Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 31 » Кібервійни і Червоний Хрест: хакери пообіцяли відключити Інтернет 31 березня
10:50
Кібервійни і Червоний Хрест: хакери пообіцяли відключити Інтернет 31 березня

 ЖЕНЕВСЬКА  КОНВЕНЦІЯ  З  КІБЕРВІЙН – ВЕЛІННЯ ЧАСУ



Хакери з угрупування Anonymous повідомили про плани 31 березня на декілька годин відключити Інтернет.

Обіцяний "глобальний блэкаут" став черговим приводом для розмов про техногенний кінець світу. Більшість експертів не бачать підстав для паніки. Інтернет, і взагалі сучасна цивілізація стійкіша, ніж прийнято думати, а масове передчуття апокаліпсису — плід людської уяви, вважають вони, BFM.ru.

"На знак протесту проти SOPA [американського законопроекту з боротьби з комп'ютерним піратством], Уолл-стріт, наших безвідповідальних лідерів і улюблених банкірів, які примушують світ голодувати через свої егоїстичні потреби, і заради простої садистської розваги, 31 березня Anonymous відключать Інтернет", — мовиться в заяві, опублікованій в тій же Всесвітній павутині.

Акції привласнено назву #opGlobalBlackout. Технічно вона повинна полягати в одночасній атаці на 13 корінних DNS-серверів Інтернету. Як стверджують "аноніми", в результаті їх відключення від мережі пропаде можливість пошуку доменних імен.

За інформацією «Російської газети», 31 березня хакери, що входять в дане угрупування, проведуть атаки на тринадцять корінних DNS-серверів в інтернет-мережі. В результаті такої атаки користувачі не зможуть потрапити на інтернет-сайти, при цьому самі ресурси не будуть відключені – порушиться лише робота системи адресації. Хакери підкреслюють, що не збираються «вбивати» інтернет.

Нагадаємо, що на рахунку угрупування Anonymous злом сайтів державних організацій в різних країнах світу, включаючи офіційні ресурси ЦРУ, Інтерполу, міністерств і відомств різних держав.

Тут хакери з Anonymous, до акції яких, можливо, приєднаються "відроджені" LulzSec, не кривлять душею - самі сайти не постраждають, а ось їх адміністратори, можливо, здивуються незвично низькій відвідуваності. Просунутим же користувачам, загалом, нічого не загрожує - у них є ще час, щоб підготуватися до невеликого "блэкауту" (англійським словом blackout зазвичай називають аварії в енергосистемах).

По-перше, можна запам'ятати (а краще - записати в окремий файл) IP-адреси                                                                  щодня відвідуваних сайтів - пошукачів Google і "Яндекс", систем електронної пошти, онлайнових ЗМІ і так далі. Навіть якщо все-все без виключення DNS-сервиси в світі перестануть працювати, на сайт завжди можна зайти по IP-адресу. Дізнатися його просто - треба відкрити вікно командного рядка ("Пуск - Виконати", у вікні, що відкрилося, набрати cmd) і в цьому самому командному рядку набрати "ping адрес_сайта". Наприклад, "ping www.rg.ru". Команда ping перевіряє ресурс на доступність, одночасно показуючи IP-адрес. У сайту "Російської газети", наприклад, ця адреса виглядає так: 83.229.173.20. Його можна вводити в адресний рядок - сайт газети відкриється без проблем. IP-адрес пошукача "Яндекс" така: 93.158.134.11.

По-друге, можна скористатися сервісом OPENDNS, вказавши в налаштуваннях інтернет-з'єднання наступні адреси DNS: 208.67.222.222 і 208.67.220.220. Цей сервіс працює на безкоштовній основі, проте при введенні неіснуючої адреси в браузері відкриється сторінка з рекламою. Крім того, OPENDNS уміє виправляти помилки в адресах - наприклад, написаний з помилкою запит wikipedia.og він скоректує, додавши в назву домена букву "r".

Отже, навіть якщо "анонимусам" вдасться в ім'я очевидних (для них самих) благих цілей трохи зіпсувати життя простим користувачам, підковані інтернетчики без зусиль знайдуть вихід із складної ситуації.

Втім, сподіватимемося, що їх намір виявиться жартом, і хакери замість "блэкаута" зламають сайт міністерства аграрної політики Алжіру.

Фото - http://www.aticourses.com/blog/index.php/tag/fox/

Джерело: http://sonzerjq.livejournal.com/12228.html

Переглядів: 847 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024