Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 27 » Червоний Хрест і світ: МКЧХ знайомить працівників розшуку України з Міжнародною службою розшуку
12:55
Червоний Хрест і світ: МКЧХ знайомить працівників розшуку України з Міжнародною службою розшуку

ДОПОМОГА   У  ВОЗЗ"ЄДНАННІ  РОДИН



Як повідомляється у прес-релізі на офіційному сайті МКЧХ, представник Регіональної делегациї Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Російській Федерації, Білорусі, Молдові та в Україні, взяла участь у Всеукраїнській конференції пошукових груп Всеукраїнської громадської організації "Союз "Народна Пам'ять". 

Пошуковики України познайомилися з можливостями Міжнародної служби розшуку (МСР), яка працює на користь осіб, що пострадали від нацистських переслідувань в 1933-1945 рр., і їх сімей.

Всеукраїнська конференція, що проходила 25 - 26 лютого в Києві, зібрала представників понад 30 громадських пошукових організацій з 20-ти областей України, що входять до складу Всеукраїнської громадської організації "Союз "Народна Пам'ять". Ці організації займаються пошуком, ідентифікацією і перезахороненням останків загиблих в місцях бойових дій, що відбувалися в період Великої Вітчизняної війни на території України.

Серед учасників конференції також були: перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України А. Аліпов, перший заступник голови державної архівної служби України В. Воронін. З боку Російської Федерації - представники Міністерства оборони і Міжвідомчої комісії з військовополонених, інтернованих і зниклих без вісті.

Учасники конференції з великим інтересом сприйняли інформацію про МСР, яка допомагає відстежувати за допомогою архівних документів долю громадян СРСР, що пострадали від нацистських переслідувань на території Німеччини в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. У архівних фондах МСР зберігається понад 30 мільйонів документів, відсортованих по трьох групах:

- знаходження в ув'язненні,

- примусова праця,

- переміщені особи.

Центральна поіменна картотека архіву  налічує понад 50 млн. облікових карток про долі більше 17,5 млн. чоловік.

Жервти, що постраждали від нацистського режиму, члени їх сімей, адміністративні органи, опікуни з проблем спадщини можуть звернутися в МСР із запитом про пошук документів, відправивши його або поштою, або он-лайн (на російськомовній версії сайту МСР www.its-arolsen.org).

Мешканці України також можуть відправити запит до відділу розшуку Товариства Червоного Хреста України, з яким МСР  тісно співробітничає (див. інформацію на сайті www.redcross.org.ua).

МКЧХ управляє роботою Міжнародної служби розшуку з 1955 року і допомагає якнайширше поширювати про неї необхідну інформацію.

За додатковими відомостями можна звернутися до:

Вероніки Виборнової, співробітниці прес-служби Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі, Молдові та Україні, який розміщений в Москві за тел.:  7 (495) 6265426, або по Е- mail: : vvybornova@icrc.org

Фото - з сайту МКЧХ

Джерело: http://www.icrc.org/rus/resources/documents/news-release/2012/ukraine-its-tracing-2012-03-07.htm

Переглядів: 907 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024