Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 30 » Асоціації медичних сестер Львівської області - 10 років
18:11
Асоціації медичних сестер Львівської області - 10 років

ВАГОМИЙ  УЖИНОК

 


Червоний Хрест активоно співпрацює з Асоціацією медичних сестер Львівської області, починаючи з дня її  заснування. Нині у лікувально-профілактичних закладах Львівщини працює 24 тисячі 104 молодших медичних  спеціалісти: з них 1825 медичних сестер, 18 заступнників головного лікаря з медсестринства, 128 головних  медсестер ЛПЗ, 945 старших медсестер відділень. На Львівщині створено 57 районних та міських осередків  асоціації, в яких нараховується 5621 медична сестра – член ЛОАМС.


Урочистості з нагоди 10-річчя Асоціації медичних сестер відбулися 28 березня у Львівському національному академічному театрі опери і балету ім. С. Крушельницької.

Участь у святкових заходах брали: заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації І. Груник, голова комісії з питань бюджету соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Я. Качмарик, президент асоціації медсестер України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з медсестринської справи Г. Івашко, заступник начальника ГУ ОЗ ЛОДА О. Середа,  асоціацій медсестринської справи Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини та регіонів України, представники Червоного Хреста: головна медсестра Львівської обласної організації ТЧХУ М..Уманова, старша медсестра міста Львова ЛОО ТЧХУ І.Валько, голова профспвлки ЛОО ТЧХУ Н.Добренька,

Запрошеними на торжества були і голови первинних осередків ТЧХ, зокрема: Леся Зробок, заступник головного лікаря з медсестринства ЛОКЛ, Леся Лань, заступник головного лікаря з медсестринства ЛОІКЛ, Оксана Нецкар, головна медсестра ЛОКПНД та ін.  

Голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик привітав учасників урочистої конференції "Роль Асоціації медичних сестер у розвитку лідерства у медсестринстві" такими словами: «Вас об'єднує шляхетна місія - стояти на варті життя людини. Нехай Господь Бог допомагає Вам і тим людям, якими ви опікуєтеся щоденно".

Він також наголосив, що Львівська обласна рада завжди готова підтримати заклади охорони здоров’я, і з цією метою депутати ухвалили низку програм.

Ярослав Качмарик нагородив Грамотами Львівської обласної ради найкращих членів асоціації медичних сестер Львівщини, зокрема головну медичну сестру 4-ї міської клінічної лікарні, голову Асоціації медсестер Львова Ірину Ометюх, головну медичну сестру Яворівської ЦРЛ Наталію Пенцко та головну медичну сестру Львівського обласного державного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру Ірину Стадницьку.

У своєму вітальному слові заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації І. Груник зазначив, що медсестринська ланка – це основа медицини, подякував медсестрам за нелегку працю і нагородив найкращих з них грамотами Львівської ОДА та подяками.

Президент асоціації медсестер України Г. Івашко зазначила, що саме у Львові був започаткований перший випуск бакалаврів з медсестринської справи, а ЛОАМС входить до десятки кращих асоціацій медсестер України.

У цей урочистий день слова подяки звучали від ювілярів на адресу всіх, дотичних до благородної справи медсестринства: ГУОЗ ЛОДА, обкому профспілки медичних працівників Львівщини, ЛНМУ ім. Д. Галицького, медичних коледжів ім. А. Крупинського та післядипломної освіти, спонсорів Львівської асоціації медсестер – фірм «Лізоформ медікал» та «Юрія-Фарм».

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України

 

Переглядів: 1909 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024