворова, Миколаєва працюють повний робочий день; МСК м. Дрогобича, Бродів – неповний робочий день, з розрахунку навантажень. 

В 15 РО/МО ТЧХ функціонують банки речей. В 7 РО ТЧХ – відведено місце для кутка одягу. В банках речей видаються речі з гуманітарних вантажів. Збирається вживаний одяг  від населення Львівщини. Роботу в банках речей організовують та виконують патронажні медичні, молодші сестри та волонтери  за графіком.

З метою залучення додаткових посад для медико-соціального і побутового обслуговування, уклали угоди з  районними центрами зайнятості населення. В 2011 р. було направлено 30 осіб на громадські роботи з числа непрацюючого населення для догляду за хворими, 2 робітники для ремонту приміщення Новороздільської МО ТЧХУ.

Працівники ПСМ, голови МРО ТЧХУ, активісти беруть участь в програмі «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК» – доставляють хворим ліки, продуктові набори. 60 патронажних медсестер брали участь в семінарі - тренінгу «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК» в НК ТЧХУ.

4. Готовність до надання  допомоги населенню, постраждалому від надзвичайних ситуацій  

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста на протязі 2011р. працювала згідно підписаних угод про співпрацю з Управлінням з надзвичайних ситуацій, управлінням охорони здоров’я, обласною контрольно-рятувальною службою.

Відповідальна особа за питання НС – Мойсеєнко В.А. – голова ЛОО ТЧХ.

Обласною організацією, з метою консолідації зусиль по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підписані спільні угоди з відповідними управліннями з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Серед позитивних моментів роботи ОО ТЧХ можна відзначити   покращення  співпраці з органами державної влади, місцевого самоврядування, управлінням ОЗ, праці та соц. захисту населення, управлінням НС, управлінням освіти та науки, рятувальною службою.

Голова ОО ТЧХ є членом обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

При ЛОО ТЧХ створений рятувальний загін, члени якого проводять щорічні   навчання з  волонтерами  та представниками молодіжного клубу по допомозі населенню під час виникнення НС.Проводиться навчання  волонтерів Товариства по наданню першої допомоги потерпілим, в рамках програми «Євро 2012». 

Постійно діє семінар із підготовки домашніх сестер-доглядальниць та масажистів, навчання навичкам надання першої допомоги.

У 14 підвідомчих районних та міських  організаціях ТЧХ створені запаси майна на випадок надзвичайних ситуацій з метою оперативної допомоги постраждалим. Загальна площа складів МРО ТЧХ 120 м 2 .

В наслідок  НС в гірських районах, було отримано та виділено в липні 2011 року  шиферу на суму 199,8 тис. грн., в наслідок пожеж в Бродівському,  Мостиському, Сколівському районах – надано допомоги у вигляді одягу, постілі, взуття     1200 кг. 

 5.Міжнародна діяльність

І. Протягом дії програми "Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в Україні у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання / 5–10% шансів на їх успішне проведення/, або відсутністю специфічного обладнання для їх проведення. Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис $ Євро / з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків/.

Обладнання, яке було завезено в 2009 році  в обласну дитячу клінічну лікарню – ангіографічний комплекс / 3млн 400 тис грн. /, інструментарій, дихальний апарат, дає змогу оперувати дітей зі всієї України на базі кардіологічного відділення. 30 дітей були прооперовані у Львові хірургами із Страсбурга.  Розхідний оперативний матеріал фінансується Люксембурзькою стороною. В листопаді 2010 р. був завезений новий ультразвуковий апарат, вартістю 40 тис Євро. За приблизними підрахунками, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить близько 4 млн Євро.

 6. Робота з рошуку

На протязі 2011 року до Львівської обласної організації ТЧХ надійшло 121 усних та письмових звернень з питань розшуку  та  3 звернення  СР НК ТЧХ. Із  121  звернень громадян  для 93   чоловік була надана консультативна допомога та рекомендації з питань розшуку: надавались адреси архівів, як в Україні так і за кордоном та консультації з правильності оформлення звернень до місцевих органів влади та архівних установ з питань  пошуку за кордоном, для одиноких людей надавалась практична допомога  в правильності написання звернень з питань розшуку до місцевої влади за кордоном.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 965 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 19.03.2024, 06:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024