Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 3 » На Львівщині збудують Центр боротьби зі СНІДом і Банк крові?
15:19
На Львівщині збудують Центр боротьби зі СНІДом і Банк крові?

НЕ   ЗЛЯКАЛИСЬ ТРЬОХ РОКІВ  ОЧІКУВАННЯ…



В народі кажуть: на обіцяне – чекають три роки. Та це не про львіських депутатів. Особливо тих, хто відає медициною. Так, 27 лютого, у Львівській обласній раді, де продовжувалися слухання про стан функціонування комунальних закладів обласної ради у сфері охорони здоров`я, вони висловили ряд сміливих пропозицій.

Під час слухань керівник Львівського обласного центру з профілактики і боротьби зі СНІДом Мар`яна Служинська звернулась до депутатів Львівської обласної ради з пропозицією збудувати в області центр з профілактики і боротьби зі СНІДом стаціонарного типу на 30 місць. Як зазначила Мар`яна Служинська, діючий центр розрахований лише на амбулаторне лікування. Функціонування центру стаціонарного типу дозволить ефективніше проводити лікування та досягнути зменшення відсотка осіб, хворих на СНІД. Раніше вже розглядалась пропозиція про створення такого центру, однак не була погоджена.

Керівник Львівської обласної станції переливання крові Ярослав Дяків під час слухань висловив пропозицію відкрити у Львівській області Банк крові. Для його функціонування необхідно близько 10-15 мільйонів гривень. Як наголосив Ярослав Дяків, створення такої структури допоможе вирішити багато проблем, з якими стикається станції переливання крові сьогодні, зокрема, збільшити термін зберігання клітин крові до 10-15 років.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик зазначив, що робоча група розгляне пропозиції керівників комунальних установ області та напрацює відповідні рішення. Прийняті рішення будуть винесені на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Фото - Маріанни ПОПОВИЧ

Джерело: http://www.mediastar.net.ua/24555-na-lvvschin-zbuduyut-centr-borotbi-z-sndom-bank-krov.html

 

Переглядів: 775 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024