Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 5 » Річні звіти районних організацій Товариства Червоного Хреста Львівщини: Шевченківська РО ТЧХ м. Львова
14:01
Річні звіти районних організацій Товариства Червоного Хреста Львівщини: Шевченківська РО ТЧХ м. Львова

ЗВІТ  ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ  РО  ТЧХ  м. ЛЬВОВА  ПРО  ДІЯЛЬНІСТЬ  У  2011 р.


На знімку: у банку речей Шевченківської РО ТЧХ порядкує молодша  патронажна сестра Оксана Книш.

У звітному році діяльність Шевченківської районної організації Товариства Червоного Хреста була спрямована на виконання

статутних завдань Товариства та плану основних заходів РО ТЧХ на 2011р.

      Районна організація Товариства Червоного Хреста свою роботу планувала. 18 листопада 2011 року підготовлено та затверджено річний план роботи президії  та план основних організаційних заходів  РО ТЧХ. Згідно плану роботи президії один раз в квартал проводилися засідання президії. В продовж 2011 року проведено 4 засідання президії РО ТЧХ. Протоколи засідання направлені  в обласну організацію Товариства Червоного Хреста. На порядок денний виносились питання пов’язані з діяльністю  РО ТЧХ, про роботу первинних осередків, патронажної служби, фінансово-господарської діяльності, стан інформаційно - пропагандиської роботи, по виконанню статутних вимог первинними осередками РО ТЧХ.

           За 2011р. заслухано на засіданні президії – 33 первинних організацій ТЧХ. 10 серпня 2011 року проведено засідання Правління Шевченківської РО ТЧХ з таким порядком  денним:

          1. Про співпрацю Шевченківської РО ТЧХ з державними органами влади, районним відділом освіти,територіальним центром, соціальною службою для молоді, іншими благодійними фондами та організаціями..

          2. Про підсумки проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста України.

          Певна робота  проведена по підготовці та проведенню  семінарів, навчання з головами первинних осередків ТЧХ. В 2011. Проведено 4 семінари з головами по ТЧХ лікувально-профілатичних установ та навчальних закладів району.

           Всього підготовлено на семінарах – 45 особи. 

Шевченківська районна організація ТЧХ нараховує 22338 членів Товариства, з них 16150  юних членів, які об’єднані в 82 первинні організації. Щорічно на засіданні президії РО ТЧХ затверджуються планові завдання для по та підводяться підсумки роботи по за звітний період, які доводять до відома голів по.

Значна робота РО ТЧХ проводиться по розповсюдженню серед населення марки "Членський внесок”. На початку 2010 року в ОО ТЧХ отримано марки на суму 63240 грн. Станом на 31.12.2010 року фінансовий план виконано на 109%.  Щомісячно направляється фінансовий звіт до ОО ТЧХ.

Згідно плану організаційних заходів в РО ТЧХ на протязі 2011 року проведено 9 благодійних акцій а саме до Різдвяних свят; до дня боротьби з туберкульозом; Місячник Чурвоного Хреста;  до Великодніх свят; до дня захисту дітей; акція Милосердя;  до дня людей похилого віку ;  до дня Святого Миколая . В проведенні благодійних акцій активну участь приймали учні шкіл району, організації підприємства. ТзОВ»ТМ «БАРВІНОК»А загалом РО ТЧХ в 2011 році надано таку допомогу людям

Грошова допомога         – 7 особам на суму 1400грн.

допомоги одягом            – 300 особам, 1400 кг на  суму 1300,00грн.

взуття                               – 50 осіб на суму 296 грн.

продуктами харчування – 22 000 осіб на суму 53 997 грн.

миючими засобами та засобами гігієни – 900осіб на суму 10 687 грн.

За звітний період Шевченківська РО ТЧХ надала допомогу громадянам на загальну суму 67 680, грн. Прийом громадян в РО ТЧХ проводиться два рази в тиждень, це вівторок та четвер з 10.00 до 13.00год.

Надання медико-соціальної допомоги самотнім людям похилого віку забезпечується силами патронажних медичних сестер, яких на даний час є 4 медичних та одна молодша сестри милосердя. Кожна патронажна медична сестра обслуговує 50-60 одиноких осіб в рік. На всіх хворих є напрлення і назначення лікарів. Надання медико-соціальної допомоги здійснюється при постійній взаємодії і співпраці з поліклініками  району, територіальним центром, згідно "Положення про патронажну службу”. В роботі використовується "методичні рекомендації”, прийняті спільно з управлінням охорони здоров’я, головним управлінням праці і соціального захисту населення.

