Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 28 » Псевдоблагодійність: прокуратура перевіряє благодійність у медичних закладах Львівщини
12:08
Псевдоблагодійність: прокуратура перевіряє благодійність у медичних закладах Львівщини

ШМАТОЧОК  СИРУ...ДЛЯ  ЕСКУЛАПІВ




Прокуратура Львівської області провела перевірку у лікувально-профілактичних установах державної та комунальної власності Львівщини. Виявлено випадки порушення ст. 49 Конституції України щодо надання безоплатної медичної допомоги у закладах охорони здоров'я.

Як повідомили в прес-службі прокуратури, з’ясовано, що в медичних установах створюються членські благодійні фонди та установи, інші благодійні організації, які, відповідно до установчих документів, начебто створені для підтримки розвитку охорони здоров’я та сучасної медичної науки. Засновниками та керівниками таких організацій є службові особи лікувальних закладів, а членами – медичні працівники, які й проводять збір коштів безпосередньо під час виконання своїх службових обов’язків. При цьому, грошові внески, які вносяться в каси таких благодійних організацій та в заклади охорони здоров’я, в багатьох випадках фактично не є добровільними пожертвами фізичних та юридичних осіб, а сплачуються під прямим чи завуальованим впливом медичних працівників.

У прокуратурі Львівської області стверджують, що це суперечить вимогам ст.1, ч.1 ст.14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та створює передумови до виникнення конфлікту інтересів між благодійною організацією та лікувальним закладом. З огляду на виявлені порушення, прокуратурою Львівської області в головне управління охорони здоров'я ЛОДА внесено подання з вимогою усунення порушень законодавства про охорону здоров’я та про запобігання й протидії корупції.

Джерело:  ZAXID.NET

Переглядів: 1100 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024