Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 29 » Червоний Хрест в Інтернеті: деб»ют Олени Долженко, учасниці нашої групи "Друзі" із соцмережі «Вконтакте»
18:57
Червоний Хрест в Інтернеті: деб»ют Олени Долженко, учасниці нашої групи "Друзі" із соцмережі «Вконтакте»

ГОЛУБИ  НАДІЇ  З  ДОНБАСУ



Товариство Червоного Хреста України має свої представництва у кожній області нашої держави, та, практично, у кожному місті і районі. Протягом року волонтери організації беруть участь у численних благодійних акціях і заходах, тим самим допомагаючи незахищеним категоріям населення як матеріально, так і надаючи посильну допомогу. Міське відділення Товариства створено і в  місті Свердловську, що у Луганській області. Очолює його - Наталія Миколаївна Хорошенко.




Одним із пріоритетів організації є робота з молоддю. Щорічно проводиться місячник "Червоного Хреста", який включає близько 10 міських заходів. Це - фестиваль "За здоровий спосіб життя", міський зліт санітарних постів, конкурс на кращий твір про донорів "Крапля рятує життя", конкурс для дітей-інвалідів "Голуб надії". Такі конкурси проводяться в кожній школі міста. Традиційно у вересні організовуємо спортивне свято надання першої медичної допомоги. У грудні наші волонтери беруть участь в квесті "Разом проти СНІДУ", що дозволяє сформувати адекватну й толерантну громадську думку відносно людей, які живуть з ВІЛ. У 2011 році у Свердловську було проведено конкурс на "Кращий куточок Червоного Хреста".

 

Основне завдання Червоного Хреста - не лише організація санітарно-освітньої роботи, але й надання медичної допомоги населенню. У Свердловській міській організації ТЧХ налічується 8 патронажних медичних сестер. Вони розділені по дільницях, й у кожної з них близько 8 відвідувань хворих за день. Кожен ранок вони приходять на пятихвилинку до міської поліклініки й виконують медичні доручення лікарів, роблять хворим лікувальні процедури, допомагають вирішувати побутові проблеми. Патронажні медичні сестри проводять санітарно-просвітницьку роботу з учнівською молоддю, з хворими про режим дня та харчування, турбуються про профілактику захворювань, пропагують традиційні і нові форми й методи діяльності Червоного Хреста. Крім того, з 1 лютого наші робітниці беруть участь в новій міжнародній програмі у боротьбі зі СНІДом і туберкульозом, яку підтримує і фінансує благодйний фонд "Розвиток України" Рената Ахметова.

Волонтери Червоного Хреста із задоволенням беруть участь не лише у міських і районних конкурсах, але й в національних Акціях НК ТЧХУ. Так, наприклад, двоє школярів, – Сергій Поліщук та Тетяна Кравець, - отримали перемогу у Всеукраїнському конкурсі "Волонтер року - 2009". Життя волонтерів непередбачуване і тим цікеаве. Вони не знають, що буде завтра, але продовжують йти обраним шляхом милосердя і гуманізму. Вони можуть говорити по - різному про свої здобутки, але тільки реальні дії та вчинки дають їм правдиву оцінку.

Фото - автора

Олена Долженко,

 учениця 11 класу СШ-6, міста Свердловська,  Луганської області



 Про автора: 

Олена Долженко – волонтер Червоного Хреста, співголова міської ради лідерів-старшокласників Свердловського відділення Луганського обласного добровільного товариства "Лугарі", голова шкільної ради молоді.



Автор статті, О.Долженко, також є членом Свердловської міської ради молоді,  активна учасниця Малої Академії Наук при ЛНУ ім. Т.Г. Шевченка (кафедра – журналістики), громадський кореспондент міської газети "Заря Донбасса". 




Її інтереси: журналистика, мандрівки, психологія, НЛП, риторика. Торік була учасницею Літньої журналістської школи, яка базувалася у Рівному і Луцьку. Пройшла практику у тамтешніх редакціях місцевих газет. Була в Острозькій академії, Київському держуніверситеті ім. Т.Г. Шевченка, в сесійній залі Верховної Ради України, має добрих наставників серед журналістів телеканалу 1+1, обласних і районних газет Волинської, Рівненської, Луганської областей.

Нині торує дорогу на Львівщину, прийнявши наше запрошення спробувати свої сили також і на сайті Червоного Хреста у якості автора матеріалів на теми благодійництва і милосердя. 

Докладніше про Олену Долженко можна дізнатися, з її особистої сторінки у соцмережі «Вконтакте»:  http://vk.com/id159985456#/id89095003

Довідка:

Свердло́вськ (рос. Свердловск, розм. Све́рдловка) - місто в Донецькому басейні, районний центр Луганської області, назване на честь російського політичного і державний діяча, революціонера-більшовика Якова Свердлова (1885—1919).Місто постало 1938 року в результаті об'єднання кількох поселень.

Селища розташовані на відстані 8—26 км від власне Свердловська. Вони виникали в місцях, де у свій час було зорганізовано видобуток вугілля.

Станом на 2009 рік у Свердловську проживало 78 462 осіб. Згідно з даними Перепису населення України (2001) головними етнічними групами міського населення були: українці — 52,0 %; росіяни — 42,6 %; білоруси — 1,2 %

Заселення території сучасного Свердловська розпочалося наприкінці XVIII століття, коли козацький отаман Василь Орлов заснував поселення Довжиково-Орловське (Шарапкино) у верхів'ях річки Довжик (Шарапка), що входили ло складу земель Донського козацького війська. Подвійну назву річки пов'язують з походом князя Ігоря на половців, коли 10 травня 1185 року руські воїни на березі болотяної річки розбили половцьке військо й взяли велику здобич.

Землі східної частини Донецького кряжу не відрізняються високою плодючістю, тому заселення Шарапкіна йшло повільно аж до започаткування промислового видобутку кам'яного вугілля. Так, у 1801 році в Шарапкіні було лише 45 подвір'їв і 337 жителів, що займалися землеробством.

У 1797—1806 роки геологічна партія Луганського чавуноливарного заводу виявила в долинах річок Довжик, Талової, Бургусти поклади антрациту й залізних руд. У 1870 році перші промислові шахти поблизу Шарапкіна заснували промисловики Омелян Письменний й заможні козаки Петро Планиден та Іван Ющенков. На нові підприємства наймалися селяни з Правобережної України та Центральної Росії. Відтак, у 1874 році на відстані 5 км на південний схід від Шарапкіна був заснований хутір Должанка. Повз нього у 1876—79 роках була прокладена залізниця, що злучила вузлові станції Дебальцеве та Звєрєво.

1938 року шляхом об'єднання декількох поселень було утворено місто Свердловськ.

У 1988 році в адміністративне підпорядкування міста був переданий однойменний район.

У 2003 році були прийняті нові прапор і герб міста.

28 травня 2009 року до Верховної Ради України був внесений на розгляд проект постанови, згідно з яким планується перейменувати місто Свердловськ на Довжанськ.


 

 

Переглядів: 1275 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024