Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 22 » Офіційні повідомлення: Звернення НК ТЧХУ, присвячене Всесвітньому дню боротьби з ТБ
10:59
Офіційні повідомлення: Звернення НК ТЧХУ, присвячене Всесвітньому дню боротьби з ТБ

ТОВАРИСТВО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ

Національний комітет

м. Київ, ВУЛ. Пушкінська,30; тел.: 279-44-09, факс:288-16-58,

е-mail: info@redcross.org.ua;  www.redcross.org.ua

 

ПРЕС – АНОНС


до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом,

 

який у 2012 році проходитиме під гаслом: 


«ЗАХИСТИМО від ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ та ТИХ, ХТО ПОРУЧ!»

 

     Всесвітня організація охорони здоровя  декілька десятиліть тому проголосила  туберкульоз глобальною проблемою для людства. Тільки в 2010 році туберкульозом захворіло практично 9 млн. осіб та померло 1,4 млн., причому, 95 % з них – в розвинутих країнах. Це захворювання займає друге місце серед самих небезпечних інфекційних захворювань та швидко поширюється.

     Україна не стала винятком: в країні зареєстровано епідемію цього захворювання з 1995 року.

     Сьогодні в Україні подоланню епідемії туберкульозу приділяється велика увага державних і недержавних організацій. Тому з 2006 року відзначається повільне зменшення показників захворюваності та смертності як серед дорослого населення, так і дітей та підлітків.

     Організації Товариства Червоного Хреста України, сприяючи державі у боротьбі з туберкульозом, здійснювали і натепер здійснюють різні міжнародні, національні та регіональні програми, направлені на зменшення захворюваності та смертності населення країни від туберкульозу. Це - медичний супровід хворих серед вразливих верств населення, соціальна підтримка хворих на цю інфекційну хворобу та громадян групи ризику з числа найуразливіших, санітарно – освітня робота серед населення щодо запобігання захворювання на туберкульоз, заклик до ведення здорового способу життя, це і сприяння фтизіатричним лікувальним установам у зміцненні їхньої матеріально – технічної бази задля покращення лікування хворих.

     Сьогодні дуже важливо надавати підтримку тим категоріям громадян, у яких немає коштів для оплати профілактики та лікування цього інфекційного захворювання, для ведення ними здорового та повноцінного способу життя.

Багато чого залежить від нас самих, тому особливого значення набуває активізація інформаційно – пропагандистської роботи серед широкого загалу населення, особливо серед дітей та молоді  задля лікування та профілактики  туберкульозу.

 

    З цією метою організації ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ в рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом    проводитимуть в останню декаду березня поточного року заходи на тему : «ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ, ХТО ПОРУЧ!».

    

ЗАПРОШУЄМО ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ на заходи   ЧЕРВОНОХРЕСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТОВАРИСТВА з послідуючим висвітленням їх для широкого загалу.

Завчасно дякуємо вам та надіємося на подальшу співпрацю.

 

                                                                    Прес–служба Національного комітету Товариства

 

Переглядів: 900 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 10.05.2024, 03:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024