Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 1 » Меценати нового типу: міжнародна компанія «Nestlé в Україні і Молдові» та Червоний Хрест
22:15
Меценати нового типу: міжнародна компанія «Nestlé в Україні і Молдові» та Червоний Хрест

МАРКЕТИНГ   БЕЗ  БЛАГОДІЙНОСТІ – ШЛЯХ У НІКУДИ



У річних звітах більшості українських підприємств  є різні важливі показники господарювання, окрім одного – витрат на благодійність. Це наша радянська спадщина, а також недосконале законодавство, яке не стимулює бізнесменів проявляти милосердя до знедолених. Виключенням з цього правила є хіба що міжнародні компанії, які діють на території України і дотримуються не лише діючого у державі законодавства, але і законів християнської моралі.

Прикладом у цьому є швейцарська компанія  «Nestlé в Україні і в Молдові» . Ось уже понад п»ять років вона надає спонсорську допомогу Червоному Хресту Львівщини. Коли чим може: пакетами «Мівіни», кавою, цукерками, шоколадом. Нині, напередодні Міжнародного Дня жінки – 8 Березня, її керівництво, на чолі з генеральним директором Мауріціо Патарнелло знайшло можливість виділити Львівській ОО ТЧХУ понад тисячу ящиків з солодощами, загальною вагою 3717 кг.

Солодкий вантаж прийняла на склад голова Шевченківської РО ТЧХ м. Львова Наталія Семочко. Ящики із знайомим маркуванням фірми «Світоч» акуратно заштабельовані, полічені, розсортовані по назвах солодощів. В одному місці цукерки «Ромашка», в другому «Мишка», в третьому «Бджілка».


Медичні патронажні сестри служби милосердя, хоч і зайняті з ранку до вечора обслуговуванням самотніх людей похилого віку, викроюють час, щоб допомогти упоратися на складі із святковим вантажем від спонсорів. Якшо одні – на чергуванні, другі – на складі. У день фотозйомки тут порядкували медсестра з багатолітнім стажем Лілія Дубінська .


Суттєву допомогу своїй старшій колезі надавала на складських роботах молодша патронажна сестра Оксана Книш.

Строго по графіку сюди прибувають автомобілі з інших РО/МО ТЧХУ, яким керівництво виділило квоту до 8 Березня. На Личаківський район м. Львова припало 20 ящиків. Це значить, що підопічні отримають незабаром подарунки від своїх швейцарських меценатів.


Не забувають червонохрестівці і про свої первинні осередки в медичних закладах. Так, разом з Личакіською РО ТЧХУ, сюди прибув за подарунками голова п/о Товариства, лікар-хірург, голова профспілкової організації Ігор Кмиць, котрий отримав два десятки ящиків солодощів для першого і другого поліклінічних відділень 1-ої міської клінічної лікарні ім. К. Лева.


Шевченківська РО ТЧХ м. Львова створила 82 первинних осередки, що є найбільшим показником у місті. Вони об»єднують  22338 членів Товариства, з них – 16150 юних. Саме тому їй виділено 839 ящиків солодощів. Це – левова частка спонсорської допомоги. Але вона ні в кого не викликає заздрощів: у цьому районі з року у рік виконують і перевиконують планові показники. Торік він був виконаний більше, ніж на 109 відсотків.

Добре серце меценатів підказало працівникам компанії  «Nestlé в Україні і Молдові» правильне рішення: хоч у бухгалтерських звітах і немає графи «благодійність», але добрі справи важніші за сухі цифри, бо вони залишають у нас почуття вдячності і пошани.

Фото – автора.

Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова 

Переглядів: 1354 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024