Патронажні медичні сестри ТЧХ в домашніх умовах відповідно до призначення лікаря виконують такі маніпуляції та процедури спостереження та оцінка стану хворого, внутрішньо-м’язві, підшкірні ін’єкції, вимірювання артеріального тиску, температура тіла, лікування за допомогою банок, гірчичників, п’явок. Компресів, клізм всіх видів, втирання лікувальних речовин, підготовка  хворого до проведення різних досліджень збір матеріалу для лабораторних досліджень. Своєчасно інформує дільничного лікаря-терапевта про зміни в стані здоров’я хворих. Беруть участь в організації консультативних і диспансерних оглядів хворих лікарями-спеціалістами в дома. Також сприяють у вирішенні соціальних питань. Пов’язаних з призначенням або виплатою пенсії, реалізацією пільг, що надані державою, влаштування в будинки інтернати, а також в госпіталізації у заклади охорони здоров’я.

На сьогоднішній день в районній організації ТЧХ знаходиться на обліку 296 з нихінваліди війни – 4; учасники війни – 92; інваліди заг.захв. – 56; репресованих – 7; інвалідів дитинства – 13; лежачих хворих – 3;одинокі пенціонери – 121. Кожного року в лютому місяці поновлюються списки одиноких людей , списки завіряються РО ТЧХ, відділом охорони здоров’я та територіальним центром.   В районі набагато більше осіб котрі потребують сторонньої допомоги, патронажна служба звичайно всіх бажаючих охопити не може, тому стараємося надавати необхідну допомогу найбільш потребуючим.

Робота патронажних медичних сестер постійно перебуває під щоденним контролем голови РО ТЧХ, яка координує їх роботу. Кожного вівторка в РО ТЧХ проводиться нарада з медичними сестрами. Патронажні медичні сестри  беруть участь в роботі сестринських конференцій при поліклініках району та семінарах при обласному Товаристві Червоного Хреста.

Питання роботи з медико-соціального обслуговування, співпраці патронажної служби з установами соціального захисту та охорони здоров’я постійно заслуховуються на засіданні президії РО ТЧХ.

Патронажні медичні сестри крім основної роботи, беруть участь в реалізації благодійних програм, розповсюдження марки "Членський внесок” серед населення та зборі коштів, беруть участь в проведенні благодійних акцій.

Слід відзначити що завдяки тісній співпраці з районним центром зайнятості на громадські роботи до РО ТЧХ було скеровано 30 осіб. Громадськими працівниками виконувалась соціально-побутова робота, також брали активну участь в розповсюдженні марки "Членський внесок”. Громадські працівники в домашніх умовах здійснюють індивідуальний догляд за хворими, зміна постільної та  натільної білизни, обтирання, догляд за волоссям, загально гігієнічні ванни, годування, прибирання приміщень, миття посуду. Викликають лікаря додому, доставляють продукти харчування, гарячі обіди, медикаменти, промтовари. Здійснюють оплату комунальних та інших послуг, виконують додаткові доручення голови РО ТЧХ.

При перевірках роботи  медсестер на місцях і опитуванні хворих скарг не було.

Шевченківська РО ТЧХ проводить пропаганду безкоштовного донорства крові шляхом проведення лекцій, бесід в організаціях, вищих навчальних закладах. На протязі 2011 року РО ТЧХ проводиться певна робота по залученню молоді до діяльності Товариства. Після проведення лекцій у вищих навчальних закладах збільшилось волонтерів Червоного Хреста. Так студенти-старшокурсники університету Внутрішніх Справ надають безкоштовно консультації малозабезпеченим громадянам при обласній організації ТЧХ, збільшилось волонтерів Червоного Хреста.

Питання даного розділу були заплановані в планах роботи РО ТЧХ. Майже в кожній школі району створено первинний осередок Червоного Хреста. 80% учнів району є членами Товариства Червоного Хреста. Слід відмітити співпрацю РО ТЧХ та районного відділу освіти. Для вдосконалення медико-соціальної підготовки в школах налагоджено належний контакт з директорами шкіл та навчальних закладів, керівниками медичних установ.

Агітаційно-пропагандистська діяльність РО ТЧХ постійно спрямовується на формування громадської думки на користь милосердя, злагоди і миру, розповсюдження основних принципів Міжнародного червоного руху, про паганду багатогранної діяльності ТЧХ.

Щорічно станом на 01.11. в РО ТЧХ проводиться інвентаризація матеріальних цінностей. В проведенні інвентаризації приймають участь голова РО ТЧХ, члени президії, голова ревізійної комісії.

 

       Голова Шевченківської РО ТЧХ м. Львова                                Н.І.Семочко

 

 



Переглядів: 1817 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024