Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 1 » Вісті з районів: Яворівська РО ТЧХУ – у боротьбі з туберкульозом
12:52
Вісті з районів: Яворівська РО ТЧХУ – у боротьбі з туберкульозом

ПРОТИДІЮЧИ  "ПАНСЬКІЙ ХВОРОБІ"



Колись, ще за часів Австро-Угорщини, туберкульоз називали «панською хворобою», хоча правильніше було її назвати – недугою інтелігенції. До представників високоповажних хворих того часу можна віднести Михайла Коцюбинського, Лесю Українку, Марко Вовчок, Антона Чехова (українського «поета» за новітнім визначенням табелів про ранги). 

Та той час минув, а хвороба залишилася. З палаців і фільварків вона успішно перекочувала у хижини і халупи сучасних злидарів, які ледве зводять кінці з кінцями. Не оминула вона і Яворіський район на Львівщині. Згідно розпорядження МОЗ про проведення Всеукраїнського Місячника профілактики та боротьби з туберкульозом , що в цьому році офіційно оголошений з 9.03.2012 р., в Яворівській РО ТЧХ проводиться ряд планових заходів.




Хворобу краще попередити, ніж вилікувати. Тому ми розробили план-графік і тематику лекцій, які будуть прочитані у школах медиками, що співпрацюють з Червоним Хрестом району. Крім цього, заплановані і проводяться бесіди, навчання, семінари, «круглі столи» на тему "Туберкульоз - проблема сьогодення".

Окрім того до 10.03.2012 р. всі школи мають подати нам по 2  брошурки на районний конкурс, що буде проходити в нашій організації. Заплановано семінар в Яворівському районному центрі зайнятості та в інших установах і організаціях. Він присвячений Всесвітньому та Всеукраїнському дню боротьби із захворюванням на туберкульоз , який відзначатимуть у цьому році 24 березня.

Фотоз архіву автора

Ірина Байдала,

Голова Яворівської РО ТЧХ України

Переглядів: 900 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 20:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024