Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 12 » Червоний Хрест у боротьбі з ТБК: з 12 по 30 березня у Львові – Дні профілактики туберкульозу
19:48
Червоний Хрест у боротьбі з ТБК: з 12 по 30 березня у Львові – Дні профілактики туберкульозу

МИЛОСЕРДЯ   ПРОТИ  ТБК



Торік 60 патронажних медичних сестер з Львівської ОО ТЧХУ взяли участь у семінарі-тренінгу « Медико-соціаьний супровід та формування прихильності до лікування ТБК» в НК ТЧХУ. Про це йшлося у доповіді голови ЛОО ТЧХУ Валентина Мойсеєнка, виголошеній 28 лютого перед учасниками засідання Президії Правління обласної організації Товариства Червоного Хреста Львівської області.

Нині ці знання допомагають цій службі у роботі. Особливо тепер, коли управління охорони здоров’я Львівської міської ради оголосило про початок акції «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання у населення». Цього року акція відбудеться із 12 до 30 березня в рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз. Такі акції проводять у Львові вже 5-й рік.

Захворюваність на туберкульоз у м. Львові у 2011 році становила 51,9 осіб на 100 тисяч населення (у 2007р. – 57,4 осіб на 100 тисяч населення). Посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, яка проводилась медичними працівниками при активній підтримці засобів масової інформації, дало змогу активізувати виявлення туберкульозу і, як наслідок, знизити кількість деструктивних процесів серед вперше виявлених хворих (з 39,6% у 2007 році до 35,1% у 2011 році), скоротити терміни лікування, та зменшити смертність від туберкульозу (з 16,7 випадків на 100 тисяч населення  у 2007 року до 8,6 – у 2011 році).

«Завдяки якісній і системній профілактичній роботі, вдалося активізувати виявлення туберкульозу і, як наслідок, знизити рівень захворюваності на цю недугу. Раннє виявлення туберкульозу дає можливість уникнути ізоляції пацієнта, скоротити терміни лікування, знизити медикаментозне навантаження на організм, запобігти інфікуванню родичів та близьких, зменшити ризик розвитку ускладнень, хронічного перебігу недуги та в кінцевому результаті уникнути смерті від цієї хвороби», – наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Ознаками туберкульозу є: покашлювання, що продовжується більше 2–3 тижнів, підвищення температури без очевидних причин понад 5–7 днів, погіршення або відсутність апетиту, схуднення, нічна пітливість.

Помітите щось подібне у себе або у рідних, негайно зверніться до лікаря. Діагностика цього захворювання складається з рентгенографії, аналізу мокротиння та додаткових аналізів, призначених лікарем при потребі загальних клінічних аналізів. Обстеження просте, доступне, безпечне та виконується протягом декількох днів.

Фонд Р. Ахметова «Розвиток України» уклав партнерську угоду з НК ТЧХУ про співпрацю у подоланні ТБК. Він виділив значні кошти на закупівлю продуктових пайків і ліків для тих, хто вже закінчив лікування і зараз проходить релаксаційний період вдома. До цих людей навідуються по домівках медичні патронажні сестри Червоного Хреста, і передають їм ці пожертви, з побажаннями швидкого закріплення результатів лікування і повернення в ряди працездатного трудового населення.

Фото - http://www.guoz.cv.ua/prof-tbc/

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова  

 

Переглядів: 1051 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024